Domů » Sdružení a spolky » Sport » Fotbalisté vezou body z D.Datyně!

Dolní Datyně – Dobratice 0:2 (0:1), branky vítězů Causidis a Březina Zasloužená výhra svěřenců Martina Blahuty v Datyni. Bojovnost všech, co nastoupili na hřiště slavila úspěch a autobusový výlet se proměnil v bujaré oslavy.

Do Dolní Datyně odjížděl nejen autobus s hráči a fandy, ale také trenér Martin Blahuta s dobrým pocitem, že má pohromadě skoro všechny hráče. Po první utkání doma se na venkovní zápas vypravili kromě Bély, všichni adepti do základní sestavy. Dobratické mužstvo nastoupilo na trávník v zajímavém rozestavení 3-4-3 takto:

Tesarčík – L.Klesniak, Dobiáš /23.Gongol, 82.Bortlíček/, Lýsek – Skotnica, Uherek, Škola, Kolář – Somr, Causidis ,Hlaváč /87.Březina/, trenér Martin Blahuta.

D.Datyně: Rozbroj – Dolák, Robin Bilas, Vlček /67.Kodenko/,Pištěk – Kubiena, Tomašák, Stebel, Miczka – René Bilas /83.Batiha/, Neumann Trenér: Zdeněk Menoušek. 

Rozhodčí::  Migota Tomáš – Kolečkář Antonín,Tvrdý Zbyněk, ŽK: 1-3 /Bilas R. – Skotnica, Somr a Kolář/, 120 diváků 

Rozmístění dobratických hráčů na hřišti dost zaskočilo domácího trenéra, který očekával spíše defenzivnější zadní řadu s více hráči. I tak se k první dobré příležitosti dostali domácí po rohovém kopu už ve 4.minutě, ale hlavičkující hráč Bilas jen lízl míč a ten proletěl mimo branku. V 8.minutě jsme měli štěstí po odraženém míči, který poslal datyňský Stebel jen těsně vedle pravé tyče. Naši se poprvé kombinačně ukázali v 11.minutě a po ose Hlaváč – Causidis odvraceli domácí jen tak, tak na rohový kop. V 18.minutě došlo k nešťastnému střetu mezi Dobiášem a Tesarčíkem po centru domácích fotbalistů. Koleno brankáře přímo trefilo Dominika a ten po ošetření musel brzy střídat. O čtyři minuty na to jsme mohli jít do vedení po výborně zahraném přímém kopu Causidisem, ale teč Klesniaka jen posunula míč k brance, leč těsně skončil vedle branky. Pak již musel hřiště opustit Dobiáš a nahradil jej Gongol. Ve 27.minutě podnikli pěknou přímočarou akci dobratičtí hráči a po výborných narážečkách mezi Hlaváčem, Kolářem a Causidisem se kapitán dostal za obránce a s přehledem poslal míč k radosti početné skupinky fandů z Dobratic poprvé do sítě, 0:1. Bylo to zasloužené vedení, protože domácí se nijak nehnali s cílem dobratické potrápit. I další pohlednou kombinaci dvojice Hlaváč – Causidis řešili domácí jen odkopem na roh. Podobně skončilo i uvolnění Somra a my jsme zaznamenali jen další zápis do kolonky rohových kopů. Ve 41.minutě se zablýskalo před dobratickou brankou, kde si v gólové příležitosti domácí Kubiena neporadil s vyběhnutím Tesarčíka a poslal míč sice kolem něj, ale také tam, kde jsme si to přáli, do autu. Do kabin tak šly Dobratice za velmi dobrého stavu, 1:0 ve svůj prospěch.

Ve druhé části se pět minut nic nedělo, až pak se neposedný tečovaný míč snesl k Tesarčíkovi a tomu určitě bylo horko po odskoku do pole. Následující střela se jen zastavila v ochranné síti. Skvělý zákrok předvedl náš gólman v 53.minutě, střelu domácího hráče Pištěka reflexivně vyrazil nohami do bezpečí. K navýšení stavu se přiblížil Causidis, jeho jedovatou střelu z nebezpečné levačky sledoval jen očima domácí brankář jak těsně sviští kolem pravé tyče mimo jeho tři tyče. Po té si na chvilku vzali do své režie vývoj střetnutí domácí a během pěti minut jsme zaznamenali tři ošemetné situace ve vápně s výbornými zákroky Tesarčíka a obětavě hlavičkujícího Klesniaka. V 77.minutě se ocitl sám za obranou Hlaváč, ale přestřelil. Podobně vyřešil svou gólovku Causidis, ten přehodil nejen brankáře, ale též branku. V 82.minutě již začal trenér Blahuta takticky střídající manévr. Na plac posla Bortlíčka místo Gongola. Pět minut před závěrem se objevil v dobré možnosti Skotnica, gólman byl u míče o něco rychleji a zamezil průniku do branky. V 87.minutě střídá dobratický trenér opět a na hřiště přichází Březina místo Hlaváče, který podal po opětovném návratu na trávník výborný výkon. Ostatně o výkonu všech hráčů lze napsat, že podali velmi kvalitní výkon a dřeli do posledních chvil. To se ještě zoufalí datynští fotbalisté snažili aspoň vyrovnat. Risk s vysunutím většiny hráčů do útoku se jim vymstilo a v 89.minutě po skvělém uvolnění Březiny se tento mladík z těžkého úhlu suprovně vypořádal s nabídnutou příležitostí a míč k radosti vše dobratických hráčů a jejich příznivců skončil v síti, 0:2. Tomu se říká žolíkový tah trenéra!! Když z posledního útoku domácích nepustil dobře mířenou střelu Neumana Tesarčík za svoje záda, bylo jasné, že všechny body pojedou autobusem do Dobratic. Hektická radost trenéra, hráčů i diváků z Dobratic po hvizdu rozhodčího byla pro domácí pořádnou sprchou v sobotní podvečer.



  • Modernizace webových stránek hrazena z projektu CZ.03.4.74/0.0/0.0/18_092/0014731

    Logo Evropské unie

ŠANCE pro HONZU
Aktuálně vybráno : 132 000 Kč