Domů » Sdružení a spolky » Sport » Dolní Datyně – Dobratice 1:1

Kuriózní gól Patrika Lýska z půlky hřiště a bojovnost, to jsou hlavní atributy z utkání v Dolní Datyni. Cenný bod může hrát velmi významnou roli při závěrečném součtu bodů ve skupině B 1.A.třídy.

Dolní Datyně – Dobratice 1:1 (0:1)

Sestava Dobratic: L.Klesniak- Gongol, Béla, Lýsek, Světlík – Skotnica (46.I.Klesniak, 87.Březina), Figura, Uherek, Somr – Tesarčík a Hlaváč, trenér Marián Korabík.

Hosté přijeli na hřiště třetího týmu tabulky s velikým respektem.  Datyně v minulém kole smetla tým jara D.Lutyni na jeho hřišti 6:0 a při pohledu na to, co přivezl trenér Korabík za hráče, nebylo o favoritu pochyb. Dobratickým se totálně rozsypala sestava kvůli početné marodce hráčů. A tak se od počátku utkání postavil na kraj obrany mladíček Gongol a v útoku gólman Tesarčík, který nemůže ještě po pádu z motocyklu do brány.  Třeba říci už  na úvod, že takto postavená dobratická jedenáctka měla překvapivě od prvního hvizdu rozhodčího Šafaříka více ze hry a v 5.minutě domácí notně vylekal střelou Hlaváč, kterou tečoval jeden z obránců. Pak z dálky prověřil domácího gólmana propagační střelou Figura. I netypický útočník Tesarčík se objevil za obranou domácích, ale jeho hlavička mířila přesně do rukou brankáře. Datyně se opravdu vůbec nedostala do kloudné příležitosti, svoje protiútoky hodně tahali fotbalisté středem hřiště, kde naši hráči pozorně pokrývali soupeře. V 19.minutě utekl všem Skotnica, v šestnáctce jej poslal na zem tvrdým direktem domácí gólman, rozhodčí zapískal jen proto, že oba zůstali ležet na trávníku. Penalta byla na místě, ale pro nováčka na hřišti soupeře skoro nemožný počin sudích.  Po ošetření hráčů se chvíli hrálo tak, jakoby oba týmy byly s remízou spokojené. Až ve 23.minutě jsme zaznamenali první střelecký pokus domácích a Klesniaka prověřil Bilas. Po půlhodině zahrával Hlaváč roh a nejvýše vyskočil na malém vápně Tesarčík a míč po hlavičce přeletěl břevno. Už za minutu z veliké dálky překvapil střelou Hlaváč a datyňský brankář byl moc rád, že míč šel půl metru vedle levé tyče. A pak přišla 35.minuta, faul na dobratického hráče přesně na půlce, metr od postranní čáry. Míč si postavil k rozehrání kapitán Patrik Lýsek a jeho načechraný balón si našel mezi mnoha hráči v šestnáctce cestu až do branky Dolní Datyně, 0:1. Bylo to zasloužené vyjádření dění na hřišti, protože hra domácích byla hodně neurovnaná a nemastná.  Ve 37. minutě přiťukl míč na hranici velkého vápna Somr Skotnicovi, jemu však střela nesedla a skončila mimo branku. Pak se k pověstnému sólu vydal z vlastní poloviny Skotnica, jeho centr po zemi stačili domácí odvrátit na roh. To bylo také to poslední fotbalové od Ondry, protože do druhého poločasu nenastoupil pro zdravotní potíže spojené se srážkou s brankářem. Nahradil jej Ivo Klesniak.

Druhá půle byla se dala shrnout jednoduše, domácí hráli, tvořili, hosté statečně bojovali a odolávali až do 74. minuty.  Ještě před touto minutou měla Datyně několik dobrých příležitostí k vyrovnání. Hodně se činil v bráně Lukáš Klesniak a předváděl výborné zákroky.  Dobratice se do solidní možnosti dostaly jen jednou po centru Hlaváče chybělo jen kousek Figurovi, aby se dostal k míči. Hned z protiútoku se domácím povedla pěkná akce s vysunutím hráče do brejku. V šestnáctce si dal míč poněkud dále, Klesniak jej zasáhl, ale domácí hráč skončil na zemi. Ještě než dopadl už se ozvala píšťalka sudího a bylo to jasné,  penalta. Tu pak bezpečně proměnil Baláž, 1:1. Na otočení zápasu tak měli domácí dobrou čtvrthodinku a nejblíže ke gólu měl Bilas, kdy na hranici ofsajdu hlavičkoval míč vedle. Dobratice se nakonec dočkaly zaslouženého bodu. Možná by dobratičtí fanoušci brali všechny tři, ale třeba přiznat, že za průběh v zápase je bod pro oba týmy spravedlivým dělením.

Trenér Marián Korabík dnešní zápas zhodnotil těmito slovy: „Musím hráčům poděkovat za bojovnost, hlavně ve druhém poločase. Lepí se nám smůla na paty a je problém postavit základní jedenáctku. Improvizovaná sestava, kterou dnes viděli diváci, kdy v obraně nastoupil Petr Gongol a v útoku Tesarčík je toho důkazem. K tomu všemu přibyl další zraněný hráč v poločase Skotnica a do hry naskočil Ivo Klesniak. Chtěl bych  jim za předvedený výkon poděkovat, uhraný bod může mít pro nás významnou roli. Věřím, že nás to povzbudí do dalších zápasů, kdy máme přece jenom dost domácích utkání a venku hrajeme jen třikrát.“

Foto z utkání najdete na: http://dobratice.rajce.idnes.cz/104._Dolni_Datyne_-_Dobratice_1_1/



  • Modernizace webových stránek hrazena z projektu CZ.03.4.74/0.0/0.0/18_092/0014731

    Logo Evropské unie

ŠANCE pro HONZU
Aktuálně vybráno : 132 000 Kč