Domů » Sdružení a spolky » Sport » V derby padlo devět branek

Dobratice – Dobrá 6:3 (1:0), branky stříleli: Marián Causidis 3,M.Dobiáš, D.Kolář, Hlaváč – Rajnoch 2, Palarčík Sousedské derby se neslo už ve slavnostní atmosféře a gólové přestřelce. Domácí dali branek více a v pohodě dopluli do přístavu s názvem – 1.A TŘÍDA. GRATULUJEME !!

Sestavy

Dobratice: Tesarčík – Skotnica, Béla, Lýsek, Světlík (86.Liberda), D.Kolář, Farny, Uherek, Marián Causidis, Hlaváč (89.Ševčík) a M.Dobiáš (55.Platoš). Trenér Marián Korabík

Dobrá: Lamoš – Imričko (70.Babiš), Šebestík (46.Malchárek), Šmahaj, Šebesta, Pietroszek (69.Knödl) , Rajnoch, Fojtík (70. Gryžboň)), Palarčík, Filipčík, Figura. Trenér: Tomáš Zářický.

Rozhodčí: J.Vojkovský – M.Plevza a R.Opěla, 300 diváků !!

 

Sportovní oslavy na dobratickém hřišti začaly už po druhé hodině odpolední. To na tréninkovém hřišti byly připraveny dovednostní soutěže pro děti a dorost. Ti nejšikovnější si v jednotlivých disciplínách, kterými byly střelba na dálku, driblink s míčem, slalom s míčem a střelba na kužely, mohli pro sebe získat krásné poháry a nějaké sladkosti navíc.

Po těchto hrách se již na hlavním hřišti chystali k boji celky Dobratic a Dobré. Ve slavnostní atmosféře se odehrálo poslední utkání dobratických fotbalistů. V jeho úvodu přišlo poděkování dlouholetému hráči a kapitánu Dobratic Miroslavu Skokanovi, který ukončil hráčskou kariéru. Bylo zajímavostí, že s Dobrou se celý ročník začínal a nyní také ukončil. Právě v Dobré nezačali dobratičtí sezónu dobře a prohráli. Už jen Mosty našly recept na tým, který tehdy po ostudné porážce nakročil k úžasné sérii a její konec nastal právě dnes.

Samotné derby se po hvizdu rozhodčího Vojkovského vyvíjelo bez očekávaného náporu domácích. První se mezi tyče trefil z přímého kopu až po dvanácti minutách Hlaváč, Lamoš byl na místě. Mnoho se toho v prvních dvaceti minutách neudálo a ke vzrušení přispěla chyba doberských na půlce hřiště a šikovný Marián Causidis přesnou přihrávkou vyzval ke skórování Michala Dobiáše, 1:0. Hosté spíše tvořili ve středu pole a před branku domácích se příliš nehrnuli. Jediné nebezpečí přišlo po rohovém kopu, gólman Tesarčík byl ve vzdušném souboji důraznější a bylo po možnosti. Více si zachytal hostující Lamoš a po sólu D.Koláře měl štěstí, že se nepovedlo míč přes obránce dostat za jeho záda. Nakonec jen jediná branka byla pro natěšené diváky za 45 minut málo.

Ve druhé půli se Dobrá snažila o vyrovnání, k dobré příležitosti se propracoval Palarčík, ale stav nezměnil. I další náznaky útočných akcí k domácí brance nepřinesly nic. Domácí byli v 55.minutě úspěšnější a po přihrávce Mariána Causidise D.Kolář zvýšil na 2:0. Od této chvíle začala skvělá fotbalová podívaná pro diváky ze strany Dobratic, kdy jejich každé proniknutí k šestnáctce Dobré zavánělo gólem. Béla ani Hlaváč se neprosadili, ale to třetice už to vyšlo. Marián Causidis se pěkně uvolnil v malém vápně a netradičně pravačkou rozvlnil síť potřetí. Za jasného stavu sáhl hostující kouč ke dvěma změnám v sestavě a během pár minut se děly věci. Nejprve Palarčík prošel středem obrany a korigoval výsledek,3:1. Na něj brzy navázal po centru zprava dorážkou zblízka Rajnoch a bylo to 3:2. To by nebyly Dobratice, aby nechaly v klidu domácí fandy. Za dvě minuty se ke slovu dostal druhý domácí snajper Hlaváč a upravil na 4:2. Pozadu nezůstal za ním opět Marián Causidis a Dobratice vedly v 81.minutě 5:2. Ani toto nebyl konečný výsledek, protože Rajnoch v 84.minutě svým sólem a druhým zásahem upravil na 5:3. Poslední slovo v zápase si vzal nejlepší střelec této soutěže, Marián Causidis a hattrickem uzavřel v poslední minutě utkání střelecký koncert v Dobraticích, 6:3. Ihned po zápase obdržel vítěz skupiny B 1.B.třídy pohár z rukou člena VV MS KFS a předsedy OFS Zdeňka Dudy. Po té všichni hráči převzali pamětní plakety za historický postup od zastupitelů obce Dobratice na čele se starostkou Alenou Kacířovou. Úspěch a postup si potom mohli hráči vychutnat společně s fandy a dalšími přítomnými přímo na hřišti. Nutno na tomto místě poděkovat hlavním sponzorům dobratické kopané, kteří nemalou měrou přispěli k tomu, co se za tento fotbalový ročník povedlo. Jsou to především FM metal Bohemia s.r.o, Antonín Horyl, Pivovar Koníček, obec Dobratice a další. Oslavy historického postupu ještě dlouho po skončení fotbalového utkání probírali hráči, fandové i hosté nejen při výborném občerstvení zajištěné a též při večerním sportovním karnevalu.

Děkuji i já za pozornost, kterou jste věnovali mým sportovním příspěvkům na obecních webových stránkách. Přeji všem sportovcům, fandům radost z těchto úspěchů a do nové sezóny jen takové výsledky ze sportovišť, které potěší každého z nás.  Fotky budou, jen jich připravuji více, tak chvilku strpení. KaMoš



Sport
  • Modernizace webových stránek hrazena z projektu CZ.03.4.74/0.0/0.0/18_092/0014731

    Logo Evropské unie

ŠANCE pro HONZU
Aktuálně vybráno : 132 000 Kč