Domů » Sdružení a spolky » Sport » Cenný skalp Vratimova

muži: TJ Dobratice – FC Vratimov 2:0 (1:0), góly Hlaváč a Marián Causidis. Hosté i s exligovým Lukešem v sestavě nezískali v Dobraticích ani bod.

Na web.stránkách Deníku souhrn utkání: 

http://fm.denik.cz/fotbal_region/ohlednuti-za-fotbalovymi-zapasy-regionalnich-tymu-20140917.html

Předzápasové utkání žáků a dorostu

žáci: Dobratice – Baška 1:7, čestný úspěch dal Kohut

dorost: Dobratice – Sedliště 1:3, gól vstřelil P.Gongol

Dobratice – Vratimov 2:0 (1:0)

Sestavy:

Dobratice- Tesarčík – Klesniak (62.Světlík), Béla, Lýsek, Skotnica (89.Platoš) -Uherek, Rusek (61.Malyjurek),  Dian, Farny (71.Somr) – Marián Causidis, Hlaváč (82.M.Dobiáš), trenér Marián Korabík.

Vratimov: Kubala – Adámek (58.Vašnovský), Macák, Valla, Pešek (76.T.Tříska), Skoupý, Lukeš, S.Tříska,Kašuba (85.Pojezdala), Klejnot, Pařenica, trenér Jiří Hořínek

Rozhodčím  utkání byl  D.Papuga, asistenty na čarách  L.Vlček a R.Poledník, Žluté karty: 2-1 (Dian, Somr – Adámek)

 

Ač nám konkuroval Radegastův den, věrní fanoušci nemohli v Dobraticích chybět. Exligový fotbalista, baníkovec  Martin Lukeš, měl být pro domácí diváky dobrou pozvánkou na fotbal. Přes dvě stě diváků vidělo v 6.minutě po rohu střelu Skotnicy nad a brzy na to gólovku hostujícho Adámka, kterého vychytal Tesarčík. Vratimovský Lukeš také zkoušel po rohovém kopu bez přípravy a volej minul domácí branku. Lepší možnost zahodil Pařenica, když nevyřešil svůj únik střelou a zbytečně přihrával a obrana Dobratic stačila odvrátit míč do bezpečí. Domácí se po čtvrthodině dostali do první slibné akce, Causidisův pokus kryl Kubala. V 18.minutě vybojoval na půlící čáře míč Uherek, posunul do volného prostoru Hlaváčovi a jeho dloubáček vedle gólmana doplachtil až do sítě, 1:0.Tento dobratický střelec byl při střelecké chuti a ve 27.minutě opět prověřil postřeh gólmana střelou pravačkou z pravé strany. To jeho další gólová střela z pěti metrů, kterou skvěle zlikvidoval hostující brankář, měla skončit v síti. Předcházelo tomu skvěle sólo a centr Mariána Causidise. Hostům nevycházela koncovka a měli dobré příležitosti, tu největší po úniku za domácí zadáky, nedal S.Tříska. Poslední střela z kopačky  Hlaváče pořádně natáhla hostujícího Kubalu, ale stav na nové světelné tabuli zůstal 1:0 pro Dobratice. Zde třeba zmínit skutečnost, že nově nainstalovaná světelná tabule byla zhotovena z finančních prostředků posbíraných mezi dobratickými fandy. Realizace se ujal O.Spilka, ochotní chlapi pomohli zabudovat konstrukci  a dnes se již tzv.“svítilo“ skóre i probíhající minuty utkání.

Jednogólový stav se nelíbil hned po začátku do druhého poločasu Klejnotovi, Tesarčík dobře mířenou střelu s námahou vyrazil nad břevno.  Hosté chtěli srovnat, našim hráčům se chvilku nedařilo déle udržet míč v klidu a Vratimov přitlačil v útočné fázi. V této části hry byla vidět herní vyzrálost  právě Lukeše, jehož přihrávky měly přesnost a zahrávané rohové kopy přinášely pokaždé veliké nebezpečí. Zde v této obranné činnosti v soubojích vynikal brankář Tesarčík. Nebál se jít do spleti hráčů a dokázal svými zákroky míč dostávat do bezpečné vzdálenosti. V 65.minutě našel Uherek krásným pasem  Mariána a tomu v poslední chvíli stačil míč vypíchnout na roh brankář. Další standardka zahrávaná Hlaváčem z pravé strany skončila ke smůle mimo tyče Vratimova.  V 72.minutě vykopl hostující brankář míč, ten odvracel zpátky hlavou Lýsek, míč za půlkou vtipně propustil na nabíhajícího Causidise Malyjurek a domácí kapitán zvládl koncovku skvěle, kličkou se zbavil brankáře a pravačkou zakončil do prázdné branky, 2:0. To už byl nadějný stav a odměna za to, že se domácí znova pustili do útočení, což je symbolickým znamením pro tento celek. Přesto ale nebylo vyhráno, domácím zatrnulo po chvilce,kdy se S.Tříska dostal na dostřel a zblízka jen Tesarčík věděl, jak jej trefil míč. Všichni určitě přáli domácímu za jeho vynikající výkon čisté konto. To si ale musel vychytat sám.  Největší  šanci zahodil pět minut před koncem T.Tříska, po přesném centru Lukeše trefil jen pravou tyč branky. Než odešel ze hřiště Skotnica, ukázal, jak se dá velice rychle dostat z vlastní poloviny až k brance soupeře a čumět musel i Lukeš, kdo mu to profrčel kolem nohou.  V poslední minutě chtěl ještě  tvrdou střelou pokazit nulu domácímu gólmanovi opět T.Tříska.  Petr si  nechal zákrok dne na závěr a čisté konto vychytal. Domácím tak pokračuje série získaných bodů na dobratickém trávníku, trvá už od května 2013.



  • Modernizace webových stránek hrazena z projektu CZ.03.4.74/0.0/0.0/18_092/0014731

    Logo Evropské unie

ŠANCE pro HONZU
Aktuálně vybráno : 132 000 Kč