Domů » Sdružení a spolky » Sport » Série bez výhry ukončena!

TJ Dobratice – TJ Pražmo-Raškovice 3:1 (1:1), Marián Causidis, Figura a Somr – Škapa J. Sousedské derby rozhodli pro sebe domácí fotbalisté, když se střelecky prosadili až ve druhém poločase. Výsledky mládežnických celků: žáci prohráli 0:1 v Řepištích, dorost 0:4 ve Václavovicích.

Regionální Deník – článek: http://fm.denik.cz/fotbal_region/dobratice-konecne-na-jare-vyhraly-20150524.html

fotogalerie: http://fm.denik.cz/galerie/gal-fm-dobratice-raskovice0524.html

Sestavy týmů:

Dobratice: Holinka – Světlík, Béla, Kolář, Lýsek – Skotnica, Figura (83.Rusek), Marek Causidis (89.Gongol), Uherek – Marián Causidis a Somr, trenér Korabík.

Raškovice: Kopecký – Šalata, Špadt, Musálek, Škola, Vlček (76.Feike), Juřica, Škapa Jiří (76.Platoš), Koláček, Škapa Radek (84.Blahuta)a Boráň, trenér Onufer.

Rozhodčí: Brabec – Žáček a Pobořil, ŽK 0:2

Ani deštivá sobota neodradila fanoušky z obou táborů, aby přišli povzbudit právě ten svůj tým. Pro domácí fandy bylo prvním překvapením nominace zkušeného Dana Holinky do branky. Zranění se nám nevyhýbají a tak se opět konala změna v sestavě. Všichni čekali, co udělá mokrý trávník v nespočítaných soubojích , jak se poperou se situací v tabulce oba týmy, protože jim patřily poslední dvě příčky. Hrálo se tzv. o šest bodů, protože výhra mohla vítězný tým posunout výše ze sestupových míst.

První minuty se nesly ve vzájemném oťukávání a seznamováním se s terénem. Bylo znát, že nikdo se bezhlavě nežene do útočení. Klid přerušil svým typickým průnikem Ondra Skotnica, zákrok obránce zezadu byl na hraně, ale nepískalo se. V 9.minutě zahrávali domácí přímý kop z levé strany, centr našel dobře postaveného Figuru, jehož hlavičku zkrotil gólman Kopecký. O minutu na to se prosmýkl po levé straně hbitý Somr a jeho centr našel jen nohy hostujících fotbalistů. Další dobratickou šanci zhatil odmávaný ofsajd, zato  tutovku Mariána C.v 17.minutě skvěle vychytal brankář soupeře. Stejně úspěšný byl také u další možnosti Somra, i jemu včas zmenšil střelecký úhel. Ve 24.minutě vykopával od branky Raškovic brankář, míč přeletěl až za dobratické obránce a Koláček se ocitl ve střelecké pozici, překopl branku. Další zahrávání přímého kopu se ujal Marek C. a z výhodného místa pro leváka chtěl překvapit brankáře a střílený centr jen lehce zaplachtil nad břevnem.  Ve 27.minutě předvedl Holinka zákrok dne, kdy reflexivně pravou rukou vytáhl zblízka střelu Boráně na roh. Když tady sklidil uznání všech diváků, ve 34.minutě už kapituloval a taky asi trošku zpytoval svědomí. Ztrátu míče za hranici šestnáctky využil Jiří Škapa a povedenou střelou z 20.metrů k pravé tyči, kdy ještě na kluzkém terénu míč skočil a vedle Holinky zapadl do sítě, 0:1. Byla to nečekaná sprcha pro domácí, nicméně už po chvilce se po pěkné kombinaci bratří Causidisů dostal k zakončení Marek, ale minul levou tyč. V 38.minutě po rohu Marka zůstal osamocený na malém  vápně Somr, míč z jeho hlavy šel ke smutku domácích mimo tyče.  Dobratičtí stále zvyšovali tlak a snaha byla nakonec ještě v první půli oceněna vyrovnávací brankou. Na hranici šestnáctky v souboji obou kapitánů se šikovně zbavil svého strážce Marián Causidis a tentokráte už nedal brankáři šanci, 1:1.

 Do druhého poločasu se šlo za nerozhodného stavu a to nahrávalo více hostům. Dobratice potřebovaly vyhrát a tak šly určitě s velkou vůlí do dalších minut změnit stav utkání.  Stačilo jim k tomu dvanáct minut. To se povedla vcelku nenápadná akce po ose Skotnica – Marek Causidis a Figura už skoro do prázdné branky upravil na 2:1. I v dalších minutách se více dařilo domácím, Marián z úhlu těsně nad, Kolář z dobrých 35 metrů taky nenamířil do prostoru mezi tyčemi. V 70.minutě po autovém hodu Skotnicy si pro míč došel Kolář, přesným centrem našel za obranou Somra a jeho hlavička  do proti pohybu gólmana znamenala dvoubrankový náskok Dobratic, 3:1. Takový výsledek v jarní části domácí nepoznali a takto dali vzpomenout na skvělé tažení v minulém roce.  Utkání zpestřil svým pádem na mokrý trávník i hlavní sudí Brabec, kterému chybělo několik sekund na to, aby zase stál na svých. Definitivní tečku mohli hostům zasadit dobratičtí v 75.minutě, to se v rychlém protiútoku hnali tři na jednoho raškovického beka, Marek C. však vyhodnotil moment nepřesnou střelou. Hosté se snažili v závěru o dotažení nepříznivého stavu, přímou střelu na branku však nevyslali. Jediný světlý okamžik předvedl kapitán Musálek povedeným slalomem mezi třemi hráči, jen tomu chybělo přesné zakončení. Dobratice tak konečně zlomily neúspěšnou sérii jedenácti zápasů,  bez výhry. Naposledy získali fotbalisté tři body za vítězství v Dolní Lutyni, od té doby uhráli jen několik remíz. Tak se snad blýská na lepší časy a přejme našim mužům už v dalším utkání další radostné chvilky. KaMoš

Všechny fotky z utkání najdete na: http://dobratice.rajce.idnes.cz/112._DOBRATICE_-_RASKOVICE_3_1



  • Modernizace webových stránek hrazena z projektu CZ.03.4.74/0.0/0.0/18_092/0014731

    Logo Evropské unie

ŠANCE pro HONZU
Aktuálně vybráno : 132 000 Kč