Domů » Sdružení a spolky » Sport » Na výhru jim stačil poločas

TJ Dobratice – Spartak Jablunkov 6:3 (0:2), branky: Causidis Marek 3, Causidis Marián, Lýsek a Oborný – Szotkowski, Hudzieczek a Martynek Jan. 

Zápas dvou rozdílných poločasů. V tom prvním se velmi dobře prezentovali hosté z Jablunkova, ve druhém zcela excelovali domácí fotbalisté, kteří stačili v rozmezí deseti minut otočit stav z 0:2 na 4:2. Padaly krásné branky a diváci museli odcházet spokojeni. Góly jsou kořením fotbalu a v Dobraticích se bylo na co dívat.

 

Sestavy:

TJ Dobratice – Tesarčík, Béla, Dobiáš (86.Platoš), Farny, Lýsek, Skotnica (46.Marek Causidis), Oborný, Uherek (90.B.Causidis), Marián Causidis, Hlaváč (87.Ševčík) a F.Kolář (80.Světlík), trenér Marián Korabík

Spartak Jablunkov – Pindor, Cieslar, Chrascina (80.Baselides), Sikora, Kluz, Janeczek, Michálek, Hudzieczek, Zowada (76.Kufa), Szotkowski, J.Martynek, trenér Jan Gomola.

Pěkné jarní počasí přilákalo do Dobratic spousty fanoušků nejen domácích a z blízkého okolí, ale také z Jablunkova. Všichni byli zvědaví, jak se povede těm jejich fotbalistům na počátku jarní sezóny. V domácím celku se poprvé představily dvě posily a to v brance P.Tesarčík a před ním v obraně V.Farny. Úvod zápasu byl opatrný a první příležitost měli domácí po přímém kopu Hlaváče, jeho střela olízla levou tyč jablunkovské branky. V podstatě o pár sekund později se po výkopu špatně domluvili právě dva novici v dobratické sestavě a na Szotkowského zela prázdná branka, 0:1. Ještě v téže minutě se opakovala standardka z podobného místa a míč exekutora Hlaváče s námahou vytlačil nad břevno Pindor. Další pohroma se snesla na domácí v 11.minutě. Z dobrých třiceti metrů napřáhl Hudzieczek a perfektně vymetl levý horní roh Tesarčíkovy svatyně, 0:2. To byl doslova šok i pro diváky a vůbec nechápali, co domácí chlapci hrají. Souhra vázla, přihrávky nenacházely adresáta, zkrátka padla na ně deka. Jedinou solidní šancí neproměnil při úniku Marián Causidis a když se neujala ani jeho hlavička z malého vápna, šlo se do kabin za milosrdného stavu 0:2.

Do druhé půle musela přijít nějaká změna v sestavě a trenér Korabík poslal na plac místo Skotnici Marka Causidise. Tento tah byl žolíkový a Marek svou přítomností, a zcela jiným přístupem celého týmu, udělal zápas pro diváky moc zajímavý. Fotbalová smršť v podání lídra tabulky trvala pouhých osmnáct minut a za tento čas nastříleli šest branek!! V 55.minutě prošel míč přes celé území malého vápna k Markovi Causidisovi a ten jej uklidil k radosti domácích fandů k pravé tyči, 1:2. Ještě si diváci ani nevychutnali první radost z gólu a Marek přidává druhou branku, 2:2. O minutu na to zahazuje Marián další tutovku, ale naštěstí si spravil chuť v 58.minutě, kdy se odražený míč od brankáře dostal k němu a jeho levačka z deseti metrů se nemýlila, 3:2. V těchto minutách byli hosté na ručník a jeden útok za druhým se valil na jejich branku. Tlak vyvrcholil dalším gólem, to se na hrotu objevil krajní obránce Lýsek a dokonal obrat čtvrtým zářezem, 4:2. Jen na chvilku si domácí odpočinuli po perfektním otočení výsledku a už za to pykali. Ve spleti nohou přišel nedovolený zákrok v šestnáctce a rozhodčí Slaný ukázal na penaltový puntík. Střelec J.Martynek se štěstím poslal míč do sítě, ale gólman Tesarčík jej málem chytil, 4:3. V 70.minutě přišla nádherná akce domácích po pravé straně hřiště. Finální přihrávka ve velkém vápně na Marka Causidise a jeho pověstná levačka měla správný kalibr, 5:3 a hattrick pro domácího snajpera. Pověstný šestý hřebík do jablunkovské branky přidal v 73.minutě utěšenou střelou zpoza šestnáctky Oborný, kdy se míč otřel o levou tyč a zapadl za záda nešťastného brankáře. Posledních patnáct minut již byl ve znamení několika střídání v obou týmech a skóre se neměnilo. To ještě mohl změnit Hlaváč, jenže ani jeho další povedená střela se do sítě nedostala jen díky pravé tyči. Hvizd rozhodčího Slaného ukončil velice zajímavý zápas dvou rozdílných poločasů. Musím podotknout, že všichni tři rozhodčí J.Slaný, M.Plevza a L.Podleśny odvedli dobrou práci, nechali hráče hrát a s přehledem zvládli i ofsajdové situace. Při pohledu na tabulku je dobrá podívaná, protože týmy za Dobraticemi ztratily. Momentálně se vedení TJ Dobratice navýšilo na pět bodů před Starým Městem.



Sport
  • Modernizace webových stránek hrazena z projektu CZ.03.4.74/0.0/0.0/18_092/0014731

    Logo Evropské unie

ŠANCE pro HONZU
Aktuálně vybráno : 132 000 Kč