Domů » Sdružení a spolky » Sport » V Dobraticích vyhrála Čeladná

Dobratice – Čeladná 3:4 (1:2), branky:Zeman, Číž a L.Klesniak – Martin Váňa 3, Padych
Diváci viděli v Dobraticích fotbal se vším všudy. Střeleckou přestřelku nakonec lépe zvládl suverénní postupující celek do Krajského přeboru.
Předzápas žáků: Dobratice – Nebory 5:1 (2:0), další vítězný zápas nejmladšího výběru. O góly se podělili Bargel 2x, Vrábel, Spilka a Bezecný. Žáci jsou na pěkném 5.místě.

 Kdo dnes přišel na fotbal, určitě nelitoval. Hrálo se výborné utkání, kde nechybělo to hlavní, co má fanoušek rád, a to jsou góly. Padlo jich celkem sedm a některé z nich byly z kategorie gólu měsíce. Do Dobratic přijeli hráči Čeladné už jako jistý postupující do krajského přeboru. K tomu jim paradoxně pomohli naši fotbalisté, kteří v minulém kole vyhráli 2:0 ve Starém Městě a Čeladné vybudovali nedostižný náskok. A tak už tři kola před koncem ročníku bylo jasno a sobotní zápas mezi oběma celky nic neřešil.  Domácí Dobratice zaskočily favorita hned v úvodu a už ve 3.minutě vedly 1:0. V šestnáctce si Zeman pohrál s obránci a střelou pod břevno nedal Smolíkovi žádnou šanci.  Čeladná vyrovnala v 11.minutě po tečované střele, míč dostal za brankovou čáru Padych.  Ve 14.minutě vyslal levačkou bombu na Smolíkovu branku Číž, ale nevešla se mezi tyče. Podobnou sílu střely napodobil hostující Padych a ani on prostor mezi tyčemi netrefil. Po krásném vysunutí Zemanem se ocitl v dobré pozici Číž, hostující brankář stačil včas vyběhnout a radost domácímu hráči překazil.. Neujala se ani další střela kapitána Causidise, kterou vyslal svou slabší pravou nohou. Více si tedy zachytal čeladenský Smolík a Dobratice mohly později litovat zahozených šancí. V 31.minutě podnikli hosté rychlý brejk po pravé straně, Padych měl dost času, aby zpětnou přihrávkou k bodu pokutového kopu nabídl míč Martinu Váňovi, který z 10 metrů vymetl pravý horní roh Hillovy branky, 1:2.

Čeladná udělala v poločase dvě změny, trenér tak reagoval na ležérní hru některých svých hráčů. Do první možnosti druhé půle šel Causidis, jeho střela či centr prošel celým brankovým územím až k postranní čáře. To hosté byli přesnější a Váňa z podobného místa mířil přesně na vzdálenější tyč Hilla, 1:3. Ke cti Dobratic musím podotknout, že nepřestali dotírat na čeladenskou obranu a bylo jen otázkou času, kdy se něco podaří zdařile zakončit. Střelecké pokusy Zemana a Číže volaly po gólu, brankář stačil míčové projektily zastavit někdy až netypickými zákroky. Proto bylo velikým překvapením, když za jeho záda zapadla v 65.minutě taková fotbalová šmudla z kopačky Číže, 2:3. Ani tento stav neznervóznil domácí fotbalisty a přidali ještě více  na aktivitě. Aktivní byl s chutí hrající Zeman, po něm si na brankáři vylámal zuby i Číž s Causidisem. Dobratice vycítily šanci a ani Causidis neměl dnes svůj střelecký den. Pochopitelně snaha na vyrovnání otevřela hostům zadní vrátka Dobratic a jen se štěstím skončily dva výpady hostí na oslabenou obranu střelami nad a vedle.  Hosté aktivně napadali domácí obranu a po jednom otálení Bély musel tým podržet zákrokem Hill. Ale v 82.minutě už neměl při přečíslení šanci, po přihrávce na volného Martina Váňu to bylo 2:4, a hostující střelec tak dovršil hattrick a dal klid svému týmu. Poslední branku utkání dali domácí zásluhou L.Klesniaka. Ten se po střídání objevil netradičně na hrotu útoku a v 88.minutě snížil na konečných 3:4.

Dnešní sestavy

Dobratice: Hill – Uherek, Béla, Lýsek, Zeman (65.Šimík) – Skotnica, Škola (61.Špok), Causidis, Číž, Bortlíček (59.L.Klesniak) – Dobiáš (75.Březina), trenér: Marián Korabík

Čeladná: Smolík – Machanec, Řehák, Pliska, Strohalm (46.Šimák) – Walder (46. Chýlek), Špavelko, Marek Váňa, Martin Váňa – Padych, Baran (70. Šlesinger). Trenér: Leon Dostalík.

Rozhodčí: T.Klimek – R.Kaloč a M.Chýlek, ŽK: Bortlíček, Skotnica a Uherek – Marek Váňa

Utkání za pěkného slunečného počasí sledovalo téměř 200 diváků. KaMoš

fotky zde: http://dobratice.rajce.idnes.cz/163._Dobratice_-_Celadna_3_4/



 

 



  • Modernizace webových stránek hrazena z projektu CZ.03.4.74/0.0/0.0/18_092/0014731

    Logo Evropské unie

ŠANCE pro HONZU
Aktuálně vybráno : 132 000 Kč