Domů » Sdružení a spolky » Sport » V Petrovicích odveta vyšla

Internacionál Petrovice – TJ Dobratice 0:3 (0:2), branky F.Kolář, Oborný a Hlaváč Soustředěný výkon hostí nedovolil domácím vůbec nic. Od počátku kontrolovali zápas a na rozdíl od domácích dávali také branky. Autobusový zájezd fandů do Petrovic byl spontánní a vítězství Dobratic tou nejlepší odměnou.

Další výsledky mládežnických týmů:

Žáci prohráli ve Václavovicích 2:5, dorost v Bašce 3:4, kde v poločase vedl po brankách E.Dobiáše, P.Gongola a J.Bezecného 3:1, ale totálně zpackali druhou polovinu zápasu.

Reportáž z Petrovic

Sestavy:

Domácí Petrovice: Choleva – Bartečko, Pika, Šangala, Kožiak, Czyž, Helvín, Kačinský, Furo, Škuta, Martikán, na lavičce byli připraveni Bogocz, Radecki, Wodecki, Ciencala a Medveď.

Hosté Dobratice: Tesarčík, Béla, Lýsek, Farny (83.D.Dobiáš), Světlík (61.D.Kolář), Skotnica, Uherek, Oborný (87.Platoš), F.Kolář (62.Marek Causidis), Hlaváč a Marián Causidis, trenér Korabík.

Zápasu předcházelo něco, co obec Dobratice zanese ve své historii do paměti sportu. Na utkání do Petrovic byl vypraven autobus s fanoušky. A je nutno ke cti hráčů říci, že ani oni nepohrdli využít jedinečné příležitosti k tomu, aby se připojili. Fanynky a fandové dobratické kopané si tuto poctu zcela zasloužili. Vždyť na venkovní zápasy jezdí desítky dobratických občanů i někteří z okolních vesnic. Nebojím se říci, že v Petrovicích hráli na domácím hřišti chlapci ve žlutomodrých dresech a to byly Dobratice. Hlavní tribuna byla jako za okupace obsazena protivníkem a dominantní buben a výrazné povzbuzování dalo všem slyšícím najevo, kdo že tam fandí.

Petrovice měly být první pořádnou zkouškou dobratických v cestě za kýženým postupem. Právě jedenáctka domácích uzmula na podzim v Dobraticích bod a to bylo pro hosty varováním. Úvod však lépe vyšel hostujícímu celku a už ve 3.minutě neproměnil dobrou možnost kapitán Marián Causidis. Domácí hráli s přílišným respektem a jen velmi opatrně přecházeli do útoku. Jen jeden z nich nesl parametry nebezpečí, ale střílený centr zprava prosvištěl celým vápnem mimo dosah petrovických kopaček. Ve 13.minutě zahrávaly Dobratice přímý kop z dobrých třiceti metrů. Kopu se ujal Hlaváč a jeho jedovatou střelu levačkou domácí brankář jen vyrazil na levou tyč a od ní se míč dostal přesně na druhou stranu, kde už byl zcela nepokrytý Filip Kolář a posunul míč za brankovou čáru, 0:1. Od této chvíle se hra hostí zklidnila a bylo vidět na nich, jak je gól vyhecoval k dalšímu dobývání domácí svatyně. Ve 24.minutě se opět v dobré pozici ocitl Marián C., a ani tentokráte neuspěl. Domácí po nemastné hře už po půlhodině udělali najednou dvě změny v sestavě s nadějí ve zlepšenou hru. Opak byl pravdou a po chvilce jen obětavý skluz domácího obránce zamezil míči zapadnout za záda gólmana. Ve 36. minutě si mohl ze stejného místa zopakovat přímý kop Hlaváč, mířil nad. Minutu po té přišla největší příležitost Petrovic, gólman Tesarčík včas vyběhl a míč nakonec v nebezpečné blízkosti poslal pryč Uherek. Ve 42.minutě dostal míč na své polovině Skotnica a svým jedinečným tahem na branku si udělal po levé straně výlet až do šestnáctky, kde perfektně nacetroval míč před branku a na Oborného zela prázdná branka, 0:2.

To se šlo hostům dobře do šaten a dvoubrankové vedení bylo zcela na místě. Druhý poločas již takový náboj jako v první části neměl. Vystřídání hráčů v obou týmech jako by trošku změnilo obraz hry. I tak ale více gólových možností bylo na straně Dobratic, jen ta koncovka vázla. Navýšení stavu si vzal na svou levačku opět Hlaváč. To si postavil míč v 69.minutě k přímému kopu z pravé strany a levačkou zamířil tak, že míč prošel kolem hráčů, možná s nepatrnou tečí, až za záda nešťastného Cholevy, 0:3. Ani tento stav ve fotbale nemusí nic znamenat a domácí už za pět minut měli snad největší šanci snížit, Tesarčík a po něm u brankové čáry Uherek možnost zhatili. Posledních patnáct minut bych nazval soutěž petrovického gólmana s dobratickými hráči. A tady obstál na výtečnou petrovický brankář, který uchránil domácí od potupné porážky. Radši ani nebudu jmenovat, kdo všechno nebyl schopen gól dát. Důležité a potěšující zjištění na závěr je druhý nulový zápis Tesarčíka a potvrzení dobré formy lídra soutěže. Tři body přidali fotbalisté do autobusu a bujará děkovačka fanoušků i hráčů po závěrečném hvizdu rozhodčího Klimka mohla začít.



Sport
  • Modernizace webových stránek hrazena z projektu CZ.03.4.74/0.0/0.0/18_092/0014731

    Logo Evropské unie

ŠANCE pro HONZU
Aktuálně vybráno : 132 000 Kč