Domů » Sdružení a spolky » Sport » Výhru ztratili v nastavení

Lučina – Dobratice 3:3 (1:1), branky Staufčík 2, L.Kohut – Hlaváč 3 Ještě v 90.minutě vedly Dobratice o dva góly, ale nakonec vezou jen remízu.

Sestavy:

Lučina – Balko – Čubok, Staufčík, Kohut M., Goroš – Tomíček K., Kohut L., Myšinský, Majer – Bubík (63.Krzyžánek), Mikulec (84.Tomíček R.), trenér René Hruška

Dobratice: Tesarčík – Béla, Kolář D., Lýsek, Platoš (87. Dobiáš E.) – Světlík, Farny, Uherek, Dobiáš D. (88.Holinka) – Dobiáš M.( 82.Bezecný), Hlaváč, trenér Marián Korabík.

Na Lučině se potkaly dva nejlépe střílející týmy soutěže a diváci mohli čekat útočný fotbal. Dobratice přijely oslabeny hned o čtyři hráče základní sestavy a na jejich místa postavil hostující kouč to, co momentálně měl k dispozici. Při rozhodnutém pohledu na tabulku je dobré, aby si mladí hráči okusili, jak se hraje naplno proti celku, ktreý se na jaře vyškrábal z posledního místa až na čtvrté! Domácí se pustili od úvodu do útočení a Tesarčík v bráně musel velice brzy vytahovat skvělé zákroky. Dobratičtí se poprvé ukázali ve 14.minutě, kdy jedovatou střelu Lýska vytáhl Balko na roh. V téže minutě dostal dobratický hráč žlutou kartu. V 16.minutě se chytal za hlavu lučinský K.Tomíček za příležitost, kterou neproměnil. Ve 20.minutě si vybral rozhodčí Svoboda Hlaváče a přidal také žlutou kartu. Už na počátku musím říci, že sudí byli nejslabším článkem celého utkání. Hlavní uděloval karty za mluvení, některé zákroky volající po potrestání neviděl. Jeho asistenti na lajnách působili ospalým dojmem a mávali podle toho, jak chtěli. Domácí se mohli prosadit ve 28.minutě, L.Kohut zblízka minul branku. Po půlhodině hry se už Lučině vedlo lépe, přesně zahraný rohový kop na zadní tyč a Staufčík hlavou překonal Tesarčíka 1:0. Hosté se o chvíli probili do šestnáctky, Hlaváčovu střelu vyrazil Balko, dorážku pravačkou stejného hráče nebyla přesná. Čtyřicátá minuta přinesla srovnání stavu po úniku Hlaváče na 1:1.

Druhý poločas začali zase lépe domácí. Opět mohou Dobratice děkovat gólmanovi. Zmařil šance Kohutovi, Tomíčkovi a především z metru hlavičku Bubíka excelentním zákrokem. V 58.minutě se poprvé dostal za obranu domácích M.Dobiáš, jeho obstřel kolem brankáře skončil vedle levé tyče. Ani jeho podobná možnost za deset minut změnu skóre nepřineslo. Ani ne za minutu po gólovce si domácí vybrali špatnou chvilku a nepovedenou malou domů vystihl Hlaváč, po kličce gólmanovi dostal míč správně mezi tyče, 1:2. Jen další dvě minuty dělily třetí úspěch hostí a stál za to. K trestnému kopu z dobrých dvaceti metrů se postavil Hlaváč a technickou střelou vymetl levý roh Balkovy branky 1:3. Zase se hrálo jen dvě minuty a rozhodčí si zapískal pokutový kop pro domácí. K překvapení všech a především domácích, jejich tutový exekutor Myšinský netrefil ani branku. Zápas spěl do poklidného konce, dvoubrankový rozdíl pro hosty tomu přímo nahrával. Na posledních pár minut tedy poslal hostující trenér na plac debutující dorostence Bezecného a Erika Dobiáše. Po další změně v týmu Dobratic si zahrál i zkušený gólman Holinka. V závěru se děly na Lučině věci. V devadesáté minutě snížil L.Kohut na 2:3. Rozhodčí nastavil další dvě minuty a po vymyšleném rohovém kopu prošel míč spletí nohou až ke Staufčíkovi a tomu se v 94.minutě podařilo domácím zachránit aspoň bod. Takový je fotbal, hraje se tak dlouho, dokud rozhodčí míní, že třeba hrát. Třeba však sportovně přiznat, že si mohly Dobratice pohlídat pohodové vedení a také měly více možností skóre vylepšit. Lučina se tak stala prvním týmem na jaře, kdo obral vedoucí celek o nějaký ten bodík.



  • Modernizace webových stránek hrazena z projektu CZ.03.4.74/0.0/0.0/18_092/0014731

    Logo Evropské unie