Domů » Sdružení a spolky » Sport » Nováček spláchl lídra!

TJ Dobratice – SK Beskyd Frenštát p.R. 3:1 (3:0), branky Marián Causidis, Somr, Malyjurek – Špaček Domácí se vypjali k mimořádnému výkonu a odměnou je skalp vedoucího celku soutěže. Dobratice tak pokračují v úspěšné šňůře vítězství na domácím hřišti. Kromě mého komentáře k zápasu otiskujeme také zajímavý postřeh k utkání z frenštátského pohledu. KaMoš

web Deníku: http://fm.denik.cz/fotbal_region/ohlednuti-za-fotbalovymi-zapasy-regionalnich-tymu-20141014.html

Do Dobratic přijel další silný soupeř, dokonce vedoucí celek po osmi kolech. To určitě mělo ukázat Dobraticím, jestli dosavadní výhry doma byly dílem náhody nebo opravdu vyústěním dobrých výkonů hráčů. Hosté sice od počátku ukazovali fotbalovou vyspělost, ale na krásu fotbal hrát nelze. Dobratičtí byli mnohem lepší v útočné fázi a zpočátku jen svoje šance zahazovali. Už ve 2.minutě dobře netrefil volej Lýsek, ani sólo Somra nepřineslo uklidnění do domácích řad. Ujala se až pěkná kombinace Hlaváče s Mariánem Causidisem v 11.minutě. Hlaváč pronikl do vápna a mohl sám zakončovat, našel však nezištně zcela volného Mariána Causidide a pro takového střelce nebyl problém vstřelit vedoucí gól, 1:0. Ani vedoucí branka nepřiměla hosty k většímu důrazu a jít za vyrovnáním.  To domácí šli za podpory desítky diváků stále za svým cílem a to vítězstvím. Nejprve proletěla těsně vedle střela Hlaváče a pochviličce tentýž kanonýr rozezvučel dělovkou břevno frenštátské branky. V útočení domácí nepolevili a to přineslo kýžený výsledek v posledních minutách prvního poločasu. Ve 39.minutě se ocitl v úniku Malyjurek, jeho střelu vyrazil brankář přímo před Somra a ten upravil na 2:0. Výborný výkon dobratických fotbalistů korunoval třetím gólem Malyjurek.  To se ve 41.minutě probil do šestnáctky Causidis a jeho střílený centr z levé strany vytlačil brankář jen k Malyjurkovi a bylo to už 3:0. To byl doslova šok z tohoto stavu zejména pro hosty, kteří zatím z venkovních hřišť pravidelně vozili body.,

Ve druhém poločase mohly lehce Dobratice navýšit stav. Jenže koncovka tak úspěšná jako před závěrem poločasu nebyla. Frenštát pochopitelně začal více vysouvat hráče ke zteči dobratické branky a to se přímo nabízelo využít brejků. Klukům však chyběl klid především v přihrávkách k lépe postaveným spoluhráčům. A tak šance Malyjurka dvakrát navýšit skóre nevyšly, stejně ani lob Hlaváče. Deset minut před koncem šel pod sprchy po druhé žluté hostující Kovář a to už mohli diváci tušit, že výhra je skoro doma a je zaděláno na překvapení kola. Břevno po té orazítkoval také hostující Horák. Všichni dobratičtí si už jen přáli, aby zůstalo čisté konto domácího Tesarčíka.  V 88.minutě zahrával Frenštát přímý kop. Horákova střela trefila ve zdi ruku bránícího se hráče před střelou do obličeje, k překvapení rozhodčí Žvak odpískal penaltu.  Špaček ji proměnil, ale na jasné výhře to nic nezměnilo, jen ta lítost pro Tesarčíka, který se svými spoluhráči podal výborný výkon. Nováček doslova spláchl lídra soutěže a pokračuje ve vítězné šňůře na domácím hřišti.

Sestava Dobratic: Tesarčík – Béla, Klesniak, Rusek, Lýsek – Skotnica, Uherek, Marián Causidis, Malyjurek (90.Platoš)– Hlaváč a Somr (66.Světlík). Trenér Marián Korabík

Rozhodčí: Žvak, Závodný a Mankovecký                                                                                                                         

Žluté karty: Somr, Malyjurek – Kovář, Sládeček, ČK Kovář, 250 diváků

Jak utkání viděli hosté, zaznamenává jejich komentář na jejich stránkách SK Beskyd Frenštát:

Dobratičtí nás vrátili do holé reality!

Na vlastní kůži se nám dostalo možnosti zjištění, že statistiky Dobratic v domácím prostředí nejsou v žádném případě dílem náhody. Čtyři vítězství ze čtyř utkání toho byly jasným důkazem už před naším utkáním. Vše jasně podtrhovalo jejich skóre 12:4 doma. Jednoduchou rovnicí tak dojdeme k průměrnému výsledku 3:1, který se stal konečným i v našem utkání, ve kterém domácí jednoznačně potvrdili nedobytnost své ,,tvrze“. Po počátečním krátkém a nezbytném oťukávání se do nás Dobratičtí pustili s plnou vervou a zásluhou hlavně kapitána Causidise, Somra, Hlaváče a Malehojurka nás místy doslova přišpendlili na vlastní polovinu. Přesto že jsme v defenzivě dělali vše možné, nebyli jsme schopni zachytit nastolené tempo hry a nasazení soupeře, které bylo mimochodem příkladné. Naopak v ofenzivě nám nevycházelo vůbec nic, a proto se soupeř s přibývajícím časem stále více osměloval ve hře směrem dopředu, za což byl po právu odměněn třemi vstřelenými brankami do poločasu.  

Do druhé půle jsme vstoupili s jedním střídáním, změnou v rozestavení a s cílem zjednodušené hry na riziko. Vše co jsme z toho ale vytěžili, bylo místy optické vyrovnání hry, spousty individuálních chyb, netaktické a špatné řešení herních situací, červenou kartu Kováře a závěrem korigující branku z penalty v 89 min(Špaček).

Závěrem bych rád vyzvedl výkon našeho brankáře Horáka, díky kterému jsme neinkasovali o další tři čtyři branky navíc. Stejně tak ale musím konstatovat, že útočná hra byla z naší strany v tomto utkání naprosto bezzubá a tristní. Naopak soupeři gratuluji k zaslouženému vítězství k předvedené hře s maximálním nasazením a v neposlední řadě ke skvělým fanouškům, které jim bohužel můžeme jen závidět!

Sestava: Horák – Sládeček, Bartoš, Uličný – Matúš, Kovář, Špaček, Marek (70 Štika) – Čuport (46 Horák)– Plachký, Klimpar (76 Málek)  



Sport
  • Modernizace webových stránek hrazena z projektu CZ.03.4.74/0.0/0.0/18_092/0014731

    Logo Evropské unie

ŠANCE pro HONZU
Aktuálně vybráno : 132 000 Kč