Domů » Sdružení a spolky » Sport » Bystřice – Dobratice 1:0

Ani ve třetím mistrovském utkání s tímto soupeřem v 1.A třídě nedaly Dobratice gól a tak potřetí skončil výsledek úplně stejným poměrem. Bystřice – Dobratice 1:0 (1:0), jediným střelcem byl Lukáš Noga.

Na poslední srpnovou neděli až příliš veliké vedro na kopanou. Do Bystřice odjeli hráči i fanoušci autobusem a auty, aby navázali na výkon z minulého kola. Žel, zápas s Bystřicí nelze vůbec zařadit do rubriky vydařených. Byl to pořádný propadák a výhra domácích jen o gól, k předvedené hře Dobratic, se zdá milostivá. Přitom trenér Blahuta měl k dispozici velice solidní kádr a k dnešnímu utkání nominoval tuto sestavu:

Dobratice: Tesarčík –  Gongol (46.Světlík),  Lýsek, Dobiáš – Béla, Uherek, Kolář (73.Březina) Skotnica – Somr (87.Bortlíček), Causidis a Hlaváč

Bystřice nastoupila s touto jedenáctkou hráčů: Galusik – Placzek (87.Kluz), Teofil, Samek, Zoubek –  Kisza, Kantor, Buryan, Čmiel   – Klár(88 Szmek), Noga (92.Staniek), trenér Radomír Šulák.

Rozhodčí: Jantoš Pavol – Bednář Marcel, Sivera Jan, ŽK: 2-5, ČK: 1-1 !!

Podívejme se na minuty dnešního utkání, které by se dalo nazvat koncertem hlavního sudího Jantoše. Asi podle barvy na svém dresu se rozhodl udělat pořádek s hráči tím, že je nenechal hrát fotbal, ale rozdával karty jednu za druhou. Nevím, jestli se někde vede evidence v rychlosti a počtu udělených karet, po dnešku by byl hlavní arbitr jasným kandidátem. Dokázal za 15 minut druhé půle udělit 6 žlutých karet a dvě červené!!!

Vraťme se k samotnému zápasu, ve kterém se prvních zhruba patnáct minut hrálo spíše od šestnáctky k šestnáctce. Změnu ve skóre měli na dosah nejprve dobratičtí při dvou přímých kopech z dobrých vzdáleností. Ten první po střele Hlaváče skončil bezpečně v náruči gólmana, druhý byl více nebezpečný a míč poslaný Causidisem do vápna jen doplachtil hradbou skákajících fotbalistů až do zámezí. Domácím vyšla jediná povedená fotbalová akce v 19.minutě, kdy poslal přihrávku na hranici ofsajdu Kantor Nogovi a ponechaná možnost byla potrestána vedoucí brankou Bystřice, 1:0. Ve 24. minutě se pěkně prodral po levé straně až do šestnáctky Skotnica, centr srazili domácí na roh. Domácí ihned z protiútoku zahodili další možnost na navýšení skóre Klarem. Ještě lepší pozici ke skórování připravil Kolářovi Causidis, ale na tvrdém a nerovném terénu mu míč odskočil a rána šla vedle. Srovnat mohl stejný hráč po přímém kopu z dobrého místa pro hráče kopajícího pravou nohou, ani tentokráte netrefil branku. Tak jediný záznam si Kolář zaznamenal za udělení žluté karty.

Do druhého poločasu provedl trenér Blahuta první změnu a poslal do hry Světlíka za Gongola. A to již začala zmiňovaná historka s rozhodčím a vytahováním žluté kartičky ze své kapsy a posléze i červené. Stručný záznam zní: 46.min. ŽK Dobiáš, 48.min.ŽK Světlík, 49.min.ŽK  Buryan, 57.min.ČK Buryan, 58.min.ŽK Somr, 59. ČK Dobiáš, 63.min.ŽK Kantor.

Z faulů u hranice velkého vápna tak vznikly dobré příležitosti jak pro domácí, tak pro hosty, jenže exekutoři změnu stavu nevykonali. Když v 63.minutě naši dobrou útočnou akci na hrotu se Světlíkem posoudil sudí jako zákrok na něj bez faulu, nebylo z toho nic, a také potom na dlouhou dobu i ze strany dobratických. Domácí měli pak výrazně navrch a to i proto, že dobratičtí svou nepřesností v přihrávkách dávali Bystřici příležitost útočit do méně početné obrany hostů. Domáci fandové už křičeli gól v 68.minutě, kdy si Noga připravil dvě možnosti ke vstřelení branky, první skvěle vychytal Tesarčík, tu druhou po kličce brankáři a střele do branky zmařil všudybyl Skotnica hlavičkou do bezpečných míst a ne do sítě. Po chvilce a dalším rohu nechali hosté zcela volného Kiszu a ten naštěstí míč hlavou netrefil podle svých představ. Pak došlo ke kuriózní situaci, to Tesarčík rychle rozehrál míč z pětky a za všemi obránci se objevil úplně sám Causidis. To byl zlomový okamžik utkání, protože jeho cesta k brance mohla mít lepší efekt než klička brankáři až mimo dostřel branky, a pak střela jen do boční sítě. Veliká škoda! Potom už jen čaroval Tesarčík až na hranici svého zranění, to likvidoval sólové nájezdy domácích hned ve dvou sledech za sebou. Rozruch z dobratické strany přinesla táhlá střela Hlaváče z dobrých 40 metrů, kterou robinsonádou pokryl Galusik. V 90.minutě se dostal do poslední příležitosti Causidis, ale u míče byl o chloupek dříve opět domácí gólman. Ten se nepříjemně srazil při zákroku s vlastním spoluhráčem a my čekali asi pět minut na rozehrání rohového kopu Hlaváčem. S nasazení téměř všech hráčů před domácí branku se opět dvakrát vyznamenal strážce bystřické branky a centry Hlaváč po dvou po sobě jdoucích rohových kopech dokázal vyrazit do uctivé vzdálenosti své branky. Nastavený čas sudím Jantošem uběhl a po odpískání utkání jsme mohli jen suše konstatovat – třetí zápas s Bystřicí a třetí prohra se stejným výsledkem 0:1. Matný výkon hráčů nepřinesl očekávaný odjezd s dobrou náladou všech přítomných fandů. Těm třeba jen vyslovit obdiv, protože v Bystřici vytvořili výbornou atmosféru a tvořili větší část všech diváků na fotbale. KaMoš

foto: http://dobratice.rajce.idnes.cz/128._Bystrice_-_Dobratice_1_0/



  • Modernizace webových stránek hrazena z projektu CZ.03.4.74/0.0/0.0/18_092/0014731

    Logo Evropské unie

ŠANCE pro HONZU
Aktuálně vybráno : 132 000 Kč