Domů » Sdružení a spolky » Sport » Sobotní fotbal – výhry žáků a mužů, prohra dorostu

Dobratice – Brušperk 3:1 (2:0), góly Marián Causidis 2, Šimík – Zajac
Výhra nad celkem z popředí vždy potěší. Dnes viděli diváci i exkluzivní góly z levačky Mariána Causidise a kuriózní branku Martina Šimíka.
V předzápasech hráli žáci i dorost také doma, zde jsou výsledky:
žáci: Dobratice – Ostravice 2:1 (0:1), góly Spilka a Vrábel. Po prohraném poločase se podařilo klukům otočit nepříznivý stav a poprvé se mohli na jaře radovat z výhry.
Dorost: Dobratice – Tošanovice 0:4 (0:2), proti favoritovi neodehráli dorostenci špatný zápas a výsledek je docela krutý.
Fotky ze zápasů žáků a mužů najdete na: http://dobratice.rajce.idnes.cz

 Sestava Dobratic: Hill – Zeman (78.Špok), Béla, Klesniak, Lýsek – Skotnica, Uherek, Škola (88.P.Gongol), Číž (86.Březina) – Causidis a D.Dobiáš (61.Šimík), trenér Marián Korabík.

Dobratičtí fotbalisté už potřebovali body jako sůl a na tři body se pořádně nadřeli. Brušperk patří stabilně mezi přední týmy v 1.A třídě a první minuty utkání to potvrzovaly. Nejprve se dostal do výhodné pozice Válek a obětavý Zemanův zákrok na poslední chvíli zabránil nejhoršímu. To ještě v lepším postavení byl Šimon a v situaci sám na Hilla měl navrch skvělým zákrokem domácí brankář. Až v 11.minutě se po pravé straně prohnal Skotnica a jeho centr  prošel skrz malé vápno jen k noze brušperského hráče.  Ve středu hřiště lépe hrála záloha hostů a to nebylo příliš dobré znamení pro Dobratice. Obavy všech zažehnal domácí kapitán Causidis, který ve 28.minutě překvapivou střelou z dálky překonal hostujícího Drobce, 1:0. Na dosavadní průběh to bylo příjemné zjištění a radost do řad dobratických fandů zvýraznil opět Marián Causidis ve 35.minutě výstavní střelou k levé tyči, 2:0. Poslední výbornou příležitost měli domácí ve 43.minutě po zahrání rohového kopu. Causidis našel  výborně nabíhajícího Klesniaka, jemu hlavička nesedla a míč skončil mimo branku.

Druhý poločas začali hosté střídáním jednoho hráče, ale první minuty patřily domácím. Přímou střelu na branku jsme však neviděli ani po střele Bély. V 55.minutě odpískal sudí sporný faul  a přímý kop z místa zkráceného rohu pořádně zavařil dobratické obraně. Několikrát odražený míč se nakonec po střele Zajace otřel o některého z hráčů a míč doputoval do sítě, 2:1. V 60.minutě se ocitl v šestnáctce zcela osamocený Valik a Dobratice mohly poděkovat za zákrok dne Hillovi. Až pak se k ofenzívě nadechli i domácí fotbalisté. V 65.minutě po ideálním vysunutí Causidise chyběla kapitánovi přesnost v zakončení. O tři minuty později  zazvonilo za brušperským brankářem nejprve břevno a po následné střele i tyč, ke smůle však míč vždy nabral směr před brankovou čáru. Posledních patnáct minut bylo spíše ve znamení střídání na obou stranách a to se projevilo i na hře. Za zaznamenání stojí už jen dva momenty. O první se postaral Vojta Škola střelou z dobrých 35 metrů, gólman byl rád, že střela šla přímo na něj. A tečku za zajímavým zápasem přinesla 85.minuta a kuriózní gól. Dobratický nákop z pravé strany přes celou šestnáctku sledoval  gólman Drobec i náš Šimík. Gólman byl u míče o něco dříve a tak jej napálil směrem od brány. Jenže dotírající Šimík tak šikovně vyskočil, že se míč od něj odrazil k veliké radosti a úlevě domácích do brušperské brány, 3:1. Výhra je tedy doma a to je pro další klid v soutěži příjemné májové konstatování.  KaMoš



  • Modernizace webových stránek hrazena z projektu CZ.03.4.74/0.0/0.0/18_092/0014731

    Logo Evropské unie

ŠANCE pro HONZU
Aktuálně vybráno : 132 000 Kč