Domů » Sdružení a spolky » Sport » Stonava zažila dobratickou kanonádu

SK Stonava – TJ Dobratice 1:5 (1:2), branky hostů: L.Klesniak, Škola, Somr, Dobiáš a Causidis. V dalším utkání ve Stonavě si naši fotbalisté s chutí zastříleli a rozdrtili domácí rozdílem třídy. Je to jejich historické maximum, co se týče vstřelených branek na hřišti soupeře v 1.A třídě. Jen tak dál!
Výsledky mládežnických celků TJ Dobratice:
žáci: Ostravice – Dobratice 2:1
dorost: Tošanovice – Dobratice 3:0, v obou utkáních byli rozhodčí dobrým pomocníkem domácích, protože jejich verdikty dopomohly soupeři pokaždé skórovat.

Reportáž z utkání mužů ve Stonavě

Sestava Dobratic: Tesarčík – Béla, Lýsek, Gongol P – L.Klesniak ( 35.Dobiáš ), Uherek (82.Světlík ), Škola ( 77.Březina ), Skotnica ( 88.I.Klesniak ) –.Somr, Hlaváč, Causidis, trenér: Martin Blahuta

Rozhodčí : Podracký Pavel – Kubáček Vojtěch , Potiorek Aleš Diváci : 250 (z toho okolo padesáti skvělých fandů z Dobratic !!!)

Konečně zúročili dobratičtí fotbalisté to, co je zdobilo v minulých sezónách a tím je střelecká forma. Ono by se dalo říci, že v minulých utkáních nehráli špatně, jenže zůstalo u mnoha neproměněných šancích. Nyní ve Stonavě to odnesli domácí, kteří se před sezónou sami hlásili k favoritům soutěže. Střelecký pytel roztrhl už v 6.minutě Lukáš Klesniak, kterému poslal gólovou nahrávku Causidis. V 18.minutě si museli vychutnat dobratičtí fandové už druhou radost v podobě branky Vojty Školy. Tomuto momentu předcházela slalomová ukázka v podání Somra, jen místo tyček mu posloužili ztuhlí stonavští hráči. Po dvaceti minutách bylo na straně hostujících hráčů tak veselo, že zapomněli na to, že se hraje ještě veliký kus času a to protivník využil kontaktním gólem Šustra. V další části prvního poločasu přidala Stonava na obrátkách a zejména pravá strana dobratické obrany nestíhala. Na tuto situaci zareagoval hostující trenér vystřídáním střelce první branky a na trávník přišel Dobiáš. Stav se již v prvních 45 minutách nezměnil, ale v šatně určitě veselo nebylo, jak známe trenéra Blahutu.

Asi správně „naočkoval“ svoje svěřence, protože už v prvních sekundách druhého poločasu po asistenci Causidise navyšuje stav na 3:1 Somr. Po té jsme zaznamenali několik dalších dobrých příležítosti, především Hlaváče, ale skóre zůstalo nezměněno. Domácí už byli v totálním kolapsu, přece jenom čekali, že nějaké Dobratice spláchnou jen tak, realita byla úplně jiná. Jejich frustrace nabrala vrcholu po sedmdesáti minutách a v krátké době po sobě odešli dva hráči předčasně do sprch a začala přesilovka hostí. Tu brzy využili dobratičtí a do listiny střelců přibylo další jméno – Dobiáš, jemuž přihrával Březina, a vedli jsme 4:1. Když dvě minuty před koncem dává kapitán Causidis pátý přesný zásah, hostující fandové již svým aplausem a děkováním jsou slyšet až do posledního zapískání do píšťalky sudího Podrackého. 5:1 je dosud nejvyšší výhra Dobratic v 1.A třídě a to dokonce na půdě soupeře, tak co k tomu dodat! Jen to, aby hráči neusnuli na vavřínech a v sobotu proti dalšímu týmu z karvinského okresu, Dolní Lutyni, potvrdili dobrou formu a přidali do tabulky další tři body.

A co k utkání dodal trenér Blahuta? Zde je jeho komentář: „Mohu být po dvou posledních zápasech, kdy jsme získali proti kvalitním soupeřům 6 bodů při skóre 8:1, nespokojen? Určitě ne! Je to všechno o tom, že trénujeme téměř vždy kompletní a naplno a výsledky se právem dostavují! Fanoušci nám vytvářejí takovou atmosféru, že mě z ní až mrazí a společně si to užíváme a snad nám to vydrží co nejdéle„!

 



  • Modernizace webových stránek hrazena z projektu CZ.03.4.74/0.0/0.0/18_092/0014731

    Logo Evropské unie