Domů » Sdružení a spolky » Sport » Pohárový postup v Metylovicích

Metylovice – Dobratice 2:6 (1:2), branky hostů: Hlaváč 3, Somr 2 a Skotnica
V dalším pohárovém kole hrály Dobratice opět na půdě soupeře, který hraje nižší soutěž. Účastník okresního přeboru předčil hosty jen ve tvrdosti hry, ostatní fotbalové priority byly na straně Dobratic.
Mistrovské utkání žáků:
Vojkovice – Dobratice 4:0 (2:0). Žáci poprvé v soutěži neskórovali a připsali si tak do tabulky z venkovních zápasů druhou porážku.

 

 

Sestava 1.poločas: Tesarčík – I.Klesniak,L.Klesniak, Gongol – Světlík, Kolář, Uherek, Bortlíček – Březina, Hlaváč, Causidis

 

2.poločas: Tesarčík  – Béla, Lýsek, Dobiáš – Světlík, Kolář, Uherek, Skotnica – Somr, Hlaváč a Causidis, trenér Martin Blahuta.                       

 

V pěkném areálu s výhledem na Beskydy a Lysou horu se odehrálo další kolo okresního poháru. Dobratice byly jasným favoritem, ale už v 7.minutě se nečekaně dostal za naše obránce metylovický Janíček  a překonal Tesarčíka. To byla pecka do začínajícího utkání a hned bylo znát zvýšení obrátek hostujícího týmu. Už v 11.minutě bylo srovnáno, to si v šestnáctce zpracoval načechraný míč Hlaváč a s přehledem přeloboval brankáře Metylovic, 1:1. Pak bylo vidět stejný obrázek, jaký známe z mistrovských utkání, dobré kombinační akce, možnosti, jen trefit branku a ne brankáře jako v případě Causidise. A to mohlo být opět hůře ve 27.minutě, protože z brankové čáry zachraňoval za Tesarčíka hlavičkou míč L.Klesniak. Dlouho se čekalo na další změnu stavu. Ta naštěstí přišla ve prospěch Dobratic, kdy se z přímého kopu ve 44.minutě trefil do šibenice Hlaváč.

Do druhého poločasu poslal trenér Blahuta  místo mladíků na plac zkušené harcovníky a bylo to znát. Ve 49.minutě zaspali domácí obránci vhazování na úrovni šestnáctky a hbitý Somr proletěl obranou jako vítr a přidal třetí gól. Další kop z přímáku chytá domácí dvojka v bráně a když netrefuje z pěti metrů po rohu dobře míč hlavou Světlík, není ještě nic rozhodnuto. Tuto variantu však oddaluje dalším střeleckým pokusem Hlaváč z ideální vzdálenosti  přímého kopu, a podél zdi posílá míč k pravé tyči, 4:1. Domácí z ojedinělé možnosti po centru z pravé strany snižují Hradilem na 2:4. Pak je na hřišti jen jedno mužstvo a dobratičtí buší svými rychlými rozehrávkami a útoky defenzívu Metylovic.  To vede k chybám v rozehrávce, kterou trestá po střele Koláře Somr, 5:2. Poslední zápis do střelecké listiny obstarává po nezištné přihrávce Somra, Skotnica a uzavírá skóre na 3:2 pro Dobratice.



  • Modernizace webových stránek hrazena z projektu CZ.03.4.74/0.0/0.0/18_092/0014731

    Logo Evropské unie