Domů » Sdružení a spolky » Sport » Výsledky fotbalových zápasů z 16.5.2015

Telegraficky: žáci: Dobratice – Sedliště 1:3, branku vstřelil Kohut

dorost: Dobratice – Dobrá 1:2, gól dal Bezecný

muži: Dobratice – Dolní Lutyně 1:1, jediný úspěch domácích zaznamenal Figura

Komentář z utkání mužů

Dobratice – Dolní Lutyně 1:1 (1:0), góly Figura – Pěgřim

Sestavy, Dobratice : Tesarčík – Béla, Figura, Lýsek, Světlík (73.Kolář) – Skotnica, Uherek, Marek Causidis, Marián Causidis – Somr a Hlaváč (46.Rusek), trenér Korabík.

Dolní Lutyně : Šajer – Kudlík, Szkuta, Wita (83.Fismol), Twyrdý, Velký, Hanusek, Vávra, Ochodek, Havlásek (60.Regec)a Pěgřim, trenér Skála.

rozhodčí Ham, Švec a Žurovec, ŽK 1:1. Necelá stovka diváků.

 

Zápas se prolínal s hokejovým utkáním našich s Kanadou a tak se na zápas přišlo podívat o dost méně diváků než obvykle. Výkony domácích jsou v posledních zápasech bez plného bodového efektu, jejich nelichotivá šňůra bez výhry se stále protahuje.  Dnes chtěli konečně vyhrát a také sestava dávala naději, že se to může podařit. Dolní Lutyně je ale na jaře velmi dobrá zejména na hřištích soupeře, takže se lehký duel nečekal. Dobraticím zatrnulo už v 5.minutě, ale ve vyložené šanci hostí skluzem  Skotnici na poslední chvíli dostali míč do bezpečí. Ještě lepší příležitost ke skórování měl po perfektním uvolnění  od Mariána Somr, ale jak už to u něj bývá, napálil míč jen do brankáře. Za chvíli se opřel do míče z 20 metrů Pěgřim a jeho střela naštěstí proletěla nad břevnem Tesarčíka.  Ve 12.minutě přišel rohový kop z levé strany od Marka Causidise. Míč kopl výborně a přetažený centr na zadní tyč usměrnil do sítě nejvyšší hráč na hřišti, Figura, 1:0. Gól měl domácí nabudit, žel další půlhodina byla jen nakopáváním míče od branky k brance a nikdo z hráčů obou týmů ani nevystřelil na branku. Z nudy vyvedla diváky akce domácích, kdy se na malém vápně odrážel od nohou a těl lutyšských hráčů až nakonec skončil odkopem do zámezí. Ve 34. minutě se probil do šestnáctky Uherek, netvrdý zákrok na něj sudí nechtěl vidět a nechal pokračovat ve hře. Pět minut před koncem půle poslal Marián do úniku přesnou přihrávkou Hlaváče, tomu však míč nesedl a skončil mimo tyče. I Michala hosté nešetřili a musel být v poločase střídán.

Druhá část utkání nebyla pro diváky moc atraktivní a možná bylo škoda, že už skončil hokejový zápas. Nehrál se líbivý fotbal,  a tak by skoro o nic nepřišli. Co stojí za zaznamenání? 58.minuta  dělovka Somra nad, stejná, minuta hlavička Figury po rohovém kopu a sporný okamžik – míč vykopává obránce zpoza brankové čáry, dle pomezního to gól není. Mám o tom pochybnosti, ostatně přidávám foto z inkriminovaného okamžiku, byť nestojím na lajně, ale míč už asi za čárou byl, je otázkou, zda celým objemem. Kamery na lajnách v těchto soutěžích nemáme. To by velice důležitý moment zápasu, protože hosté z ojedinělé akce a jediné přímé střele srovnali na 1:1. Pěkné vysunutí spoluhráčem s přehledem proměnil brankou Pěgřim.  Ještě se Dobratičtí snažili o získání tří bodů. K tomu však nutno podotknout, ze dvou přímých střel za zápas se nevyhrává. Svůj podíl na tom mají i oba brankáři, zejména hostující Šajer. Oba totiž bezpečně ovládali pokutové území a ošemetné situace řešili včasným vyběhnutím a sbíráním míčů ze vzduchu. No, co říci po utkání? Nelichotivá šňůra už dvanácti zápasů bez výhry pokračuje. Teď přijedou do Dobratic Raškovice, a to je pozvánka pro fandy přijít povzbudit. Naděje na záchranu stále žije, ale bez výher se pořádně zmenšuje. KaMoš

Více fotek na tradiční stránce: http://dobratice.rajce.idnes.cz/111._DOBRATICE_-_DOLNI_LUTYNE_1_1/



  • Modernizace webových stránek hrazena z projektu CZ.03.4.74/0.0/0.0/18_092/0014731

    Logo Evropské unie

ŠANCE pro HONZU
Aktuálně vybráno : 132 000 Kč