Domů » Sdružení a spolky » Sport » Hlaváčův hattrick za šest minut!

TJ Dobratice – TJ Havířov – Dolní Datyně 3:1 (0:1), góly Hlaváč 3 – Kodenko

Utkání otočil během šesti minut (53. – 59.minuta) jediný střelec domácích, Michal Hlaváč. Samozřejmě bez přispění svých spoluhráčů, by to nedokázal. Domácí tak pokračují v domácí šňůře neporazitelnosti.

Dobratice – Dolní Datyně 3:1 (0:1)

Ač přijel do Dobratic poslední celek momentální tabulky 1.A třídy, skupiny B, nečekal se snadný zápas. Havířovský celek venku dokázal vyhrát na půdě lídra soutěže a tak dobratičtí nastoupili do utkání se zřejmým respektem. Také ze začátku si hosté zkušeně rozehrávali míč a nepřipustili nápor domácím. Až v osmé minutě jsme zaznamenali první střelecký pokus z kopačky Hlaváče, mířila nad břevno. Potom hosté získali na herní převaze a hned bylo v domácí šestnáctce horko a k řešení ošemetných situací bylo potřeba i štěstí a dobré zákroky brankáře. Ve 20.minutě se ocitl před Tesarčíkem osamocený Dolák, ale minul branku.více příležitostí ke skórování.  Nejblíže byli hosté ke vstřelení gólu ve 26. minutě, to se dvakrát znamenitě ukázal domácí gólman a vytěsnil dvě střely zblízka. Když už na další nedosáhl, stál na brankové čáře Skotnica a odkopl míč do bezpečné vzdálenosti. Vzruch přinesl po té přímý kop Hlaváče zahrávaný od postranní čáry po faulu na Malyjurka. Hlaváč perfektně zatočil míč svou pověstnou levačkou až do branky, ale k údivu všech odmával pomezní sudí ofsajd. Přitom míč prošel zcela nedotčen někým z hráčů za záda překvapeného brankáře. Tato sporná situace domácím evidentně neprospěla a kromě hlavičky Malyjurka v záklonu mimo tyče už nic nevytvořili. Za to D.Datyně dala gól do šatny. Těsně před skončením poločasu vyřešili přečíslení náramně a po centru zleva usměrnil hlavou míč do branky z malého vápna úplně volný Kodenko, 0:1.

Druhý poločas začal změnou v domácí sestavě a na trávník vyběhl za Světlíka Somr. A začaly se dít věci. V 53. minutě vběhl neohroženě do vápna Marián Causidis, ale kolem Neugebaura neprošel a skončil nedobrovolně na mokrém trávníku, penalta.  Míč si k exekuci postavil Hlaváč a s přehledem vyrovnal na 1:1. Uplynuly tři minuty a po centru zprava se ocitl nepokrytý Hlaváč na malém vápně a nedal gólmanovi šanci, 2:1. Jen další tři minuty stačily k další změně stavu. Chybné rozehrání datyňské obrany vystihl Hlaváč, pohrál si s obranou a svou levačkou dovršil svůj hattrick. Stal se určitě nejrychlejším střelcem tří gólů v historii dobratické kopané a možná celé soutěže vůbec. Vidět koncert střelce za šest minut, to stálo přijít do Dobratic na fotbal!!! Dobratickým fandům i hráčům doslova zatrnulo v 68. minutě. To si na půlce zcela nevybíravě počínal hostující Baláž a po zákeřném faulu na Mariána Causidise nemohl rozhodčí Migota jinak, než vytáhnout červenou kartu. A to byl tento hráč na hřišti jen osm minut. Převaha jednoho muže na hřišti nebyla znát a spíše hosté více útočili. Za domácí tým stále držel vysokou laťku Hlaváč, další jeho střela jen těsně zasvištěla nad břevnem. Pak nebezpečně střílel autor prvního gólu Kodenko a po něm se blíže k brance propracoval Psík. Jeho hlavička skončila na břevně a potom ještě v poslední minutě zblízka přestřelil. I napotřetí zůstal plný počet bodů doma a domácí se pořádně zapotili.

Sestava Dobratic: Tesarčík – Béla, Lýsek, Klesniak, Světlík (46.Somr) – Rusek – Skotnica, Uherek, Malyjurek – Marián Causidis (M.Dobiáš) a Hlaváč (87.Březina), trenér Marián Korabík

Dolní Datyně: Vsilko – Bilas Robin, Neugebauer, Švrčina (60.Baláž), Bilas René, Kodenko, Miczka, Tomašák, Hruška (77.Batiha), Dolák, Kučera (61.Psík), trenér Radek Nešpor

Rozhodčí: Migota, Mikošek a Konderla, ŽK 1-1, ČK 0-1, přes 200 diváků 



  • Modernizace webových stránek hrazena z projektu CZ.03.4.74/0.0/0.0/18_092/0014731

    Logo Evropské unie

ŠANCE pro HONZU
Aktuálně vybráno : 132 000 Kč