Domů » Sdružení a spolky » Sport » Z Bystřice bez bodů

Bystřice – Dobratice 1:0 (0:0), v záchranářské bitvě vyhráli šťastným gólem domácí fotbalisté. Boj o udržení v 1.A třídě dobratickým nadále pokračuje.

TJ Bystřice – TJ Dobratice  1:0 (0:0), branku dal Samek

Sestavy

Bystřice: Galusík – Kantor L. (45. Guznar), Kantor D., Teofil L., Rusz, Szmek ( 88.Gomolczyk), Teofil M., Samek, Čmiel, Buryan, Opluštil .

Dobratice: Holinka – Béla, Rusek, Lýsek, Somr – Světlík (56.Hlaváč), Skotnica, Uherek,  Marek Causidis (74.Šponiar), Marián Causidis a Figura.

 

V závěru první sezóny v 1.A třídě jsou pro nováčka všechny zápasy důležité. Ten nedělní v Bystřici měl záchranářský význam i pro domácí. Tabulka je velmi vyrovnaná a počítají se každé získané body.  A na tomto duelu bylo od prvního písknutí rozhodčího viditelná opatrnost na obou stranách hřiště.  Kdo z diváků chyběl na prvních 30 minut, vůbec o nic nepřišel. Zřetelná byla pouze převaha dobratických fandů, kteří neúnavně za podpory bubnu hnali svoje svěřence k brance Bystřice. Právě v první třetině hry se vyznamenal po střele Kantora Holinka  a zpětně nacentrovaný míč  poslal hlavou podél břevna do autu Samek.  Dobrou příležitostí pohrdl po rohovém kopu i Teofil. Větší rozruch přišel v posledních pěti minutách první půle. Nejprve se Ruszův střílený centr dostal na malé vápno, kde se při pokusu domácích hráčů míč jen odrážel od nohou bránících Dobratičanů. V poslední minutě se ke střele mezi tyče dostal i Marián Causidis a jeho levačkou kopnutý míč skvěle vyrazil Galusík. Z následujícího centru Figury měl tutovku Skotnica, ale asi vylekal pravé tyče branky a míč poslal hlavou nad břevno. Bezbrankový stav přesně vystihoval střeleckou potenci obou týmů.

Druhá část zápasu začala ve 48.minutě další šancí dobratických, kdy se Figura objevil zcela sám za obranou Bystřice, ale trestuhodně ani netrefil branku!  Jako by chtěl svou chybu odčinit a už minutu  po té sebral váhajícímu obránci míč a po nacentrování stačili zadáci odvrátit míč na roh.  V tomto asi dvacetiminutovém časovém úseku Dobratice přehrávaly domácí a vytvořily si i možnosti, z nichž tu největší nevyužil zblízka hlavou Somr. A tak už to v případě dobratických chodí, nedávají góly a pak udeří soupeř. Ten moment nastal v 68.minutě. Po zahrání přímého kopu skoro z poloviny se míč dostal do šestnáctky a nedůslednou činnost Dobratic na malém vápně potrestali domácí gólem Samka, 1:0. Nelze našim fotbalistům vytknout snahu, ta však nepřináší výsledek, zvláště, když další šance na srovnání byly. V 79.minutě opět Somr neusměrnil centrovaný míč mezi tyče a největší příležitost Mariána Causidise po skvělé uvolnění Hlaváčem si zákrokem dne vychutnal bystřický gólman. Dobratice se snažily aspoň o bodík, žel ani nepovedený volej Figury po rohovém kopu změnu nepřinesl. Domácí pak stále kouskovali hru, pomalé rozehrávání standartek  nechával hlavní sudí v poklidu. Marné, body zůstaly domácím, podle předvedené hry by slušela více oběma remíza. KaMoš

Fotky z dnešního utkání najdete jako obvykle na: http://dobratice.rajce.idnes.cz/114._BYSTRICE_-_DOBRATICE_1_0



  • Modernizace webových stránek hrazena z projektu CZ.03.4.74/0.0/0.0/18_092/0014731

    Logo Evropské unie