Domů » Sdružení a spolky » Sport » Nezmar – UltraTrail neboli TransGoralia má dobratického vítěze!!

Horský maratón se běží v nejsevernější části Slezských Beskyd, vedoucí po „polském hřebenu“ státní hranice mezi Českou a Polskou republikou, jehož nejvyšším bodem je Velká Čantoryje. Vrchol, ve kterém se podle legendy ukrývá vojsko s rytíři, kteří povstanou, až bude lidu nejhůře.

Závodníci UltraTrailu obíhají po tomto úseku celý Jablunkovský průsmyk přes vrcholy – Mlóda Gora, Kyčera a dále pokračují na Goralské vrcholy – Skalka, Velký Polom, Kamenitý, Kozubová a Ostrý. Oběhnout tedy celou Goralii a celkem je čekalo 11 strmých stoupání a technických seběhů. Celá trasa měřila úctyhodných 107 kilometrů, což činí pořádný zápřah pro všechny účastníky této výsadní běžecké kategorie. Nezmar – UltraTrail je určen těm, kdo se nebojí výzvy a chtějí dostat motu Nezmara – Nevzdat se, je výsadou rytířů!

Marek Causidis už v loňském ročníku okusil, co je to stát na nejvyšším stupínku. Tenkrát trochu zaskočil pořadatelský tým, protože do cíle doběhl souběžně s Vítem Otevřelem a oba byli vyhlášeni jako vítězové. Psali jsme o jeho úspěchu i ve Zpravodaji. Letos už nenechal nikoho na pochybách, kdo kraluje této beskydské oblasti. Běžel neskutečný závod, protože v cíli mu naměřili čas 13 hodin a 19 minut, což bylo o dvě hodiny méně než vloni! Až za 24 minut za ním doběhl druhý P.Žákovský a téměř hodinu ztratil třetí M.Koval.

003.pdf



  • Modernizace webových stránek hrazena z projektu CZ.03.4.74/0.0/0.0/18_092/0014731

    Logo Evropské unie

ŠANCE pro HONZU
Aktuálně vybráno : 132 000 Kč