Domů » Sdružení a spolky » Sport » Druhá domácí výhra mužů

TJ Dobratice – SK Stonava 4:2 (2:2),branky Lýsek, Marián Causidis, Farny a vlastní – Zoller a Hančin z penalty

Cenné tři body nad kvalitním týmem potěšil.

Shrnutí najdete na stránkách Deníku:http://fm.denik.cz/fotbal_region/novacek-z-dobratic-si-poradil-se-zkusenou-stonavou-20140831.html

Vítězně začali také žáci. Vyhráli velkým rozdílem sedmi gólů

Ostravice – Dobratice 0:7 (0:4) pět branek dal A.Kohut, po jedné přidali M.Spilka a D.Vrábel

Chodit na fotbal se oplatí včas. Kdo si dnes dal na čas a přišel až v desáté minutě, měl docela smůlu. To už byl na ukazateli stav 2:1pro domácí. Ti začali velice slibně a už ve 3.minutě proletěl centrovaný míč Farnym z rohu až k zadní tyči, tam stál Světlík, který hlavou posunul před zcela volného Lýska a jeho hlavička dovršila radost Dobratic, 1:0.  Za dvě minuty se skóre měnilo podruhé, centrovaný míč do šestnáctky prošel přes všechny hlavy a minelu Bély využili hosté,  pro Zollera zírala prázdná branka, 1:1. V desáté minutě zahrávala Stonava rohový kop, odražený míč se dostal k Farnemu, který po obehrání protihráče přesným pasem vybídl ke skórování Mariána Causidise. To, že dává góly všichni dobře vědí, ale tentokrát stojí za zmíňku jeho trefa pravačkou v plném běhu, 2:1. Prvních dvacet minut se hrálo oboustranně hodně útočně a zákroky obou brankářů přibývaly. Neštastnou momentkou zápasu bylo zranění hostujícího Febera. Předcházel tomu signalizovaný ofsajd, ale do vzdušného souboje na hranici šestnáctky šel s gólmanem Tesarčíkem. Jejich střet přinesl oslabení Stonavy a my přejeme zraněnému hráči brzký návrat na hřiště. Odvoz sanitkou není pěkným pohledem pro žádného fotbalistu ani diváka. Tento moment jen na chvilku otupil útočné aktivity obou celků a další  šance se za chvilku rodily jako na běžícím pásu. Na domácí straně k tomu přispěly nečekané kiksy v zadních řadách a jen skvělé zákroky Tesarčíka znamenaly těsné vedení. Jenže stejně přišla situace ve 36.minutě a hosté zahrávali penaltu po faulu gólmana v malém vápně. Hostující Hančin vyrovnal na 2:2.

Do druhé půle vletěli domácí střelecky stejně rychle jako na počátku. Už ve 47. minutě v přečíslení  po ose M.Causidis, Skotnica a střeleckou koncovkou Farneho vedly Dobratice 3:2. Tlak domácích zesílil, ale tutovka Mariána hlavou nebo tvrdá střela Farneho nepřinesly nic. Naopak se v pozici sám na Tesarčíka řítil Kisel, ale znova měl navrch dobratický strážce branky. Neujala se ani příležitost Skotnicy, který ale nemusel smutnit. V 68.minutě prostrčil míč mezi dva obránce na Mariána, jeho klička s míčem na brankáře vyústila ve vlastní gól Geršla, 4:2. Hosté i za tohoto stavu stále podnikali výpady pod taktovkou kapitána Hančina na polovinu domácích. Zejména hbitý Zoller dělal naší obraně problémy. Na hřiště se  dostal po delší době  také  Marek Causidis a bylo na něm vidět snahu se ukázat. Dvakrát měl dobré možnosti k navýšení stavu, zejména střele z úhlu sedm minut před koncem chyběla přesnost. Dobratickým fanouškům už bylo před koncem jasno, komu zůstanou body a za stálého skandování dovedli dobratické fotbalisty až k závěrečnému hvizdu. Děkovačky hráčů i diváků mohly začít, další tři domácí body jsou zapsány nesmazatelně v historické tabulce 1.A.třídy.

TJ Dobratice: Tesarčík – Béla, Klesniak (88. T.Bortlíček), Rusek (71.M.Dobiáš), Lýsek, Světlík (57.Marek Causidis), Dian, Uherek, Farny (85.Platoš), Skotnica a Marián Causidis, trenér Marián Korabík.

SK Stonava: Tvardik – Sochora, Aniol, Hančin, Geršl, Škuláň (57.Frait, 74.Czyž), Lachowicz (82.Skřižovský), Macko, Kluz, Feber (25.Kisel) a Zoller, trenér Dušan Kohút.

Rozhodčí: M.Uličný – I.Bartoš a R.Brabec, ŽK 3-2,  220 diváků



  • Modernizace webových stránek hrazena z projektu CZ.03.4.74/0.0/0.0/18_092/0014731

    Logo Evropské unie