Domů » Sdružení a spolky » Sport » Nováček dostal sedmičku

TJ Slovan Horní Žukov – TJ Dobratice 1 : 7 (0 : 2) V dalším přípravném utkání nastoupili muži proti nováčku 1.B.třídy, TJ Slovan Horní Žukov. Rozdíl ve výkonnosti byl patrný a samotné skóre je toho důkazem.

V H.Žukově vyběhla na hřiště tato jedenáctka: Tesarčík, Světlík, Béla, Lysek, Skotnica, Uherek, Klesniak, Bortlíček, Malyjurek, Dobiáš M., Causidis Marián, střídali: Liberda, Gongol, Bezecný, Šibra

Naši hráči si vynutili ihned od prvního hvizdu rozhodčího stálou převahu, a jak už to od našich fotbalistů známe, začal zápas festivalem zahozených šancí. Až v 16. minutě se konečně po trestném kopu z 20 metrů jako první trefil Malyjurek. To ještě domácí byli schopni odolávat soustředěnému náporu dobratických. Ve 37. minutě zvyšuje po kombinaci Marián Causidis a to bylo do poločasu vše. Hned po zahájení druhého poločasu ukázal nejlepší střelec loňského ročníku Marián Causidis, jak vypadá utkání, když je střelecká forma. Posuďte sami: 46.minuta – využil zmatku v domácí obraně a střelou z dobrých 20 metrů zvyšuje na tříbrankový rozdíl, 51.minuta – průnikem přes domácí obranu dává svou třetí branku v zápase. 69 minuta – po chybě domácí obrany upravuje už na 5:0. To už domácím docházely zcela očividně síly a soustředili se více méně na obranu. Trenér Korabík prostřídal své hráče a tak se na trávníku objevili dorostenci Gongol, Bezecný a Šibra a nutno dodat, že nezklamali. Ukázali na hřišti, že pokud přistoupí k fotbalu zodpovědně a budou pravidelně trénovat, jsou jim dveře do sestavy mužstva zcela otevřené. V 72 minutě domácí podnikli ojedinělou akci, kdy se dostali až do šestnáctky hostů a jen rozhodčí věděl, proč pískl penaltu. Domácí aspoň takto se štěstím dali čestný úspěch. Závěr patřil dobratickému mládí, a potupnou sedmičku završil dvěma zásahy v 80. a 85. minutě mladíček Bezecný. A nutno říci, že poslední sedmá branka stála za to. Tesarčík dlouhým výkopem našel Bezecného, který své sólo bezpečně zakončil. Pozitivním zjištěním byl výkon navrátilce Klesniaka po zranění, který odehrál celý zápas s přehledem. Neztratili se opět ani nejmladší hráči na trávníku, ale musí dál na sobě fotbalově systematicky pracovat.

Slovan nebyl soupeřem, který by donutil naše hráče hrát s větším nasazením. Mnohem větší záběr patrně přijde v pátek v Českém Těšíně, kdy nás prověří tamní FC IRP, účastník Moravskoslezského krajského přeboru.



  • Modernizace webových stránek hrazena z projektu CZ.03.4.74/0.0/0.0/18_092/0014731

    Logo Evropské unie

ŠANCE pro HONZU
Aktuálně vybráno : 132 000 Kč