Domů » Sdružení a spolky » Sport » Jen těsná výhra nad Lutyní

Dobratice – Dolní Lutyně 4:3 (2:0), góly Somr 2, L.Klesniak a Causidis – Nitka 2 a Pěgřim
Po jednoznačných výhrách se tentokráte domácí obávali o výhru. Vedli v poločase 2:0 , pak 3:1, soupeř stačil srovnat a až gól kapitána Mariána Causidise byl vítězný.
Žákovský fotbal:
Dobratice – Lučina 14:0 (7:0), branky Pohludka a Vrábel po pěti, Spilka 2, Hajdík a jedna vlastní. Nejmladší dobratický výběr si připsal dosud nejvyšší výhru v podzimní části.

Dobratice : Tesarčík – Béla, Lýsek, Gongol – L.Klesniak (63.Březina, 88.Světlík),  Dobiáš (86.Kolář), Uherek,  Skotnica –  Somr, Hlaváč, Causidis , trenér Martin Blahuta  

Dolní Lutyně: Šajer – Huňař (32.Fismol), Twrdý, Klemiš, Havlásek (63.Jantoš), Hrachovec, Szkuta, Mančař, Pěgřim, Ochodek a Nitka, trenér Jiří Skála.

Rozhodčí: Trojan – Slaný, Kolečkář, ŽK: Uherek – Szkuta, Fismol, Twrdý, Mančař  ČK: Twrdý  Diváků 200.

Domácí šli do utkání jako jednoznačný favorit. Pasovala jej do této role nejen poslední vysoká výhra ve Stonavě, ale také cenné vítězství nad Veřovicemi v domácím zápase. Také v úvodu dokazovali dobratičtí fotbalisté, že jejich fazóna trvá a vytvořili se spousty dobrých možností ke skórování. To, co řekl v rozhovoru pro bulletin kapitán Marián Causidis se naplnilo. Největší slabinou Dobratic je proměňování šancí. Bylo jich bezpočet, jen přímé kopy se kopaly v prvních deseti minutách tři, ale míče v konečné fázi končily daleko od branky Lutyně. Ve 14.minutě už fandové zvedali ruce, míč po prudké střele Somra se jen odrazil od břevna ven do pole. Ve 20.minutě se v úniku ocitl Causidis, včasným vyběhnutím mu radost zkazil gólman Šajer. Přišel však záhy rohový kop a Lukáš Klesniak dostal míč hlavou až za brankovou čáru, i když obránce míč vykopl, sudí viděli, že míč celým objemem byl tam, kde si to domácí přáli, 1:0. Stačily pak jen dvě minuty a dobře naladěný Somr svou typickou střelou na zadní tyč rozveselil místní fanoušky podruhé, 2:0. V těchto momentech měly Dobratice hru ve své moci a hostům nezbývalo než se jen bránit. Škoda jen, že se neujala pořádná pumelice Lýska po zmatku v obraně Lutyně, protože jeho střela musela pořádně dlouho svědět blokující hráče. Až ve 39.minutě se do brejku dostal lutyňský Pěgřim a Tesarčík se musel předvést. Když minul branku po uličce Causidise z výhodné pozice Somr a v poslední minutě trefil Béla z úhlu jen boční síť, byli hosté rádi, že je konec poločasu.

Ve druhé části začali svižně opět domácí, za zaznamenání stojí pohotová střela z 25 metrů mladíka Dobiáše, se kterou si brankář poradil. V 50.minutě si laxně počínala dobratická obrana a míč tak dlouho nechávali ve své šestnáctce, že jim Pěgřim udělil lekci v tom, jak se má s míčem zacházet a bylo to 2:1. V 55.minutě se vyznamenal hostující brankář po střele Hlaváče z přímého kopu a předvedl divákům nádhernou robinsonádu. Za minutu však vytahoval míč potřetí ze sítě, když na konci povedené akce byl znovu Somr a navýšil vedení opět na dvoubrankový rozdíl, 3:1. Za tohoto stavu se zdál být výsledek jasný, jenže domácí si nepochopitelně vybrali slabou chvilku. Trvala sice jen deset minut, měla však fatální následek. Hosté totiž pohotovým Nitkou dvakrát skórovali a najednou tu byla plichta 3:3. Ještě, že probuzení nemělo dlouhé trvání a po spolupráci osvědčené dvojky v útoku Hlaváč – Causidis si kapitán věděl poradit kam s míčem a dostal Dobratice do vedení 4:3. V 77.minutě přišel asi zákrok dne pro Tesarčíka, kdy bravurně vytlačil prudkou střelu lutyňského hráče nad břevno. Pak přišly zajímavé minuty jen z pohledu sudího Trojana. Tomu se nelíbily některé zákroky a během pár minut vytáhl několik žlutých a jednu červenou kartu. V deseti hráčích se ještě jednou do slibné příležitosti dostali hosté a Ochodek nasměroval hlavičkou míč do náruče připraveného Tesarčíka. Pojistit vedení mohl mladý Březina, ten se však zalekl této možnosti a zamotal se s míčem tak, že jej stačili dostat obránci Lutyně daleko od své branky. Závěr si už domácí pohlídali a doslova urvali tři body. Za výkon ve druhé půli si ale koledovali o nečekanou ztrátu, nicméně zajíci se počítají až po honu a těch měli ve střelecké listině více Dobratice. Trenér Blahuta však velice těžce rozdýchával těsně vydřené vítězství a bude muset určitě svěřencům naordinovat takovou terapii, aby v Hrabové nehazardovali se zdravím svým i fanoušků.

 



  • Modernizace webových stránek hrazena z projektu CZ.03.4.74/0.0/0.0/18_092/0014731

    Logo Evropské unie

ŠANCE pro HONZU
Aktuálně vybráno : 132 000 Kč