Domů » Sdružení a spolky » Sport » Domácí neporazitelnost skončila

TJ Dobratice – TJ Bystřice 0:1 (0:0), jedinou branku utkání dal v 87.minutě L.Noga. Ve dvaceti jedna zápasech dokázali dobratičtí fotbalisté bodovat, dnes jejich skvělá série na domácím hřišti skončila.

Utkání dorostenců: Lískovec – Dobratice 1:2 (1:0), góly Bezecný a Šibra. V zápase o černého Petra podzimní části okresního přeboru dorostu se tomuto titulu vyhnuli dobratičtí a podruhé v podzimní části vyhráli.

Jakákoliv série ve sportu jednou skončí. Ta fotbalová, dobratická, nese datum 1. listopadu. Zapíše se do historie klubu, protože se už asi nikdy nepodaří vyhrát za sebou 15 domácích mistrovských utkání a bodovat ve 21 utkáních v řadě na domácím hřišti. Naposledy odešli dobratičtí s prázdnou 11.5. 2013 po porážce od ČSAD Havířov, ta další prohra se zrodila dnes. Jak tento zápas probíhal?

Sestavy: Dobratice – Tesarčík, Béla, Klesniak, Rusek, Lýsek, Skotnica, Uherek, Marek Causidis (77.Dian), Marián Causidis (32.Malyjurek), Somr 66.Světlík) a Hlaváč, trenér Marián Korabík.

Bystřice: Cymorek – Kantor, Teofil L., Klar, Plaček (87.Bodeček), Buryan, Rusz, Teofil M., Samek, Čmiel a Noga (88.Szturc), trenér Pavel Vavřač.

Rozhodčí: Moravec, Kolečkář a Konderla, ŽK 0-2, 160 diváků

Příjemné podzimní počasí tentokráte nepřilákalo tolik diváků jako na minulé zápasy. Přece jenom návštěvy hrobů měly asi vliv na účast, ostatně spousty aut u kostela mi daly za pravdu. Do Dobratic přijel soupeř, kterého bych nazval, že bohatým bral a chudým rozdával. Myslím tím body. Jen k připomenutí, doma porazili druhé Veřovice a ve Frenštátě s lídrem remizovali. Už to dávalo tušit, že k nám nepřijel tým, co byl předem poražený. Taktika hostí byla zřejmá od počátku, zajištěná obrana vyztužena defenzivní zálohou a vpředu jen největší hrozba v podobě kanonýra Nogy. I tak měly Dobratice začátek utkání ve svých nohou. Ve 2.minutě prošel centr z přímého kopu Hlaváče na Klesniaka, ale tomu míč na hranici malého vápna vůbec z voleje nesedl. Podobně mohl litovat pěkného pasu za obranu Marián Causidis, jemu chyběl pro změnu krok k míči. Největší příležitostí poločasu byla hlavička Lýska do břevna, jemuž poslal nádherně míč Uherek. Naši měli stálou územní převahu, hosté se drželi v defenzívě a jen občasný míč na volně pobíhajícího Nogu bylo málo. Přesto právě tento hráč po uklouznutí Klesniaka mohl otevřít skóre, překopl však branku. Důležitým momentem utkání se stala 32.minuta. Nevinný střet Mariána s Ruszem skončil odstoupením našeho kapitána. Bylo znát na našich hráčích, jak odchod tohoto tahouna a střelce tým poznamenal. Nezbývalo než bojovat dál.

I druhý poločas začal náporem Dobratic. V 52.minutě vyrazil střelu Hlaváče Cymorek před sebe, Marek z dorážky jen těsně minul. Hosté po hodině hry podnikli nebezpečný protiútok, na jehož konci se dostal sám před Tesarčíka Čmiel, náš brankář stačil pokrýt jeho lob. Dobratičtí začali více útočit, místy to vypadalo s převahou nadějně, jenže ta koncovka nevycházela. Z dobrých možností povětšinou končil míč díky dobré obraně Bystřice v uctivé vzdálenosti od tří tyčí. To už hosté i více útočili, přece jenom riskantní varianta vzadu na třech obráncích a s vysunutými krajními obránci, otvírala dobratickou polovinu. Varováním tak byl opětovný únik Čmiela nebo po zpětné jeho přihrávka dělovka Buryana těsně vedle pravé tyče dobratické branky. V 84.minutě zatočil levačkou střelu jen těsně vedle šibenice Noga a po něm další naši příležitost zmarnil Malyjurek. Když už se schylovalo k dělbě bodů, přišla v 87.minutě protiakce Bystřice, za obranu se po perfektní přihrávce Kantora zprava dostal Noga a z úhlu technicky přehodil Tesarčíka, 0:1. To byl šok, v podstatě druhá střela mezi tyče a skončila tam, kde jsme to vůbec nechtěli. Závěrečné minuty byly jen marnou snahou a křečí. Bélova křížná střela v poslední minutě nenašla cíl a hvizd rozhodčího Moravce ukončil úspěšnou dobratickou sérii.



  • Modernizace webových stránek hrazena z projektu CZ.03.4.74/0.0/0.0/18_092/0014731

    Logo Evropské unie

ŠANCE pro HONZU
Aktuálně vybráno : 132 000 Kč