Domů » Sdružení a spolky » Sport » Výhra nad Brušperkem 4:1

V posledním domácím utkání před věrnými fanoušky se po dlouhé době vzpomínalo na úspěšné tažení domácích o stejném čase vloni. Výhra o tři branky nad Brušperkem potěšila, jestli bude stačit na záchranu v soutěži 1.A třídy, rozhodnou další zápasy ve skupině.

TJ Dobratice – SK Brušperk 4:1 (2:1), góly Marián Causidis 2, Béla a Somr – Vojtek.

Fotky jako obvykle na:http://dobratice.rajce.idnes.cz/117._DOBRATICE_-_BRUSPERK_4_1

Sestavy týmů:

Dobratice: Tesarčík – Béla, Lýsek, Rusek (81.Gongol), Kolář, Světlík, Skotnica (87.Platoš), Šponiar (46.Figura),Uherek, Marián Causidis, Somr, trenér Korabík.

Brušperk: Mušec – Hruzík, Tomek, Válek, Kornak, Reichel (46.Kaleta), Cigánek (72.Karlík), Blahut, Bogdan, Koval (27.Zajac)a Vojtek, trenér Karsten.

 

Třicítky na teploměrech naznačovaly, že dnešní fotbal na hřištích v regionu bude pro hráče i rozhodčí zkouškou v pekelné výhni. Ještě než dal pokyn k zahájení hry hlavní rozhodčí Křeček, byli diváci i s hráči na hřišti svědky slavnostní chvíle. Výbor TJ Dobratice se chtěl před domácím publikem důstojně rozloučit a především poděkovat dlouholetému kouči mužů, Mariánu Korabíkovi. Tomu se podařilo se svými svěřenci postoupit z okresního přeboru až do nynější krajské soutěže 1.A třídy. Zasloužil si potlesk na otevřené scéně a pak již bylo na dobratických fotbalistech, jaký dárek přidají oni. A že chtěli udělat radost jemu i divákům naznačili již v 5.minutě. To se na hranici šestnáctky uvolnil kapitán týmu Marián Causidis a jeho parádní střela levačkou rozvlnila síť za brušperským brankářem, 1:0. Hosté po chvilce poprvé zahrozili střelou Vojtka těsně nad branku. Ve 14.minutě přišla pěkná akce dobratických zakončena střelou a skvělým zákrokem brankáře hostí. Po následném rohu dali domácí druhý gól, byl však dosažený z ofsajdu. To je nemuselo vůbec mrzet, protože už z následujícího útoku dostal přihrávku mezi obránce Béla po perfektním uvolnění Somra a zvýšil na 2:0. To byla teprve čtvrthodina hry za námi a Dobratice hrály opravdu velmi dobře. Jejich vedení se mohlo ztenčit ve 22.minutě, střelu zdálky neudržel Tesarčík a z následné dorážky Koval trefil jen hruď dobratického gólmana. Další minuty se nesly i vynuceným občerstvením hráčů a pak se jen hrálo více uprostřed hřiště. Ve 39.minutě zahrávaly Dobratice skoro od půlky přímý kop. Ujal se jej Kolář a jeho centr na zadní tyč našel Ruska, míč z jeho hlavy však minul tři tyče. Lepší fotbalovou stránku ukázali hosté a po vysunutí Vojtka a střelou podél brankáře snížili na 2:1.

Druhý poločas začal po jedné změně v sestavách a první možnost ke skórování měl aktivní Béla.  Na hraně ofsajdu se dostal  do brejku, gólman Mušec jeho pokus zmařil. V 55.minutě se po pravém křídle prodral Skotnica a jeho přihrávku zblízka zužitkoval Somr, 3:1. Pak se o rozruch postaral jeden z diváků, kterému selhalo zdraví a skončil v tom vedru na trávníku. Po poskytnutí první pomoci a nezbytných úkonů a zavoláním sanitky se pokračovalo ve hře.  Dvakrát se ke střeleckému pokusu odhodlal hostující Blahut, jednou minul, podruhé si střelu pohlídal Tesarčík. O tom, jak důležitým hráčem pro Dobratice je kapitán Marián přesvědčil  všechny diváky v 72.minutě. V souboji na malém vápně si vtipně obhodil Cigánka a z úhlu prostřelil brankáře počtvrté, 4:1. Mohlo být za pár minut ještě hůř pro Brušperk. Přímý kop Koláře skončil na vzdálenější tyči a další přečíslení tři dobratických hráčů na jediného beka skončilo nepřesnou přihrávkou. Když v poslední minutě z dobré pozice poslal míč Blahut hlavou mimo branku, bylo zřejmé, že se body už nikam stěhovat nebudou a zůstanou doma. Výhra byla dobrým dárkem trenérovi k zakončení zápasů na domácím hřišti. Boj o záchranu není ještě u konce, vše rozhodně až poslední kolo. A na utkání do Petřvaldu všechny příznivce zveme. Hraje se v sobotu 20.června v 17 hodin a na utkání pojede autobus v 15 hodin od hřiště. KaMoš 



  • Modernizace webových stránek hrazena z projektu CZ.03.4.74/0.0/0.0/18_092/0014731

    Logo Evropské unie

ŠANCE pro HONZU
Aktuálně vybráno : 132 000 Kč