Domů » Sdružení a spolky » Sport » Fotbalová sobota – výhra žáků, prohry mužů i dorostu

První květnovou sobotu nám udělali radost jen žáci, kteří svůj zápas odehráli v Raškovicích. V předzápase dorostenců doma proti Čeladné a pak v mistrovském utkání mužů si všechny body odvezli soupeři.

žáci: Raškovice – Dobratice 1:6, branky Jásek 3, Kaňok 2 a Kohut 1

dorost: Dobratice – Čeladná 2:3, obě branky dal Gongol

muži: Dobratice – Veřovice 0:3

Fotky z dneška na: http://dobratice.rajce.idnes.cz

TJ Dobratice – AFC Veřovice 0:3 (0:1), branky Košelík 2 a Hanko

V Dobraticích se utkaly dva týmy, které na jaře ještě nevyhrály, získaly shodně jen dva body a hosté dokonce nedali ani branku. Tak se dalo čekat, že to bude vyrovnaný zápas. Povzbuzením pro dobratické hráče i diváky, byl návrat do sestavy dlouhodobě zraněného Dominika Koláře.  Přesto v domácí sestavě stále chybí znatelně někteří klíčoví hráči a v průběhu utkání se jen na ně vzpomínalo. Zápas začal naším nakopnutým míčem do šestnáctky hostí a už v prvních sekundách se kopal rohový kop. Potom Skotnica ve 4.minutě proběhl po pravém křídle a jeho centr jen proletěl malým vápnem bez zásahu někoho ze spoluhráčů. Pak opravdu nebylo nic, co by stalo za zaznamenání. Hrálo se povětšinou uprostřed hřiště, hosté si více věřili na míči a postupně se začali více tlačit k dobratické brance. Pak přišel nečekaný úder ve 20.minutě,kdy se pěkně za šestnáctkou uvolnil kapitán Košelík a nádhernou střelou pod břevno nedal sebemenší šanci Klesniakovi, 0:1. Naši se snažili nejvíce hrozit ze zahrávaných přímých kopů z hloubi pole, ale to v klidu odvracela veřovická obrana s výborným brankářem Syptákem. Dobrou příležitost jsme měli ve 28.minutě, kdy se nedomluvil obránce s brankářem, míče se dostal k volnému Hlaváčovi, ale ten trefil ve skluzu zasahujícího veřovického obránce. Stejný hráč ještě postrašil obranu nakopnutým míčem, žel minul branku. Při chuti hrající Košelík mohl navýšit skóre další střelou, minula jen těsně levou tyč dobratické branky. Hosté  ve 39.minutě střídali a jiného hráče už na lavičce neměli. Poslední šanci ke srovnání měl Tesarčík, když se k němu dostal vyražený míč gólmanem, Petr levačkou opět trefil brankáře.

Beze změn šly oba týmy do druhé půle, pochopitelně více spokojeni nastupovali hosté. V 54.minutě  fantastickým zákrokem uchránil od pohromy domácí tým L.Klesniak. Hosté trefili za chvíli po rohovém kopu břevno, autorem byl Fojtík. Pak přišly chvilky hostujícího Hanka. Nejprve jej vychytal Klesniak, ale na další průnik zleva po perfektní přihrávce Košelíka za Koláře již neměl nárok a hosté vedli po hodině hry 2:0. To se na hřiště dostal i Marek Causidis místo Tesarčíka s nadějí na posílení ofenzivní úlohy. Dobratice hrály však marný zápas a střely Hlaváče i Marka s přehledem pochytal veřovický brankář. V 76.minutě se opět na levé straně dostal k odraženému míči Kolešík, obhodil míč kolem Figury  a z úhlu překonal Klesniaka potřetí, 0:3. Kluci se snažili alespoň o zkorigování výsledku, střelecký výsledek byl nulový a dnes by snad potřebovali mnohem větší branku, aby se jejich střely mezi tyče vešly. Nezbývá než hodně brzy zapomenout na nevydařený zápas a připravit se na další tři domácí utkání se Sedlištěmi, Dolní Lutyní a Raškovicemi.

Sestava Dobratic: L.Klesniak – Kolář, Béla, Lýsek, Světlík – Skotnica, Figura, Uherek (80.I.Klesniak), Somr – Tesarčík (60.Marek Causidis) a Hlaváč (85.Gongol), trenér Marián Korabík.

Rozhodčí: Havlík –Picmaus a Polední, ŽK Uherek – Valošek, 170 diváků, mezi nimi i Zdeněk Bartoš, k hrával fotbal za Dobratice v šedesátých letech a nyní žije v Praze.



  • Modernizace webových stránek hrazena z projektu CZ.03.4.74/0.0/0.0/18_092/0014731

    Logo Evropské unie

ŠANCE pro HONZU
Aktuálně vybráno : 132 000 Kč