Domů » Sdružení a spolky » Sport » Postup fotbalistů je na dosah!

TJ Durman Staré Město – TJ Dobratice 0:3 (0:1),branky dali Filip Kolář, Marián Causidis a Hlaváč

V utkání dvou nejlepších týmů v 1.B třídě, skupiny C nenechali hosté z Dobratic nikoho na pochybách, kdo momentálně vládne soutěži. Spanilá jízda za postupem pokračuje!!!

Článek z pondělního Deníku najdete na: http://fm.denik.cz/fotbal_region/dobratice-uspely-ve-slagru-kola-20140504.html

Na fotbalový zápas do Starého Města se těšili nejen fanoušci z obou táborů, ale také milovníci kopané z Frýdku-Místku a okolí. Vidět, jak hrají celky na těch nejvyšších postech 1.B.třídy, bylo lákadlem. K úplné spokojenosti asi chybělo jen lepší počasí. Neustálé mrholení a mokrý terén byl nepříjemným nejen pro hráče, ale též pro diváky, kteří se krčili pod deštníky a možnými přístřešky u hřiště. Kdo přišel na fotbal jen minutu po hvizdu rozhodčího už měl smůlu. Na světelné tabuli svítil stav 0:1 a Dobratice se dostaly do vedení ve svém nejrychlejším gólu v soutěži už ve 29.sekundě. Z pravé strany přišel centr přes celé vápno a volný Filip Kolář vstřelil levačkou vedoucí gól utkání. To byla pro domácí hotová sprcha ke které nebylo třeba deště, ale jen velice rychlé vedení Dobratic. Pro další průběh utkání tu byla potřeba domácích přejít do útočné fáze a něco s výsledkem udělat. Pro technické hráče tu byl problém kombinovat, přece jenom míč na trávníku měl jiný odskok a tak se šance moc nerodily. Domácí zahrozili povedenou střelou až v 16.minutě, prošla těsně nad břevnem. Ještě větší petelici vyslal hostující Hlaváč, ale ani jeho muška nebyla přesná. Ve 26.minutě se vyznamenal Tesarčík včasným vyběhnutím a ihned z protiútoku stejným způsobem ztroskotal na domácím brankáři Hlaváč. Hra se v těchto minutách odehrávala především mezi oběma šestnáctkami a dominovaly osobní souboje a skluzy při bránění. Mokrý terén tomu přímo nahrával. Posledním střeleckým pokusem ve 44.minutě Dominika Koláře byl vyčerpán střelecký potencionál v prvním poločase.

Druhou půli chtěli domácí začít asi s větším nasazením a především srovnáním výsledku. Zase se chvilku spíše hrálo uprostřed hřiště až přišla 54.minuta. V tomto čase se za hranicí šestnáctky opřel do míče svou pověstnou levačkou kapitán hostí Marián Causidis a trefil nejlépe jak uměl, šibenici domácí branky, 0:2. Největší možnost ke zkorigování za tohoto stavu se naskytla Starému Městu v 68.minutě, Adámek na Tesarčíka nevyzrál a tento gólman opět prokázal, co je to být včas na správném místě. V 74.minutě propukla veliká radost na tribuně dobratických fandů, kterou jim připravil Michal Hlaváč povedenou střelou z úhlu, 0:3. To už byl doslova šok pro domácí a velká naděje pro hosty mít vytouženou výhru z hřiště největšího rivala. Mohlo být i více branek v závěru, nejprve zahrozili dvakrát hosté, střely Hlaváče a Oborného neměly tu razanci a za záda domácího brankáře se nedostaly. Domácím svitla poslední naděje aspoň na zkorigování výsledku v 88.minutě. To se domácím povedla pěkná akce, kdy se dostal jejich hráč až do gólové možnosti a při kličce na gólmana přišel faul Tesarčíka a penalta. Sám postižený si věřil, ale skvěle chytající Tesarčík jeho střelu vystihl a bezpečně míč chytil. To byl ten největší rozdíl mezi oběma týmy, střelecká vizitka. Ta dobratická je fantastická podtržena čtvrtou Tesarčíkovou vychytanou nulou po sobě a především navýšení náskoku na čele tabulky. K postupu to mají fotbalisté hodně blízko, ale nikdy neříkej dopředu něco, co není ještě na 100%.

Sestava Dobratic: Tesarčík – Světlík, Béla, Lýsek, Skotnica (90.Platoš) – Uherek, Oborný, D.Kolář (81.D.Dobiáš), F.Kolář – Marián Causidis a Hlaváč, trenér Marián Korabík.

Velkou pochvalu si zaslouží opět věrní dobratičtí fanoušci. Neúnavným povzbuzováním hnali svůj tým za vítězstvím. Bylo doslova legrační, když se z domácí strany ozýval jeden zarputilý fanda bubnující na buben, ale na dobratický kotel byl bezradný stejně jako hra domácího celku. Ostatně po utkání uznali i znalci fotbalového kumštu, že Dobratice vyhrály zaslouženě a to se rádo a dobře poslouchá.

Omlouvám se čtenářům, že nebudou příliš kvalitní fotky, počasí bylo proti a stěrače na objektivu nejsou k ničemu. KaMoš.



  • Modernizace webových stránek hrazena z projektu CZ.03.4.74/0.0/0.0/18_092/0014731

    Logo Evropské unie

ŠANCE pro HONZU
Aktuálně vybráno : 132 000 Kč