Domů » Sdružení a spolky » Sport » Postup potvrzen dohrávkou

TJ Písek – TJ Dobratice 3:6 (1:5), branky Hlaváč 2, Marián Causidis, Dominik Kolář, Farny a Marek Causidis. V dohrávaném zápase deklasovali dobratičtí fotbalisté svého soupeře na jeho hřišti a tak definitivně potvrdili svou suverenitu v soutěži.

 

Kdo byl svědkem fotbalové dohrávky v Písku, tak musí se mnou souhlasit, že to byl malý zázrak. V čem spočíval? Podle předpovědi středečního počasí byly veliké obavy, jestli vůbec utkání bude. Na mnohých místech byly silné lijáky s krupobitím, ale v Písku nádherné májové počasí. Vyšlo to doslova na minuty, při cestě zpátky jsme se drali v pořádné bouřce a lijáku.Vraťme se ale k samotnému zápasu.

Do Písku se nikdy nejezdí pro snadné body a lídr soutěže chtěl pokračovat ve vítězném jarním tažení. Na dobře připravené hřiště vyběhly oba celky s cílem získat právě ty kýžené tři body. Dobratice vletěly do utkání ve velkém stylu a ve 3.minutě po pasu Marka Causidise vyzkoušel pozornost gólmana Hlaváč. O dvě minuty později nevyšel Písku ofsajd systém, za obranu si naběhl Marek C. a náběh z levé strany dokončil do odkryté branky jeho bratr Marián, 0:1. Domácí se po chvilce také dostali do slibné koncovky a míč jen těsně minul levou tyč. Ve 14.minutě zahrávali domácí přímý kop skoro z poloviny hřiště a načechraný míč se po nedorozumění v obraně dostal k volnému Cieslarovi a bylo srovnáno, 1:1. Ve 21.minutě se vydařila kombinace hostí, kterou začal Farny. Jeho uvolnění Mariána řešil gólman vyběhnutím, ale Marián zaseknutím míče zmátl celou obranu a tečovaný míč se doslova nabídl Hlaváčovi a ten skluzem dostal míč podruhé za záda brankáře, 1:2. V té době se na domácí branku valil útok za útokem a jen nepřesné střely nezměnily skóre. Po dalším zahrávání z autu nebyli schopni písečtí odkopnout merunu do bezpečí a Dominik Kolář zpoza šestnáctky zamířil přesně, 1:3. Ani tento stav domácí nevybídl k lepšímu výkonu a my jsme mohli jen zaznamenat další střelecké pokusy, které s námahou řešil gólman Kunák. Po dalším autovém vhazování si počínali domácí tak neomaleně, že složili nedovoleně Mariána C. a byla tady penalta. Její exekutor Hlaváč poslal míč na jinou stranu než odhadl brankář, 1:4. Do přestávky si ještě jednou početná skupinka dobratických fandů zakřičela gól. Ve 38.minutě perfektně kopnutý roh Markem C. skončil až na zadní tyči, kde Farny našel skulinku mezi tyčí a brankářem, 1:5. To už byl Písek na ručník a byli rádi, že se stav díky poločasu nenavýšil.

Když hned v 50.minutě vstřelil gól po nahrávce Mariána Marek a upravil na nečekaný rozdíl pěti branek, nebylo co řešit. V 55.minutě se na hřiště podíval po dlouhé době Adam Liberda, který nahradil Skotnicu. I domácí vyslali do boje čerstvého hráče, a to kanonýra Kajzara. Tomu stačilo jen deset minut, aby využil zaspání dobratické obrany a v situaci sám na Tesarčíka ukázal svoje kvality, 2:6. Naši hráči, jakoby už měli tři body v kapse, polevili v aktivitě a to se jim vymstilo. V 71.minutě přišel centr domácích z velké dálky a všechny v šestnáctce přeskočil vysoký Krzyžanek a hlavičkou zavěsil míč pod břevno, 3:6. To bylo po střelecké stránce vše, protože další dobré možnosti, zejména dobratických fotbalistů, končily mimo tři tyče. Oba týmy prostřídaly další hráče, což bylo znát na hřišti a pohledné akce vzaly za své. Po závěrečném hvizdu rozhodčího Mankoveckého byli asi spokojeni všichni. Domácí, že aspoň zkorigovali výsledek a hosté za další vítězství v jarním tažení.

Pro fanoušky to je ideální pozvánka na sobotní utkání doma s Hnojníkem. Postup Dobratic zpestříme poločasovým překvapením. Tak se přijďte pobavit!!

Sestavy:

Písek: Kunák – Kapsia, Sikora, Krzyźanek, Kantor, Ligocki J., Zogata, Ćmiel, Karpecki (85.Fuják), Michalski (63.Lupienski), Cieslar (57.Kajzar P.) – trenér Vladislav Ligocki.

Dobratice: Tesarčík – Béla, Lýsek, Farny, Skotnica (55.Liberda), Světlík, D.Kolář, Uherek (77.Ševčík), Marek Causidis, Marián Causidis a Hlaváč – trenér Marián Korabík

Rozhodčí: Mankovecký, Potiorek a Machala    Žluté karty: 3:2

 



  • Modernizace webových stránek hrazena z projektu CZ.03.4.74/0.0/0.0/18_092/0014731

    Logo Evropské unie

ŠANCE pro HONZU
Aktuálně vybráno : 132 000 Kč