Domů » Sdružení a spolky » Sport » úvodní utkání fotbalisté prohráli

TJ Dobratice – FC Vratimov 1:4 (0:2), góly: Marián Causidis – Svěnčík 2, Pešek a Hudeček

Domácí fotbalisté v hodně okleštěné sestavě v úvodním zápase nového fotbalového ročníku ztratili všechny body. Výsledek je příliš krutý, na hřišti vypadala hra domácích lépe než konečné skóre.

Fotky z utkání: http://dobratice.rajce.idnes.cz/123._DOBRATICE_-_VRATIMOV_1_4/

Neočekávaná změna počasí zaskočila především natěšené fandy, kteří se chystali na úvodní utkání nové fotbalové sezóny. Intenzivní déšť doprovázený  blesky a hromy nebyl dobrým pomocníkem nejen pro diváky. Nakonec se v čase zápasu vcelku vyjasnilo a k prvnímu zápasu vyslali oba trenéři tyto sestavy:

FC Vratimov: Kubala – Stuchlík, Kašuba, Skoupý, Pohludka (33.Tříska  Aleš), Lukeš (86.Hudeček), Klejnot, Svěnčík, Kaduch, Pařenica a Pešek (89.Drozd), trenér Jiří Hořínek.

TJ Dobratice: Pohludka – Béla, Lýsek, Klesniak L., Dobiáš – Skotnica, Škola, Gongol, Klesniak I. (46.Světlík) – Somr a Causidis, trenér Martin Blahuta.

Rozhodčí: M.Žáček – R.Pobořil a M.Chýlek. ŽK: Dobiáš – Klejnot, diváků 120.

Už oznámení domácí sestavy hlasatelem utkání zaskočilo domácí fandy.  Doslova okleštěná sestava nastupovala proti  Vratimovu, který  dirigoval exligista Lukeš. Ambicioznímu,  dobratickému trenérovi M.Blahutovi  zcela určitě chyběli v sestavě Tesarčík, Uherek Kolář i Hlaváč, ale hrát se musí  s tím, co k dispozici je.

Přesto se začátek utkání lépe vyvedl domácím a už v 5.minutě se dostal centr z pravé strany na volného Mariána Causidise a ten, snad překvapen, hlavičkoval z pěti kroků jen do náruče  Kubaly. V 7.minutě se po levé straně povedla nádherná akce u postranní čáry s několika narážečkami spoluhráčů a ve vápně měl na kopačce gól opět kapitán domácích, žel minul branku. Po dobrých možnostech Dobratic však udeřilo nečekaně v 9.minutě, ale na opačné straně, kdy se dobrou přihrávkou za domácí obranu dostal Svěnčík a nedal Pohludkovi šanci, 0:1. I přes vedení hostů měli domácí hodně času ke srovnání skóre a měli k tomu bezpočet příležitostí. V následujících minutách nejprve nikdo nezužitkoval centr Causidise a neujala se ani jeho střela z přímého kopu. Ve 13.minutě ukázal svoje fotbalové umění Lukeš, který si povodil domácí zadáky, skvěle uvolnil Pohludku, střelu mířící do prázdné branky však vykopl z brankové čáry Béla. Další možnost nevyužil Pařenica, jeho střelu stačil domácí mladíček v brance vyrazit. Druhá část první půle více fotbalově sedla Vratimovu a v 36.minutě nejprve Svěnčík trefil břevno, odražený míč se nepodařilo domácím dostat do bezpečí a z následujícího centru  zblízka zvýšil Pešek na dvougólový rozdíl. Domácí i přes tuto ztrátu šli do útoku a snažili se zvrátit výsledek. Po Lýskově centru se míč z dorážky jen těsně nevešel do branky a střelu Školy pokryl Kubala.

Druhý poločas začal změnou v domácí sestavě a nevýrazného I.Klesniaka nahradil Světlík. Hosté ale už po minutě hry mohli domácí položit na lopatky a jen včasné vyběhnutí brankáře změnu na tabuli skóre neumožnilo. V dalších minutách byli lepší na míči dobratičtí, tlačili se výrazně ku brance Vratimova, ale ke snížení je dovedla až 59.minuta. To se v pokutovém území vřítil Causidis a po nedorozumění zadáka s brankářem zakončoval do prázdné branky, 1:2.  Dalších dvacet minut by se dalo nazvat, hra na jednu branku se spoustou nevyužitých šancí. Konkrétně, Marián bez přípravy, těsně vedle, dvě tutovky Somra, dva výborně zahrané rohové kopy s nepřesnou koncovkou až po nepochopitelnou koncovku po přečíslení hostující obrany s přihrávkou nikomu, místo střely skoro do prázdné branky. V největším tlaku, kdy viselo vyrovnání doslova ve vzduchu, se po jednom osvobozujícím odkopu dostal míč za půlku, v souboji jeden na jednoho byl mnohem důraznější s Klesniakem Svěnčík a zvýšil na 3:1. V závěru už hosté taktickým střídáním kouskovali hru, což dělá každý vyspělý tým. Domácím nelze upřít snahu, že i v posledních minutách šli s cílem něco s výsledkem udělat. Když však po dalším odkopu po zemi minuli míč tři domácí hráči, měli hosté další kontra útok a Hudeček završil výsledek na 4:1 ve prospěch Vratimova. Premiéra novému lodivodovi na dobratické lavičce Martinu Blahutovi nevyšla. Výsledek je hodně krutý, protože domácí nebyli odevzdaným soupeřem, jak by napovídalo skóre. Fotbal se však hraje na góly a ne na vytvořené šance, a to dobře víme. KaMoš



  • Modernizace webových stránek hrazena z projektu CZ.03.4.74/0.0/0.0/18_092/0014731

    Logo Evropské unie

ŠANCE pro HONZU
Aktuálně vybráno : 132 000 Kč