Domů » Sdružení a spolky » Sport » Debakl se nečekal

1.A třída muži: Dobratice – Petřvald n.M 0:4 (0:2)
Nečekané klopýtnutí zažili dobratičtí fotbalisté. Na domácím hřišti nestačili na fotbalovějšího soupeře a odešli bez bodů.
Fotky najdete zde: http://dobratice.rajce.idnes.cz/139._Dobratice_-_Petrvald_n.M._0_4/
Předzápas žáků: Dobratice – Sedliště 2:6, góly za domácí Bado a Kaňok

Reportáž z utkání mužů:

SESTAVY: Dobratice: Tesarčík –  L.Klesniak (36.Kolář), Lýsek, Dobiáš – Skotnica, Uherek, Škola, Světlík (69.Gongol) – Somr (86.Březina), Causidis a Hlaváč (88.Bortlíček), trenér Martin Blahuta.

Petřvald n.M.: Klečka – Kotek, Hýl Martin, Prudký, Huvar R. – Válek, Augustýnek (90.Ceremuga), Hýl Marek, Ručka (80.Holman) Huvar J. – Jaroš (73.Majhut), trenér Pavel Podveský.

Rozhodčí: Szkuta, Hrubý a Bednář  ŽK: Hlaváč – Huvar J., Augustýnek, Ruška a Marek Hýl, diváků 180.

V pošmourném podzimním počasí našlo cestu na dobratické hřiště hodně diváků. Ti, co přišli včas, mohli hned ve třetí minutě vidět rychlý protiútok petřvaldských a sólový únik skvěle zlikvidoval jen konečky prstů Tesarčík. V 7.minutě se naskytla výborná příležitost domácím, kdy se nedohodli obránci a nechali zcela volného Světlíka na pravé straně,  jeho přízemní centr našel na pětce Skotnicu a i tomu zkazil radost brankář včasným vykrytím úhlu. Na mokrém terénu se více bojuje a využívá skluzů k odebrání míče. Někdy se snaha změní v přílišný důraz a to ocenil už v 10.minutě první žlutou kartou rozhodčí Szkuta. Byla jen škoda, že nepokračoval v načatém trendu, protože v průběhu zápasu nechal mnohem tvrdší zákroky bez povšimnutí. Ve 24.minutě zahrozili hosté opět po pravé straně a centr, který proletěl skrz šestnáctku až na volného Jaroše byl příliš prudký,  tak dorážka skončila jen na tyči domácí branky. To už bylo druhé varování pro domácí obranu, do které se hbití hosté dostávali až moc lehce. Ve 26.minutě se opět dostali do přečíslení a po střele Jaroše, kterou reflexivně vyrazil Tesarčík, byl u míče nejblíže  Augustýnek a bez přípravy jej poslal do sítě, 0:1. Za čtyři minuty se měnilo skóre opět, bohužel branka znovu padla do dobratické sítě. Tečovaný centr z levé strany prošel přes všechny naše hráč a osamocený Válek možností nepohrdl, 0:2. To už byla v nevlídném počasí pořádná sprcha pro domácí tým. Nelze jim upřít snahu, ale dnes jim bylo souzeno jen trefovat brankáře nebo ochrannou síť za oběma brankami. Výhodné příležitosti z přímých kopů, které v minulých utkáních končily k radosti fandů v síti, měly dnes volno. Co už letělo do branky, vždy tam na správném místě stál gólman Klečka a popravdě se moc ani nenamáhal.

Druhý poločas jsme začali klasickým signálem hned po rozehrání. Na nabíhaný míč do vápna sprintuje Skotnica, ve správný čas posílá míč na Hlaváče a ten pálí pořádnou petelici přímo do gólmana. V tomto okamžiku jsme potřebovali skórovat a to by se zápas asi jinak vyvíjel. Nastala marnost v útočení a vyspělý fotbalový soupeř hrál tak, jak mu to umožnili rozhodčí i dobratičtí hráči. Je těžko se na něco vymlouvat, zda byl či nebyl zákrok ve vápně na Skotnicu penaltový. Ani průnik Hlaváče a následný pád se nepískal. K tomu se opravdu nedařilo skoro nic a když po nahrání míče  Tesarčíkem přímo na nohu hostujícího Jaroše skončili jen překvapivým nepřesným centrem do neznáma, ještě se naděje neztrácela. Trenér Blahuta provedl v průběhu utkání několik změn, ale kýžený gólový efekt chyběl. Asi rozhodující moment přišel v 74.minutě. Petřvald zahrával rohový kop, doslova střílený centr našel nepokrytého Prudkého a bylo to už 0:3. Bylo zřejmé, že jen nedisciplinovanost hostů by mohla domácím pomoci, leč se nestalo. Závěrečné minuty byly jen planým bušením do defenzívy Petřvaldu. Samozřejmě je to v daném okamžiku už loterie s otevřenou obranou. Do té se ještě několikrát hosté i dostali a svoje šance promarnili. Až v nastaveném čase si udělal výlet do obrany domácích čerstvý  Ceremuga a debakl v poměru 0:4 dostal konečnou podobu. Šňůra zápasů, kdy Dobratice bodovaly, se zastavila po šesti utkáních. Tak nezbývá než se dát rychle dohromady a jet za dalšími body na hřiště soupeřů.



  • Modernizace webových stránek hrazena z projektu CZ.03.4.74/0.0/0.0/18_092/0014731

    Logo Evropské unie

ŠANCE pro HONZU
Aktuálně vybráno : 132 000 Kč