Domů » Sdružení a spolky » Sport » První venkovní výhra mužů

Dolní Lutyně – Dobratice 0:2 (0:2), obě branky vsítil Marián Causidis

výsledky mládežnických celků TJ Dobratice:

žáci:  Janovice – Dobratice  9:2
dorost:  Palkovice – Dobratice 2:1

Sestava: Tesarčík – Skotnica, Béla, Klesniak, Lýsek – Rusek, Uherek, Malyjurek (58.Světlík)– Causidis Marián (87.Platoš), Somr (66.Marek Causidis), Hlaváč (89.Ševčík), trenér Marián Korabík

Krásné fotbalové počasí, početná enkláva hostujících fanoušků, kterých dnes bylo v ochozech více, než těch domácích a měkký terén po deštích z minulých dnů, to byl první poznatky z úvodu zápasu. Utkání začalo z obou stran opatrně. Domácí se snažili zapomenout na nepříznivé výsledky posledních zápasů a hosté trpělivě čekali na svou příležitost. První náznaky šancí se začaly rodit až po první čtvrthodince. Dobratičtí udeřili poprvé ve 26. minutě, kdy po centru Lýska vstřelil první branku Marián Causidis. Domácí na tuto branku ještě odpověděli trestným kopem, který zablokovala zeď hostujících hráčů. Za dalších sedm minut udeřili hosté znovu. Míč putoval po ose Skotnica, Hlaváč, který elegantně opět našel Mariána Causidise, ten nezaváhal ani podruhé a upravil na 2 : 0. Nutno dodat, že Marián nebyl daleko od vstřelení třetí branky, ale ve 43. minutě ji zázračně vychytal domácí brankář.

Ve druhém poločase se domácí více začali osmělovat a vytvořili si i několik šancí. I ty nejvyloženější zlikvidoval dobratický brankář Tesarčík. Hostující trenér se snažil oživit hru střídáním a tak se na trávník dostal postupně Světlík a Marek Causidis. Před koncem se na hrací plochu už z taktických důvodů dostali dobratičtí matadoři Platoš se Ševčíkem. Dobratickému týmu se tak poprvé podařilo získat všechny body ze hřiště soupeře a to je dobrým znamením před utkáním příštím, derby v Raškovicích.



  • Modernizace webových stránek hrazena z projektu CZ.03.4.74/0.0/0.0/18_092/0014731

    Logo Evropské unie

ŠANCE pro HONZU
Aktuálně vybráno : 132 000 Kč