Domů » Sdružení a spolky » Sport » Fotbalová sezóna je u konce

8.června se naposledy v ročníku 2015-2016 hrálo o fotbalové body. Žáci přivezli cennou výhru z Janovic. Pak si doma v předzápase zahrál dorost Dobratic proti staré gardě a po nich se odehrál poslední mistrovský zápas 1.A třídy.
Janovice – Dobratice 1:2, oba góly zaznamenal Dominik Bargel
dorost Dobratice – stará garda Dobratice 2:0, góly Bezecný a J.Gongol
muži Dobratice – D.Datyně 1:5, branky: T.Bortlíček – Baláž 2, Vandriak, Pištěk a Rozbroj
první část fotek:http://dobratice.rajce.idnes.cz/164._Dobratice_-_Dolni_Datyne/
druhá část: http://dobratice.rajce.idnes.cz/165._dorost-stara_garda%2C_sport.den_deti/

 

Sobotní sportovní servis

Začali jej dopoledne žáci výhrou v Janovicích.  Jejich bilance v tomto ročníku je 10 výher a deset porážek, získali 30 bodů, skóre 92:64 a v neúplné tabulce jim patří pěkné 5.místo.  K nejlepším střelcům v týmu patřili: Marek Spilka (23 gólů), Martin Vrábel 17, Michal Pohludka 14 a Martin Kaňok 10 vstřelených branek.

 

Odpoledne začal sportovní program prestižním zápasem mezi dobratickými dorostenci a o několik desítek let staršími bývalými fotbalisty místní TJ. Vyrovnaný duel rozhodli mladší fotbalisté až ve druhém poločase. První branku dal Jakub Bezecný a výsledek pečetil v poslední minutě Jiří Gongol

Po zápase byl připravený sportovní program pro děti na vedlejším hřišti a je jen veliká škoda, že dětí přišlo velice poskrovnu.

 

Utkání mužů 1.A třídy skupiny B

Od 17 hodin již na výborně připravený trávník nastoupily obě jedenáctky, domácí TJ Dobratice a hosté z Dolní Datyně. Než se písklo do píšťalky, proběhl kratičký slavnostní akt, kdy z rukou předsedy TJ Břetislava Bortlíčka a trenéra Mariána Korabíka obdrželi za svou dlouholetou fotbalovou kariéru v dresu domácího klubu dva hráči upomínkové předměty. Potlesk nastoupených hráčů i přihlížejících diváků si užili Lukáš Ševčík a Radek Platoš.

 

Sestavy:

Dobratice: L.Klesniak – Skotnica, Béla, D.Dobiáš, Šimík – Špok (46.P.Gongol), Uherek (46.Březina), Causidis, Zeman – Bortlíček (85.Kohut) a Číž (87.I.Klesniak), trenér M.Korabík

Dolní Datyně: Rozbroj – Neuman, Tomašák, Dolák, Vlček – Stebel, Masopust, Pištěk, Kučera (29.Vandriak), Mička – Baláž, trenér Z.Menoušek.

Rozhodčí: Žáček – Seidler a Bartoš, ŽK: 3-3, 180 diváků

Do utkání vstoupily lépe Dobratice a už v 6.minutě měl první střeleckou příležitost domácí kapitán Causidis, ale střela z levé strany prošla jen těsně kolem levé tyče až k rohovému praporku. Mezi tyče se poprvé trefil Zeman v 8.minutě a to bylo na nějakou dobu vše. Domácí branku ohrozil z hostů první Masopust střelou nad břevno. Když se neprosadil z další výhodné pozice opět Causidis přišla první výstraha hostů ve 21.minutě, tutovku skvěle zneškodnil na poslední chvíli vynikajícím zákrokem Klesniak. Podobně si vedl o tři minuty na to, ale reflexně vyražený míč měl dost času uklidit do sítě průbojný Baláž, 0:1. Domácím se herně moc nevedlo, nebyli ve své fotbalové kůži a to bylo pro hosty něčím navíc. Když se ve 33.minutě po otálení s míčem v blízkosti šestnáctky zmocnili hosté lehce míče, neměl Vandriak problém zvýšit na dvoubrankový rozdíl. A to byl tento hráč po střídání jen minutu na hřišti. Snížení nepříznivého stavu nebylo přáno aktivnímu Causidisovi, jeho střelu s námahou gólman Rozbroj vyrazil. Ihned z protiútoku zahrozili datynští a zase museli domácí fotbalisté děkovat za skvělý reflex svého brankáře. Do konce první půle chybělo pět minut a znova se dvakrát dostali za obranu hosté a Klesniak zase kouzlil. Bylo dobré, že rozhodčí ukončil prvních 45 minut.

Na neuspokojivý výkon reagoval o přestávce domácí kouč dvěma změnami. Ani to nebylo něčím víc a Dobratice z prvních minut vytěžily jen střelu Číže mimo a Skotnicovu do blokující obrany. Další chybou v rozehrávce doslova namazali dobratičtí míč číhajícímu Pištěkovi a ten bez váhání poslal míč přesně na zadní tyč a stav byl už 0:3. V 65.minutě fauloval u hranice šestnáctky Béla, k míči se postavil Baláž a utěšenou střelou nad postavenými hráči navyšoval už na hrozivých 0:4. Domácí byli v této chvíli na ručník a je škoda, že to tak nelze udělat jako v boxu. Naprostá bezmocnost se projevovala v dalších šancích hostů, konkrétně Vandriaka a Stebla. Jiskřičku naděje vykřesal v 75.minutě Bortlíček a snížil na 1:4. I když bylo do konce poměrně dost času, zkušení hosté už kontrolovali vývoj zápasu a nikam nespěchali. Ostatně ani neměli kam, vedli o tři góly a na lavičce už neměli nikoho, kdo by mohl nastoupit na plac. Kdo čekal, že Dobratice dají poslední zbytky sil do útočení byl zklamán, moc se nedařilo. Ještě v poslední minutě utekl všem Tomašák, udělal  Klesniakovi kličku ve vápně a po faulu brankáře se kopala penalta. Tu si přišel až z branky kopnout Rozbroj a byl úspěšný, 1:5. Nakonec sezóny tedy přišel debakl, což je škoda, ale už se tím nic nezmění. Dobratičtí fotbalisté dohráli druhou sezónu v 1.A třídě a obsadili 8.místo, což je na vesnický klub solidní úspěch. Závěrečnou děkovačkou diváků a posléze i hráčů máme další fotbalový ročník za sebou. I já vám všem děkuji, přeji hráčům chvilku klidu od míče, doléčení šrámů a s chutí dál. Na počtenou někdy příště se těší KaMoš.

 

 



  • Modernizace webových stránek hrazena z projektu CZ.03.4.74/0.0/0.0/18_092/0014731

    Logo Evropské unie