Domů » Sdružení a spolky » Sport » Albrechtice – Dobratice 4:1 (2:0)

Z posledního utkání podzimu se muži vracejí z Albrechtic po matném výkonu, bez bodů. Na podmáčeném terénu si opět nedovedli poradit s vrtochy počasí a odvezli si zbytečně vysokou porážku. FK Baník Albrechtice – TJ Dobratice 4:1 (2:0), jediný gól hostů dal M.Hlaváč z penalty

Do Albrechtic odjeli hráči i fanoušci s odhodláním ukončit úspěšně podzimní část v prvním roku působení celku v 1.A.třídě. Jako by počasí samo určilo ráz devadesáti minut zápasu. Dobraticím jednoznačně nesvědčí mokrý terén a po slunečných dnech si museli dnešní zápas doslova vytrpět. Na podmočený, ale kvalitně připravený trávník vyběhli hosté bez svého kapitána, který bude muset na několik týdnů fotbal odložit a nechat si čas na vyléčení nepříjemného zranění. Přejeme jemu i dalším hráčům na marodce brzký návrat do mančaftu i k zápasovým bojům.

K poslednímu utkání postavil trenér Korabík tuto sestavu: Tesarčík, Béla, Klesniak, Lýsek, Skotnica, Dian, Rusek (86. Březina), Uherek, Malyjurek, Hlaváč (89. Ševčík) a Somr (65. Světlík).

Od třetí minuty jsme mohli mít veselou mysl, ale nestalo se tak. Somr se totiž sám řítil na domácího brankáře, jenže v posledním okamžiku nebyl schopen fotbalově myslet a poslal míč místo střely do bezpečné vzdálenosti do míst, kde nikdo v modrém dresu nebyl. V 8. minutě se na krásný centr dostal domácí čahoun a hlavou namířil míč těsně nad branku. Po chvilce stejný hráč obdržel první žlutou kartu v utkání. Těmi pak rozhodčí Migota vůbec nešetřil a stačil vytáhnout dalších devět včetně jedné červené! Albrechticím tento terén viditelně seděl lépe a vytvářel si další příležitosti. Po jedné z nich se za obranu dostal hbitý domácí útočník a Tesarčík řešil akci vyběhnutím, na kličku protihráče byl krátký a kopala se penalta. Do vedení však domácí nepustil a střelu bezpečně kryl.  Ve 20. minutě už ale kapituloval, zleva se dostal centr až na nekrytého domácího útočníka a tomu stačilo nastavit správně nohu, 1:0. V dalších minutách přicházely v zápalu boje na mokrém terénu dost nebezpečné zákroky. Zejména dva fauly na Ruska volaly i na jinou barvu karty než je žlutá. Dobrých dvacet minut se hrálo uprostřed hřiště, maximálně k šestnáctkám. Zdálo se, že poločasové skóre zůstane s jednogólovým plusem pro domácí. Nebylo tak, ve 45. minutě nakopli domácí míč k bráně Dobratic, za obránci se najednou objevili tři domácí hráči ve viditelném ofsajdu, který čárový s úsměvem pustil. Skončilo to druhým gólem a o způsobu zakončení se divili i domácí fandové při poločasové pauze u pivka a klobásky.

Druhý poločas začaly dvě pěkné kombinační akce domácích a jen včasné vyběhnutí Tesarčíka zahasilo nebezpečí. Třeba přiznat, že dobratickým fotbalistům vůbec nic nešlo. Zpracování míče bylo žalostné, start na míč o krok pomalejší než soupeř a to se těžko potom vytváří tlak. Nemohu než opět zmínit pohyblivost našich hráčů a nepochopím, proč nemají někteří hráči výhodnější obuv pro takový terén. Ve druhé části poslal Korabík na hřiště Světlíka a po chvilce i Dobiáše a přece jenom se hra o něco dopředu zlepšila. Namísto snížení nepříznivého stavu však přišla 67.minuta a z další sporné situace neměl domácí hráč sám před Tesarčíkem problém nadvakrát poslat míč do sítě. V 69.minutě se prodral do vápna Skotnica a zastaven byl až faulem, za který šel domácí aktér předčasně pod sprchy. Z nařízené penalty Hlaváč upravil na 3:1 pro Albrechtice. Zbývalo dvacet minut k další zteči albrechtické branky. Převaha nastala, ale když už jsme měli možnost přečíslení, řešil pomezní rozhodčí naše přihrávky dopředu zvednutím praporku. To se domácím dobře bránilo, ale k jejich obraně nutno říci, že dovedli nebezpečně nadále podnikat protiútoky do námi otevřené obrany. Hrát vabank za tohoto stavu řeší kdejaký fotbalový tým. Někdy to vyjde, jindy ne. Pro dobratické platilo to druhé. V  83. minutě poslal domácí záložník svého spoluhráče do náběhu a ten krásným lobem upravil na konečných 4:1. I přes porážku bylo po závěrečném hvizdu slyšet početnou diváckou výpravu z Dobratic (na tribuně jich bylo 75!) i s glosou – sejdeme se u Sobka.

Dohrávka fotbalové sezóny se uskutečnila Na Šenku. Restaurace se dostává znovu do podvědomí občanů a pohostinnost pana Radka Cichého a spol. využila TJ Dobratice k závěrečnému posezení. Předseda TJ B.Bortlíček nejprve poděkoval všem týmům TJ za podzimní účast v soutěžích, trenérům a vedoucím za jejich službu ve prospěch klubu. Samozřejmě poděkování patří i fanouškům, sponzorům, kteří jsou nezbytnou součástí sportovního dění dobratické kopané.



Sport
  • Modernizace webových stránek hrazena z projektu CZ.03.4.74/0.0/0.0/18_092/0014731

    Logo Evropské unie

ŠANCE pro HONZU
Aktuálně vybráno : 132 000 Kč