Domů » Sdružení a spolky » Sport » Třináctá výhra Dobratic za sebou!!!

TJ Dobratice – FK Staříč 4:0 (0:0), góly M.Hlaváč 3, Farny

Neskutečně dlouhá série dobratických fotbalistů bez porážky má po dnešku číslo 15. Takovou bilanci (13 výher, 2 remízy) asi nikdo z pamětníků nepamatuje ani z dob, kdy hráli muži v nižších soutěžích. Zkrátka, když je forma a daří se, výsledky jsou tady.

Sestavy 

Dobratice: Tesarčík, Skotnica (78.Platoš), Lýsek, Farny, Světlík, Oborný, D.Kolář, Uherek, F.Kolář (83. Ševčík), Marián Causidis, Hlaváč (83.Holinka), trenér Korabík

Staříč: Řehák, Kempa, Váňa, Volný, Malý, Folwarczny, Merta, Kocich, Jukl, Pešek, Řezáč, trenér K.Pešek

O tom, že se proti mužstvům z konce tabulky špatně hraje se Dobratičtí mohli v minulosti nejednou přesvědčit. Vzpomeňme na zápasy v Dobré nebo v Mostech u Jablunkova. Tomuto odpovídal i vývoj 1. poločasu. Samotné utkání začalo hned od 1. minuty dobýváním hostující branky, kdy Světlík nastřelil břevno. Po této akci upadlo utkání do šedi podprůměru. Diváci se nestačili divit, kde naši hráči nechali fotbalový um. Hosté urputně bránili a tak se domácí hráči střelami převážně z dálky pokoušeli ztéci hostující branku. Marné pokusy D. Koláře, Oborného, Uherka, Hlaváče, Farného i Causidise nenašly cíl. Ani téměř dvě desítky rohových kopů nevedly k úspěchu. Centrované míče z obou stran rohových praporků s přehledem odvracel nejlepší střelec Staříče Volný, který vládl ve vzdušných soubojích v obranné řadě hostí. Na co nestačil on, to pochytal hostující brankář, který na to měl spoustu času, neboť nikdo z domácích ho nedokázal vyvést z klidu. A tak poločas skončil zaslouženě 0 : 0.

O přestávce asi nebyl v šatně klid, protože hned po nástupu na hřiště se obraz hry domácích zcela změnil. Po matném výkonu začali domácí hrát s větší snahou a úspěch se záhy dostavil. Ve 48. minutě zatáhl míč po křídle D. Kolář a centrem našel na první tyči nikým nekrytého Farného, který nekompromisně skóroval, 1:0. A pak přišel čas pro Michala Hlaváče, který nejdříve proměnil v 63 minutě pokutový kop na 2:0 a ještě ve stejné minutě po individuálním průniku zvýšil na 3:0. To již hosté jen ztěží odolávali místy až drtivému tlaku domácích, kteří opět po vstřelených gólech našli větší apetit k fotbalu. Fandové si přáli další branky v síti hostujícího brankáře a jejich přání vyslyšel při střelecké chuti hrající Hlaváč. V 80. minutě po centru Platoše zamířil na zadní tyč a vstřelil čtvrtou branku utkání a tím dovršil svůj první čistý hattrik v dobratickém dresu. V tomto čase již hosté nebyli schopni dostat se za půlicí čáru a soustředili se na to, aby dostali co možná nejméně branek.

Před rekordní návštěvou jara, téměř třemi stovkami diváků, se zrodila dvanáctá výhra Dobratic po sobě a přineslo páté čisté konto brankáři Tesarčíkovi, jehož série bez obdržené branky již trvá 462 minuty.

Jak se povede našim fotbalistům, můžete vidět i vy. V dalším utkání za týden v Písku se hraje v neděli 18.5. v 17 hodin a na zápas bude opět vypraven autobus.



Sport
  • Modernizace webových stránek hrazena z projektu CZ.03.4.74/0.0/0.0/18_092/0014731

    Logo Evropské unie

ŠANCE pro HONZU
Aktuálně vybráno : 132 000 Kč