Domů » Sdružení a spolky » Sport » Horní Suchá odjela s debaklem

TJ Dobratice – TJ DEPOS Horní Suchá 5:0 (1:0), góly Hlaváč 2,Marián Causidis, Lýsek a Dominik Kolář

Domácí pokračují na vítězné vlně a na jaře už popáté vyhráli.

TJ Dobratice – TJ Depos Horní Suchá

Sestavy, Dobratice: Tesarčík – Béla, Lýsek, D.Kolář, Skotnica (84.Ševčík), Oborný, Uherek, Marek Causidis (74.Platoš), Světlík, Marián Causidis a Hlaváč (85.Bortlíček T.), trenér Korabík

Horní Suchá: Směták – Novák, Pietrasz, Kubjat, Zima (75.Jašek), Stebel, Petik (77.Stachel), Hromada, Příborský, Sukač (57.Kolder) a Jeziorský, trenér Menoušek.

Dobratičtí fotbalisté dobře znali sílu soupeře, který dokázal vzít všechny body Starému Městu. Byli to oni, kdo měl první solidní možnost po rozehraném rohovém kopu Oborného. Hlavička Lýska jen těsně proletěla nad břevnem. Pak ani vydatné povzbuzování domácích fandů nehnalo Dobratice k tomu, aby převzaly otěže utkání. Hrálo se převážně uprostřed pole a na lepší souhře obou týmů nepřidal ani mokrý trávník. Gólového efektu se přece jenom dočkali domácí až v 36.minutě, kdy si za obranu po vynikající přihrávce dostal Marián Causidis a podél gólmana poslal míč k levé tyči z pohledu brankáře, 1:0. Ihned po rozehrání se k podobné možnosti dostali hosté, ale s mizernou koncovkou. A tak jediným vzrušením byl nebezpečný faul hostujícího Nováka oceněný žlutou kartou.

Druhý poločas přinesl velikou snahu hostí ke srovnání stavu. Měli k tomu opravdu blízko už ve 48.minutě. Byla to skvělá prezentace tří fantastických zákroků dobratického Tesarčíka. Hostující Příborský se ještě dlouho drbal na hlavě, co že to neproměnil. V 52.minutě po faulu Skotnicy (ŽK) se hosté podruhé usídlili v malém vápně domácích a zase přes obětavé zákroky dobratických míč za zády gólmana nepustili. První čtvrthodina druhé půle byla mnohem lepší ze strany Horní Suché a domácí mohou děkovat především Tesarčíkovi za udržení čistého konta. Pak se začaly dít věci a obavy o výsledek nabraly jiný směr. V 63.minutě zahrával Marek Causidis rohový kop tak, že přesně odcentroval tam, kde čekal Lýsek a jeho nádherná hlavička přes celou branku zapadla do sítě na zadní tyči, 2:0. Pak přišla poslední možnost hostí na zkorigování, ale hlavička z malého vápna plachtila nad břevno. Dvacet minut před koncem napřáhl z dobrých třiceti metrů Hlaváč a brankář Směták se musel červenat, 3:0. Za pouhé čtyři minuty prošel přetažený centr zprava až k postranní čáře. Míč doběhl Hlaváč a svou levačkou načechral do šestnáctky a nejvýše byl na vysokými stopery Dominik Kolář a bylo to 4:0. V 83.minutě si udělal kličku ve vápně Hlaváč, brankář jej stáhl a kopala se penalta. Sám postižený upravil na konečných 5:0. Pro hosty příliš kruté skóre, nicméně fotbal se hraje na góly a ne na šance. Domácí střelci se opět vyznamenali, a když k tomu přidal svou třetí nulu v řadě Tesarčík, je pohled na tabulku stále moc krásný.

Za týden se odehraje asi klíčový zápas o postup do 1.A.třídy. Naši fotbalisté jedou na půdu druhého celku. Udělejte si čas a přijeďte naše fotbalisty do Starého Města povzbudit. Výkop utkání je 3.5. v 16,30 hodin.



Sport
  • Modernizace webových stránek hrazena z projektu CZ.03.4.74/0.0/0.0/18_092/0014731

    Logo Evropské unie