Domů » Sdružení a spolky » Sport » Veřovice – Dobratice 3:0

Podmáčený terén domácím plně vyhovoval a oproti dobratickým fotbalistům dokázali střílet branky. Všechny tři vstřelil jejich nejlepší hráč Hanko.

Veřovice – Dobratice 3:0 (1:0)

Na těžkém terénu vyrukovali hosté bez svého kapitána Mariána Causidise i Patrika Lýska. Za to se od první minuty ukázali na hřišti Marek Causidis a také Somr.  Na mokrém trávníku se domácí velice brzy dostali do vedení. Už v 5. minutě po podklouznutí dobratického gólmana při vybíhání měl před sebou prázdnou branku Hanko, 1:0. Stejný hráč mohl zvýšit po dalším průniku ve 14. minutě, Tesarčík opět vyběhl, ale lob mířící přesně do branky stihl vykopnout pryč Skotnica. Dobraticím takový terén vůbec nesedí a bylo to znát i z pohybu hráčů. Když k tomu přidáme i nevhodnou obuv některých jejich hráčů, měli domácí přece jenom snažší úlohu a bylo jen štěstí, že se stav do poloviny utkání už nezměnil. Slibně začaly Dobratice další minuty zápasu v druhé části. Centr Hlaváče stačil Marek Causidis zasáhnout hlavou, ale jen do náruče brankáře. V 53. minutě sáhl trenér Korabík ke dvojitému střídání a na hřiště přišli Světlík a Marián Causidis (následky zákroku z minulého utkání nedovolily plnou zátěž). Bylo to hned znát na pohybu hráčů a také zlepšené hře. Bohužel ani ty nejlépe připravené příležitosti nepřinesly srovnání. Byla to veliká škoda, protože soupeř byl pod tlakem. Veřovicím tak pomohla 67. minuta. To jsme zaznamenali povedený protiútok domácích a z hranice šestnáctky se blýskl střelou na vzdálenější tyč Hanko a Veřovice odskočily o dvě branky. Stále bylo dost času na zkorigování výsledku. V 80. minutě byl nejblíže gólu Hlaváč, jeho krásná střela pravačkou orazítkovala jen břevno veřovické branky. Zanedlouho se musí činit Tesarčík, který uspěl proti osamocenému Najvarovi.  Jediný hráč na hřišti, který hostům vůbec neseděl,  byl Hanko. V závěru totiž po rohovém kopu a prodloužení Kuncem přidal hlavou zblízka svůj třetí zápis. Dobratice dnes odjížděly z Veřovic bez vstřelené branky, ale  i bodů. Jediný klad zaznamenaný v areálu veřovického hřiště vidím v povzbuzování dobratických fanoušků. Přijeli autobusem a i za nepříznivého stavu hlasitě hnali svoje svěřence do útoku.

Dobratice: Tesarčík – Rusek, Béla, Klesniak (53. Světlík), Somr (53. Marián Causidis) – Uherek, Farny,  Malyjurek (70. Dobiáš), Marek Causidis, Skotnica – Hlaváč, trenér Marián Korabík

Rozhodčí: Papuga, Vidlička a Bartoš, ŽK: 3-1. 



  • Modernizace webových stránek hrazena z projektu CZ.03.4.74/0.0/0.0/18_092/0014731

    Logo Evropské unie

ŠANCE pro HONZU
Aktuálně vybráno : 132 000 Kč