Domů » Sdružení a spolky » SDH » Dobratické dorostenky získaly bronz

V neděli 7. června se na nově otevřeném Městském stadionu v Ostravě – Vítkovicích konala Krajská soutěž dorostu 2015. Mladé hasičky ve složení Johča Vávrová, Terka Otipková, Raďa Otipková, Maruška Mikolášová, Lucka Sobková, Aďa Heinrichová, Venďa Svobodová a Pavla Macečková obsadily 3. místo.

Hned v úvodu celodenního závodu se děvčata postavila na štafetu 4 x 100 metrů, poté bezchybně zvládla testy hasičské teorie, následoval běh na 100 metrů s překážkami a na závěr královská disciplína – požární útok, který dorostenky zvládly ze všech disciplín nejlépe.

Jde vidět, že právě tato disciplína patří nejen u vedoucích (Marie a Roman Otipkovi), ale i u děvčat k těm nejoblíbenějším. Ačkoli průběh závodu komplikovalo vyčerpávající vedro, holky se nevzdávaly a vydržely. Na vlastní kůži si vyzkoušely atmosféru velkého závodu, kde hraje roli nervozita, někdy také drobné neúspěchy, nebo naopak štěstí. Po boku družstev vybavených technickým zázemím, spoustou pomocníků a hlasitými fanoušky si holky mohly připadat jako popelky, ale vše zvládly na jedničku a my jim můžeme poděkovat za to, že o Dobraticích bylo v hasičském sportu opět po letech slyšet.

Krátký sestřih můžete sledovat zde: https://www.youtube.com/watch?v=g5BUB7mPbns

Radka Otipková



  • Modernizace webových stránek hrazena z projektu CZ.03.4.74/0.0/0.0/18_092/0014731

    Logo Evropské unie

ŠANCE pro HONZU
Aktuálně vybráno : 132 000 Kč