Domů » Sdružení a spolky » Sport » Zajímavý fotbal s osmi góly

TJ Dobratice – Sokol Hnojník 5:3 (2:2), branky Marián Causidis 3, D.Kolář a Ševčík, za hosty Ďurfina 2 a Brzuchanski

Sestavy

Dobratice: Tesarčík – Béla, D.Kolář, Lýsek, Skotnica (8.Liberda) – Světlík, Uherek, Marek Causidis, Platoš (85.B.Causidis), Marián Causidis a Hlaváč (80.Ševčík). Trenér Marián Korabík

Hnojník: V.Pielesz – Komár, Jantoš, Ganczarczyk, A.Klus, Stryja, Papřok (86.L.Pielesz), Walica (14.Franek), Brzuchanski (86.M.Klus), Hlávka (89.Minář), Ďurfina. Trenér David Grygar.

Rozhodčí: Tobola – Pargač a Závodný, ŽK 1:1

Do Dobratic přijel Hnojník, který zcela nečekaně přivezl body ze Starého Města i z Petrovic a na jaře jim to pod vedením Davida Grygara slušně šlape. Domácí diváci jsou pokaždé natěšeni, kolik gólů na domácím trávníku uvidí. Nejlépe střílející tým soutěže nikoho nešetří, ale každý zápas má 90 minut a jiného protivníka. Kdo přišel nebo přijel do Dobratic až ve druhé minutě, nemusel stihnout první branku. Ta padla po rychlém vysunutí Ďurfiny mezi dobratické obránce, 0:1. Docela šok na úvod a hned po několika minutách přišel druhý. Už v 8.minutě musel pro zranění opustit trávník Skotnica a zastoupil jej Liberda. Srovnat mohl ve 12.minutě D.Kolář, včasným vyběhnutím mu radost zkazil Vlado Pielesz. Ani hlavička Hlaváče se po minutě neujala. V 16.minutě opustil velice brzy plac, také pro zranění, hostující Walica. 20.minuta přinesla fotbalovou lahůdku. Marek vniknul do šestnáctky, potáhl míč po levé straně až k čáře a jeho přesná přihrávka našla nabíhajícío bráchu Mariána a elegatní patičkou bylo srovnáno na 1:1. Za chvíli mohl tentýž hráč dostat do vedení svůj celek, ale na střelu či přihrávku skluzem D.Kolář nedosáhl. Ve 35. minutě přišla nenápadná fotbalová akce Hnojníka, Papřok našel před šestnáctkou Brzuchanského, který se natlačil do vápna a z poměrně velikého úhlu překvapil Tesarčíka, 1:2. Postřeh Pielesze vyzkoušel záhy Marek C., byl z toho jen rohový kop. Ve 40.minutě faulovali hnojničtí a rozehrávání přímého kopu z levé strany se ujal Marek C. Lépe jej kopnout nemohl, protože přesně našel hlavu Mariána a remízový stav byl na světě, 2:2. Ještě minutu před přestávkou unikl po pravém křídle rychlonohý Hlávka naštestí se mu střela svezla a míč letěl vedle levé tyče.

V 50.minutě se v dobré pozici ocitl dobratický kapitán Světlík, překopl však branku. Jak se správně sklápí noha ukázal v 55.minutě D.Kolář a z podobného místa se již nemýlil, 3:2. A zase trvala gólová pauza jen pět minut. Hnojnický Ďurfina se u postranní čáry zbavil levého obrance a prudký, snad centrovaný míč, zapadl lobem za překvapeného Tesarčíka, 3:3. Mohlo být i hůře, ale dobře kopnutý přímý kop Ganczarczykem skvěle lapil dobratický brankář. Střelecký apetit dovršil hattrickem v 69.minutě Marián Causidis. Jeho přesnou střelu zaznamenal Vlado až v brance. Čtvrt hodiny před závěrem se znovu připomněl Hlávka a ani další průnik gólově nezakončil. V 79.minutě měl stoprocentní šanci Hlaváč, na místo sóla až k brankáři volil střelu, kterou gólman vyrazil a následný střet s ním odnesl zraněním a na hřiště musel Ševčík. V 85.minutě vyhodnotil zákrok na Mariána rozhodčí Tobola jako penaltový a k provedení vyzvali náhradníka za Hlaváče – Koudyho Ševčíka. Ač Pielesz směr střely vystihl, míč popáté zamířil za jeho záda, 5:3.Poslední střelu vyslal na hnojnickou branku pravačkou po individuální akci Marek Causidis a o chvilku již zazněl hvizd píšťalky hlavního sudího. Šestnáctý vítězný pokřik za sebou si mohli zakřičet diváci i hráči pak v šatně.

 



  • Modernizace webových stránek hrazena z projektu CZ.03.4.74/0.0/0.0/18_092/0014731

    Logo Evropské unie

ŠANCE pro HONZU
Aktuálně vybráno : 132 000 Kč