Domů » Sdružení a spolky » Sport » Záchrana v 1.A třídě se vzdaluje

TJ Dobratice – FK Baník Albrechtice 1:2(0:0),góly Marián Causidis – Kociolek a Palowski. Další důležitý zápas domácí nezvládli a pomalu se jejich šance na udržení v soutěži vzdalují.

Sestavy:

Dobratice: Tesarčík – Skotnica, Béla, Lýsek, Světlík, Šponiar (61.Rusek), Uherek, Marek Causidis, Somr, Marián Causidis   a Figura (61.Kolář), trenér Korabík.

Albrechtice: Směták – Široký, Věčorek, Čoček, Kroužek, Korzeniowski, Izaiáš, Wojtyna, Smiga (69.Parchanský), Dorozlo (72.Palowski) a Kociolek, trenér Kohut.

Rozhodčí: Klimek – Jantoš a Novák, ŽK: 2-2, 180 diváků

Doslova letní žár absolvovali všichni aktéři dalšího mistrovského utkání 1.A třídy. Fotbalisté, rozhodčí i diváci to tak měli o něco těžší zvládnout abnormální horko hned na počátku června. Jako by počasí ovládlo hráče a nebyl to příliš krásný pohled na fotbalisty běhající po zeleném pažitu bez nápadu, pořádné přihrávky a bojovnosti. Kdepak jsou ty časy, co si domácí fandové několikrát v průběhu zápasu zakřičeli gól. Nyní to je jen hraní uprostřed hřiště a dostat míč do nebezpečné blízkosti soupeřovy branky je pomalu nadfotbalový výkon.  Jak šly aspoň krátce zajímavé okamžiky první půle? V 5.minutě po přímém kopu domácích poslal propagační hlavičku Figura jen do rukou gólmana. V 10.minutě skoro z poloviny hřiště vylekal tzv.“Borisovkou“ gólmana Tesarčíka Dorozlo a jeho lob trefil břevno a po něm už jen rychlejší odkop domácích zabránilo Kociolkovi dopravit míč do odkryté branky. Ve 23.minutě po rohu hostů se na vzdálenější tyči ocitl volný albrechtický hráč, trefil jen boční síť. Až ve 32.minutě se pořádně zapotil hostující brankář Směták po tečované střele Šponiara.  Okamžikem pro fair play se stala 36. minuta, kdy v souboji ve vápně skončil míč za postranní čarou a pomezní i hlavní sudí ukazovali na rohový kop. Kapitán Marián Causidis však míč postavil na rozehrávku od branky a opravil chybný verdikt rozhodčích. I ve 41.minutě se opět strachoval domácí brankář, protože už podruhé na něj šla nečekaná střela z poloviny, minula tentokrát branku.

Ve druhém poločase už bylo více zajímavých momentů.  Hosté v 52.minutě opět trefili boční síť po přetaženém centru a nepřesné střele. Dobratičtí podnikli slibnou fotbalovou akci v 54.minutě.  Mariánův průnik po levé straně však nezakončil Figura a příležitost zazdil. Po hodině hry přišla další fotbalová lahůdka v podání bratří Causidisů, Marián se probil zprava a jeho milimetrová přihrávka našla Marka, jehož slabou střelu stačil Směták vyrazit. To známé pořekadlo nedáš – dostaneš platilo, bohužel, hned o minutu později. Domácím se nepodařilo zvládnout přečíslení albrechtických a po nešťastné teči se míč dostal přesně na nohu Kociolkovi a ten zblízka získal hostům vedení, 0:1. Na smolný gól reagoval trenér Korabík dvojitým střídáním a nevýrazné hráče v poli nahradil Ruskem a Kolářem. Domácí začali mít opravdu opticky navrch. Už v 67.minutě se svým typickým způsobem ukázal Somr, jenže namísto přihrávky volným spoluhráčům jen vyprášil rukavice dobře stojícímu brankáři. V 77.minutě se tlak na albrechtickou branku zrealizoval gólem Marián Causidis, 1:1 A už za minutu si naši nepohlídali nebezpečného Kociolka, který nevyužil další šanci a z pěti kroků přestřelil. V 80.minutě se načechraný míč hostí zastavil o tyč a z nečekaného odrazu k volnému Parchanskému si Tesarčík připsal svůj nejlepší zákrok v utkání. Žel, ani tento moment domácím body nezachránil. Sudí nechal bez povšimnutí dva zákroky uprostřed hřiště, které volaly minimálně na přerušení hry. Hosté se zmocnili po pádu dvou domácích hráčů míče a  finální přihrávku do jasného postavení mimo hru využil Palowski a v 90.minutě pohřbil definitivně naději na případný bodový zisk Dobratic. Rozhodčí pak ani nenechal příliš času na nějaké prodloužení utkání a v emotivním závěru raději pískl konec.



  • Modernizace webových stránek hrazena z projektu CZ.03.4.74/0.0/0.0/18_092/0014731

    Logo Evropské unie

ŠANCE pro HONZU
Aktuálně vybráno : 132 000 Kč