Domů » Sdružení a spolky » Sport » Finále okresního poháru začaly lépe Tošanovice

Tošanovice – Dobratice 3:1 (2:0), branky Kovács 2, Judita – Hlaváč
První finále okresního poháru vyznělo lépe pro domácí celek, který si do jarní odvety veze dvoubrankový náskok a především cennou výhrou nad účastníkem z vyšší soutěže.
Fotky: http://dobratice.rajce.idnes.cz/138._poharove_finale_TOSANOVICE_-_DOBRATICE_3_1/

 Sestavy:

Tošanovice: V. Pielesz (46.Michálek) – Kelecsény, Grygar, Neugebauer, Klosko  – Niemczyk (43.Parák), Bezdíček (69.Mitrenga), Batiha (46.Pokorný), Papřok – Kovács (80.L.Pielesz), Judita, trenér Tomáš Tvrdý.

Dobratice: Pohludka – I.Klesniak (46.L.Klesniak), Béla (69.Kohut), Gongol (46.Světlík) – Dobiáš, Kolář, Lýsek, Skotnica –  Somr, Causidis a Hlaváč, trenér Martin Blahuta.

Rozhodčí: Závodný – Klečacký a Sikora, ŽK: 2-1, 80 diváků

 

Finále mělo příchuť sousedského derby. Tak už to bývá, když se hraje jakýkoliv fotbal mezi mužstvy z okolních vesnic. Však se také šprýmovalo mezi hráči, někteří  tošanovičtí hráči (Grygar, Pielesz, Kelecsény) dobře znají většinu dobratických. Za příjemného podzimního počasí se dobrou čtvrthodinku jen soupeři oťukávali. První záznam do změny skóre udělali domácí v 16.minutě. V přečíslení dvou hráčů na jediného Bélu nezištně přihrál Kovács Juditovi a umístit míč do prázdné branky dovede i žáček, 1:0. Vcelku nečekaný začátek přiměl dobratické ke zvýšené aktivitě a hned bylo mnohem živěji na straně Vl. Pielesze, který chytal první poločas. A pak začalo brankářské představení již zmiňovaného Vlada. To, co pochytal během dvaceti minut, se nedá nazvat než jako jeho skvělé zákroky, které předváděl a stupňoval tak bezradnost našich. Zmiňovat jména dobratických hráčů je zbytečné, protože bylo úplně jedno, kdo zakončoval. Stručně řečeno, co střela, to marnost. V bušení do soupeřových vrat se našim vymstilo ve 28.minutě, a zase to byl rychlý protiútok do otevřené obrany a domácí střelec Kovács obešel i Pohludku a přidal druhý gól. I potom pokračovaly naše možnosti, a když už jsme dali gól Dobiášem, tak pomezní Klečacký viděl, jako jediný po zahrání přímého kopu Hlaváčem, ofsajd. Vůbec rozhodčí byly opravdové perly utkání a je skoro k zamýšlení, jestli vůbec takovou soutěž hrát, protože sudí vůbec nepřispěli k plynulosti hry a kupili chybu za chybou. Chtělo to nasadit férovou laťku na obě strany a hrál by se fotbal, a ne divadlo.

Ve druhém poločase už byli na hřišti další noví hráči, ale stav se měnil opět jen ve prospěch domácích. Šikovný Judita se výborně uvolnil na levé straně a jeho centr po zemi doklepl nepohlídaný Kovács a zvýšil na 3:0. Bylo tomu přesně po hodině hry a tudíž na nějaké zkorigování dostatek času. Žel je tomu někdy tak, když co nejvíce chceš, tak se nedaří a to byl dnes případ našich hráčů. Spousty nepřesných přihrávek a útočení do zhuštěné obrany Tošanovic bylo veliké sousto. Až dvě minuty před koncem po jednom z dalších nešetrných zákroků kopaly Dobratice přímý kop. Z dvaceti metrů se parádně trefil už známý pohárový exekutor přímáků Hlaváč a upravil na konečných 3:1.

Co říci na závěr? Zbytečně vyhecované utkání se šťastnějším výsledkem pro Tošanovice. Ještě po utkání si svoje názory na utkání sdělovali navzájem někteří aktéři utkání. Tím už ale nic nezmění. V jarní odvetě mají Dobratice co napravovat a vracet. KaMoš



  • Modernizace webových stránek hrazena z projektu CZ.03.4.74/0.0/0.0/18_092/0014731

    Logo Evropské unie

ŠANCE pro HONZU
Aktuálně vybráno : 132 000 Kč