Domů » Sdružení a spolky » Sport » Další ztráta bodů v mistrovském utkání

Dobratice – Sedliště 2:3 (1:0), branky Marián Causidis 2 – Kovalík, Foukal a Krejčok

Po domácí porážce v dohrávaném utkání je situace dobratických už varovná. Nevyhráli už devět utkání po sobě a to je další šňůra v zápisu TJ Dobratice, tentokrát velmi nepříjemná.

Fotky z tohoto zápasu: dobratice.rajce.idnes.cz

TJ Dobratice – TJ BDSTAV Sedliště 2:3

Sestavy:

Dobratice: Klesniak L. –  Béla, Lýsek, Kolář (74.Rusek),  Světlík – Skotnica, Gongol (79.B.Causidis), Uherek, Somr – Marián Causidis a Hlaváč, trenér Korabík.

Sedliště: Šupolík – Hrdý, Hybel, Sekanina (59.Pohludka), Majer T. (90.Kmošťák), Foukal, Bílek (86.Smichovič), Mokroš, Javorek, Kovalík a Krejčok, trenér Nesrsta.

Rozhodčí: Svoboda – Klimek a Szkuta, ŽK: Béla, Uherek – Hybel, Bílek a Krejčok, 110 diváků

 

V domácí sestavě se k radosti fanoušků objevil po zranění kanonýr Marián Causidis a čekalo se, co předvede po delší odmlce na hřišti. Hosté zase měli ve svém středu nejlepšího střelce soutěže Krejčoka a byl to právě on, který si naběhl za naší obranu a jen těsně promáchl  naprázdno a míč skončil mimo. Ihned z protiútoku už ve 4.minutě se uvolnil na pravé straně Hlaváč a nabídl na malém vápně ideálně míč Mariánu Causidisovi a jeho levačka věděla, kam poslat míč, 1:0.  Za pět minut se ocitl znovu Causidis na hranici šestnáctky úplně sám, mířil asi z osmi metrů vedle levé tyče . Ve 12.minutě tentýž hráč poslal prudký centr z místa zkráceného rohu před branku a Skotnica měl těžkou pozici a přestřelil. Až v 17.minutě se dostali k zakončení také hosté,  po vhozeném autu míč dobře netrefil Kovalík a mířil vysoko nad branku. Pěknou fotbalovou akci předvedli domácí ve 20.minutě, kdy do úniku vysunul nádherným pasem Skotnica Mariána a zase z toho nebylo nic. Mnohem lépe mohlo být o chvilku, na hostující branku se vydala trojice dobratických proti jednomu obránci, žel Hlaváč slaboulince zakončil. Třeba říci, že za první půlhodinu to mohlo v klidu být o tři branky pro domácí, jejich střelecká forma je prachbídná. Hosté zahrozili velice dobře kopnutým rohovým kopem na zadní tyč, kde se pozičně dobře postavil mladý Gongol a hlavička soupeře z metru trefila jeho záda. Když se pak proháčkoval do vynikající příležitosti Hlaváč a zase ztroskotal na brankáři, zůstával stav stále přijatelný pro hosty. Další možnost po uličce Lýska nezužitkoval Somr. Další střely většinou vyrážel do bezpečných míst brankář Šupolík  a na kopačky domácích jako by přišla depka z toho všeho, co neproměnili.  Skvělým zákrokem se prezentoval také Klesniak a hlavičku z pěti metrů Hrdému kryl.

Ve druhém poločase byl obraz hry úplně jiný. Domácí se zcela vytratili ze hřiště. Najednou hrály Sedliště, výborně kombinovali, roztahovali hru k postranním čarám a nebylo divu, že v 64.minutě po centru z pravé strany neměl nepokrytý Kovalík problém překonat Klesniaka, i když ten si na míč sáhl,  1:1.  Neuběhly ani dvě minuty a skóre se měnilo ve prospěch hostí podruhé. Faul před šestnáctkou dal příležitost zahrávat přímý kop Foukalovi. Ten jej provedl precizně a překvapil domácího gólmana střelou na zadní tyč, 1:2. Byl to výsledek nátlakové hry Sedlišť, které dominovaly ve středu hřiště a bylo to logické vyústění toho, co jsme viděli na hřišti. Změnami v sestavě, přišli Rusek a Boris Causidis, chtěl  nějakým způsobem  trenér Korabík  snad zastavit hosty, leč bylo zřejmé, že marně. Deset minut před koncem se opět dostal míč z pravé strany až na místo, kde stál jedině Krejčok a pro zkušeného střelce stačilo nastavit jen nohu, 1:3. Až v 85.minutě jsme zaznamenali první střelu mezi tyče gólmana Sedlišť, ale od Borise všichni čekali pořádnou ránu a nepovedenou střelu dokončil tečí Hlaváč. Byl to náznak závěrečného snažení jít alespoň po bodu. Zvlášť potom, kdy po úniku zprava předložil Skotnica míč jako na podnose Mariánovi a bylo tu snížení na 2:3. V poslední minutě se do gólovky dostal  Somr proti vyběhnuvšímu brankáři správně vyhodnotil moment, ale lobovaný míč letěl hodně nepřesně směrem od branky k boční lajně. V nastaveném čase ještě zkusil Boris střelu levačkou, která se vůbec nepovedla a byla tím posledním znamením pro sudího Svobodu, aby ukončil zápas.

Co k němu říci? Marnost nad marnost, tak bych charakterizoval snažení dobratických. V prvním poločase dost možností k získání bezpečného náskoku, ve druhých 45 minutách bez šťávy, se spoustou chyb a co bylo znatelné, nestačili na svého soupeře po fyzické stránce. Prohra znamená to, že poslední místo zůstává Dobraticím. Jak se z něj dostat, to necháme na trenérovi a hráčích. V příštím utkání na půdě lídra soutěže ve Frenštátě to bude moc a moc těžké.



  • Modernizace webových stránek hrazena z projektu CZ.03.4.74/0.0/0.0/18_092/0014731

    Logo Evropské unie

ŠANCE pro HONZU
Aktuálně vybráno : 132 000 Kč