Domů » Sdružení a spolky » Sport » Ze Sedlišť vezou jen bod

Sedliště – Dobratice 2:2 (1:2), góly Vlček, Krejčok z penalty – Skotnica a Hlaváč
Zbytečné ztracené body podle průběhu utkání, kdy dobratičtí vedli v 18.minutě už 2:0. Nakonec byli rádi i za jeden získaný bod.
Výsledky žáků a dorostu:
žáci: Řepiště – Dobratice 3:2 (2:0), branky hostů Vrábel a Spilka
dorost: Dobratice – Kozlovice 0:1, hosté hráli celý zápas jen v devíti a přesto odvezli všechny body!!!
fotky: http://dobratice.rajce.idnes.cz/141._Sedliste_-_Dobratice_2_2/

Sedliště – Dobratice

Třetí remíza Dobratic, třetí stejný výsledek 2:2. Dvě utkání jako přes kopírák, kdy se vede 2:0 a místo vstřelení dalších branek se zoufale nakonec drží remíza. Jen v Brušperku to bylo opačně a díky aspoň, že tak. Ale pojďme se podívat na dnešní remízový zápas. Podzimní sluníčko vysvitlo akorát na sobotu a to byla ta nejlepší pozvánka si zajet do Sedlišť. Jako pokaždé na venkovních utkáních tu byla jasná převaha dobratických fandů. Trenér Blahuta postavil sestavu se zabezpečenou obranou a to byl dobrý tah. Domácí se v prvních minutách jen sporadicky dostávali k brance hostů a v 8.minutě totálně zaspali. Výkop Tesarčíka doplachtil nad dvěma obránci Sedlišť a všudybyl Skotnica se rázem řítil sám na brankáře Šipulíka. Tomu vůbec nedal šanci a zakončil jako opravdový mazák, 0:1. Ve 14.minutě se dostal po pravé straně do brejku Foukal, z úhlu trefil jen nohy Tesarčíka. V 18.minutě jsme šli do dalšího protiútoku rychlým rozehráním Tesarčíka. Míč si ze vzduchu sklepl Cauisidis a jeho přihrávku využil ke střele Hlaváč a hosté vedli 2:0. To byl nadějný stav a když k tomu připočítáme další minuty, mohlo být mnohem lépe. Hrubku gólmana, který nahrál přímo na nohu Causidisovi skončila jen zpětným vrácením míče do jeho náruče. Další akci Causidise po levé straně a následném zpětném centru na malé vápno zakončil Světlík jen střelou doprostřed branky. Ve 28.minutě domácí už poprvé střídali a právě Vlček, jenž se poprvé dotkl míče zaznamenal po totální hrubce zadáků Dobratic kontaktní gól, 1:2.  I v dalších minutách však měly navrch Dobratice. Hlaváč si mohl dvakrát vyzkoušet střelbu přes zeď u přímých kopů, vždy se stejným efektem a to následným rohovým kopem po zásahu domácích fotbalistů.  To, co nedal ani zkušený Lýsek po kombinaci s Mariánem už nevěstilo nic dobrého a do šaten se šlo za lichotivého stavu pro domácí. Ti byli opravdu rádi za stav na ukazateli.

Druhý poločas nezačal vůbec dobře pro hosty. Už ve 49.minutě si s Lýskem pohrál v šestnáctce Krejčok a následoval zbytečný faul u brankové čáry a penalta. Z ní sám faulovaný hráč srovnal na 2:2. Našim se pořád vytvářeli dobré možnosti, žel ani ty nejlepší standardky neměly tu šťávu a především gólové parametry. Domácí vycítili šanci ke zvratu v utkání a začali se více osmělovat k útočení. Zejména Krejčok s Bílkem byli neustálým nebezpečím a posledních deset minut byly oprávněné bavy o výsledek. Za bod mohou dobratičtí opět poděkovat Tesarčíkovi. Ten nejprve v 80.minutě zlikvidoval tutovku Krejčokovi, za dvě minuty se na něj řítil sám Mojžíšek a do třetice i Bílek, vše skončilo ve prospěch dobratického gólmana. Tady je zřejmé, že mohlo být nakonec úplně nejhůř a tak je bod z pohledu závěru zápasu i šťastný.  Je až k neuvěření, jak si dovedou hráči sami zbytečně zkomplikovat tak dobře rozehraný zápas. Když se podíváme na dnešní výsledky týmu z popředí tabulky, je remíza ještě dobrá. Mohly být tři body a proti poslednímu celku se to jevilo jako povinnost. Nyní mají dobratičtí před sebou zápasy s úplnou špičkou tabulky, hostíme Staré Město a podzimní putování zakončíme na půdě lídra soutěže, na Čeladné.

Sestava Dobratic: Tesarčík – Dobiáš, Lýsek, L.Klesniak, Gongol – Světlík (65.Somr), Kolář (89.Bortlíček), Uherek, Skotnica (85.Březina) – Causidis a Hlaváč. Trenér Martin Blahuta

Rozhodčí: Sivera, Slaný a Potiorek, ŽK: Pohludka, Kmošťák,Bílek – Hlaváč, Lýsek, Gongol, diváků cca 130, z toho větší část fandů z Dobratic.



  • Modernizace webových stránek hrazena z projektu CZ.03.4.74/0.0/0.0/18_092/0014731

    Logo Evropské unie