Domů » Sdružení a spolky » Sport » Výhra nad Veřovicemi potěšila

Dobratice – Veřovice 3:0 (1:0), branky Somr 2 a Hlaváč. Domácí fotbalisté konečně vyzráli nad soupeřem, se kterým v minulé sezóně nebodovali a nedali ani gól. Dnes to byla jiná hra a zasloužená výhra Dobratic!!

Na Dobratice doma čekal velmi nepříjemný soupeř. Stačilo se jen podívat na děsivou bilanci dvou předchozích utkání, kdy se klukům nepodařilo ani jednou překonat veřovického brankáře a měli bilanci ve skóre 0:6. Dnešní příjemné fotbalové počasí dávalo možnost k nápravě této nelichotivé bilance. Trenér Blahuta si opět nemohl postavit svou optimální jedenáctku, protože postrádal    zraněného Koláře, distancovaného Dobiáše i bratry Klesniaky. Začátek utkání nestíhal ani Somr a tak se na hřišti objevily tyto tváře:

Dobratice: Tesarčík – Béla, Lýsek, Gongol P., Bortlíček (88.Kohut), Uherek (71.Světlík), Škola, Skotnica – Březina (51.Somr), Hlaváč, Causidis.

Veřovice: Fojtík M. – Adamec, Kocián, Černoch, Hrivňák – Michálek (75.Fojtík O.), Matuš, Valošek, Bartoň, Košelík – Hanko, trenér Martin Fojtík.

Rozhodčí: Seidler – Pobořil a Kontoršikov, ŽK: Uherek – Hrivňák, Černoch, Adamec    

Naši hráči šli do utkání s odhodláním vyhrát a byli od počátku aktivnější. K první dobré příležitosti se dostali v 9.minutě po centru Causidise zleva, přetažený centr našel volného Bortlíčka a jeho střílený míč k malému vápnu trefil Březina nepřesně a bylo po radosti.  V 15.minutě zatrnulo dobratickým fandům, protože se z ničeho nic objevil úplně sám na malém vápně Michálek a poslal míč vedle Tesarčíka i branky. O minutu na to, se protáhl mezi dvěma obránci Skotnica a jen včasný výběh gólmana Fojtíka  uchránila hosty od inkasování.  Protržení smůly ke vstřelení gólu Veřovicím nastala ve 25.minutě. Na odražený míč v šestnáctce si naběhl Hlaváč a pravačkou jej propálil do sítě, 1:0. To byl výbuch radosti na domácí lavičce i mezi diváky a hned o dvě minuty později se tleskalo znova za pěknou kombinační akci. Po narážečkách mezi Hlaváčem a Causidisem, chyběla jen  přesnější koncovka z levačky Mariána. V 32.minutě se divákům připomenul hostující kanonýr Hanko svým průnikem do výhodné pozice, ale Tesarčík bleskovým výběhem stačil zmenšit střelecký úhel a byl úspěšný.  Když se neujala ani hlavička Lýska po přímáku Hlaváče, byli domácí spokojeni s jednobrankovým vedením. To mohlo vzít za své v posledních sekundách prvního poločasu, protože dobratická obrana neuhlídala Hanka, jenže Tesarčík si z jeho tvrdou střelou nadvakrát poradil.

Druhá půle přinesla opět zpočátku mírnou převahu domácímu celku. Hlaváčova střela z přímého kopu nikoho neohrozila a Mariánovu dobrou střelu mezi tyče s námahou gólman vyrazil do bezpečí. V 51.minutě se dostal na trávník Somr a byl to trenérův tah dne. Už za sedm minut po přihrávce Bély napřáhl Lukáš Somr k nechytatelné střele a Dobratice vedly 2:0. V 70.minutě přišel na hřiště Světlík za Uherka a byl svědkem třetího gólu svého týmu už po minutě. Svůj druhý zápis do střelecké listiny zaznamenal Somr, 3:0. Hosté se překvapivě nějak nedostali do hry a za tohoto stavu docela dost otevřeli zadní vrátka. V 75.minutě poslal do úniku Hlaváče Lýsek, jen dlouhá přihrávka na Causidise zkazila efekt akce. Deset minut před koncem se znovu předvedl svým fotbalovým uměním Hanko a i do třetice jej Tesarčík skvěle vychytal! Ještě větší možnost měl další veřovický hráč, který po kličce Tesarčíkovi měl volnou cestu ke skórování, ale obětavým zákrokem Školy jen smutně sledoval míč mířící jen na roh. Tři minuty před závěrečným hvizdem sudího Seidlera se po rohu Hlaváče míč odrazil od obránců těsně za šestnáctku a nádherný volej Světlíka s velkým vypětím vyrazil Fojtík. V 88.minutě poslal trenér Martin Blahuta ke svému mistrovskému debutu benjamínka Sašu Kohuta. A premiéra mohla mít gólovou tečku po chvilce na hřišti. Výkop Tesarčíka našel přesně Causidise, který poslal míč na úroveň jedenácti metrů a Saša ve své životní první šanci přehodil brankáře i branku. To však bylo jen krásné zakončení utkání, kdy jsme po zásluze vytrestali tvrdě hrajícího soupeře tím, čím oni přehráli minule nás, a to góly. Trenér Blahuta i domácí fans se konečně i doma dočkali prvního vítězství. KaMoš



  • Modernizace webových stránek hrazena z projektu CZ.03.4.74/0.0/0.0/18_092/0014731

    Logo Evropské unie

ŠANCE pro HONZU
Aktuálně vybráno : 132 000 Kč