Domů » Sdružení a spolky » Sport » Sedliště – Dobratice 1:1

V sobotu 6.září hrály všechny dobratické týmy své mistrovské zápasy. Dopoledne podruhé vyhráli žáci, odpoledne dorost přijel z Bašky bez bodů a muži remizovali v Sedlištích.

žáci: Dobratice – Raškovice 6:2 (3:1). Branky: Jásek a Kohut po 2, Spilka a Pohludka. Po dobrém a bojovném výkonu přehráli soupeře a zaslouženě zvítězili.

Dorost: Baška – Dobratice 2:1 (2:1), zbytečná prohra, jediný gól dal P.Gongol

Muži: Sedliště – Dobratice 1:1 (1:1), z penalty vyrovnával Hlaváč

Komentář ze Sedlišť (KaMoš)

Sestavy:  Sedliště – D.Majer – Hybel, Pohludka, Foukal, Bílek – Vlček (74.Koníček), Mokroš, Kmošťák, Sekanina, Kaňok – Krejčok, trenér Petr Nesrsta.

Dobratice : Tesarčík – Béla, Klesniak, Rusek, Lýsek – Světlík, Uherek, Farny (46.M.Dobiáš), Skotnica – Marián Causidis a Hlaváč, trenér Marián Korabík.

Už z prvního útoku domácích v prvních sekundách utkání mohlo být zle, Sekaninovu střelu s námahou vytáhl na roh Tesarčík.  V 6.minutě se po levé straně dostali domácí přes nedůraznou obranu a centr prošel až k nepokrytému Krejčokovi, 1:0. To bylo na dlouho vše. Dobratice se do koncovky dostali až při střele Mariána Causidise v 11.minutě Majer kryl. Fotbalisté obou celků toho moc na hřišti pak nepředvedli a  první poločas asi moc nelíbil početnému publiku. Kombinace vázly na obou stranách a nepřesně nakopávané míče nepřinášely kýžený efekt. Dvakrát se o střelu pokusil Hlaváč, nejprve z přímého kopu a pak pěkným uvolněním před šestnáctkou, pokaždé míč našel dobře postaveného gólmana Sedlišť. V  tutové šanci potom vychytal mladíčka Vlčka Tesarčík a držel tak jen jednobrankový stav pro domácí. Ve 30. minutě vyšla pěkná kombinace dobratickým před šestnáctkou, Hlaváč se šikovně  dostal do velkého vápna a zákrok Foukala posoudil sudí Sopoliga jako nedovolený. Z penalty sám faulovaný hráč s přehledem poslal gólmana na druhou stranu a srovnal na 1:1. Domácí se ještě do poločasu snažili změnit výsledek, a byl to znovu čahoun Vlček, který tváří tvář s Tesarčíkem promarnil příležitost. Zlobil i kanonýr Krejčok, naštěstí si mířidla správně neseřídil.

Do druhého poločasu vystřídal M.Dobiáš Farneho, což nezaregistrovali ani domácí na hřišti či v publiku. Za to se za hlavu chytali místní fanoušci po další gólovce Krejčoka, který z jedenácti metrů netrefil ani branku. Neujala se ani střela z přímého kopu Sekaninya v dobré pozici na centr nedosáhl Mokroš. To bylo ze strany Sedlišť vše a po hodině hry zjistili hosté, že se dá hrát s každým soupeřem. Najednou byli u míče dříve a rychlé brejky, zejména v podání Skotnicy po levém křídle, ukázaly možnosti k útočení. Najednou byla obrana Sedlišť pod tlakem a přišly též dobré možnosti Dobratic. Za zmíňku stojí střela z otočky M.Causidise do břevna nebo po přihrávce do prostoru neuznaný gól M.Dobiáše odmávaný  lajnovým rozhodčím. Posledních pět minut už byli domácí v křeči a opravdu mnoho nechybělo k zisku tří bodů. Například: Dlouhý aut Mariána a  volej Ruska prosvištěl těsně vedle levé tyče, narážečka ve vápně  a střelu slabší pravačkou Hlaváče likviduje Majer. Remíza byla pro Dobratice vzhledem k průběhu a šancím ztrátou, ale i tak bod z půdy kvalitního týmu potěšil. Opět třeba zmínit početnou diváckou podporu z Dobratic. I přes velkou akci v obci, kterou je Den obce,bylo v Sedlištích hodně hlasitě slyšet Dobratice do toho! Rozhodčí: Sopoliga – Dytková a Poledník, ŽK: 3:1



  • Modernizace webových stránek hrazena z projektu CZ.03.4.74/0.0/0.0/18_092/0014731

    Logo Evropské unie

ŠANCE pro HONZU
Aktuálně vybráno : 132 000 Kč