Domů » Sdružení a spolky » Sport » Marek Causidis s Pavlem Blablou vyhráli horský závod!

Ve třetím celorepublikovém závodu v horském běhu dvojic v délce 63 kilometrů, zvítězili v Krušných horách dobratický Marek Causidis s tošanovickým Pavlem Blablou.

Děkujeme za skvělou reprezentaci obou obcí a blahopřejeme!

Horská výzva aneb běh v horách Je to seriál pěti jednotlivě bodovaných závodů v horském trekingu/běhu dvojic. V letošním roce mají organizátoři tyto cíle: 1.závod Jeseníky 11. – 12.dubna, 2.závod Šumava 9. – 10.května, 3.závod Krušné hory 13. – 14.června, 4.závod byl zrušen, 5.závod Krkonoše 8. – 9.82014. Délka závodů, který běhají dvojice a mezi nimi také Marek Causidis s Pavlem Blablou, se pohybuje mezi 6o až 70 kilometry! Závody jsou určeny všem věkovým i výkonnostním kategoriím. Startovat na některém ze závodů může kdokoliv bez nutnosti předchozí kvalifikace, či absolvování některého z předchozích závodů seriálu. Startovat v celém seriálu, či třeba jen jednom ze závodů může každý, kdo sportuje a má rád pohyb na horách.

„Ve dvou se to lépe táhne – a právě proto je Rock Point – Horská výzva závodem dvojic! Prioritou celého seriálu je uspořádat kvalitní, masové, organizačně zajištěné závody pro každého, kdo si troufne na takovou porci kilometrů, ať už má ambice na umístění, “hecnul“ se s kamarády, nebo chce jen prostě zkusit na dostatečně pořadatelsky zajištěné trati, jestli to dá! Ve všech případech jde hlavně o to, aby si to každý užil a rád se vrátil i na další ročníky,“ takto prezentuje tento závod organizátor Pavel Zitta.

Marek Causidis se svým parťákem absolvovali všechny dosavadní závody a nevedli si vůbec špatně. V Jeseníkách i na Šumavě obsadili výborná třetí místa. Do Krušných hor jeli s nadějí na potvrzení dosavadní formy a také s vidinou zlepšení. Umožňovala to skutečnost, že právě tam chyběli vítězové minulých závodů. Dlouho se na špici drželi s nimi Bystřický s Kittlem, ale rozhodující okamžik přišel zhruba na 55.kilometru a stoupání na Klínovec, kde na jeho vrcholu už měli naši borci uklidňující náskok. Do cíle doběhli první s náskokem necelých čtyř minut. Třetí dvojice zaostala za vítězi více jak půlhodinu.

Markovi Causidisovi i jeho společníkovi ještě jednou gratulujeme!!!



  • Modernizace webových stránek hrazena z projektu CZ.03.4.74/0.0/0.0/18_092/0014731

    Logo Evropské unie