Domů » Sdružení a spolky » Sport » Vítězný vstup mužů do nové fotbal.sezóny

Dobratice – Brušperk 3:0 (1:0), branky Marián Causidis 2 a Radek Škapa
Do nového fotbalového ročníku vstoupili muži výhrou o tři branky, ale snadné utkání to nebylo.
Předzápas dorostu: Dobratice/Vojkovice – Palkovice 0:4
Fotky z utkání: http://dobratice.rajce.idnes.cz/170._Dobratice_-_Brusperk_3_0/

 Oba týmy se utkaly v pátém zápase soutěže 1.A třídy. Dosavadní výsledky byly příznivější pro Dobratice 2 výhry, 1 remíza 1 prohra, skóre  10:8, z toho jich šest dal Marián Causidis!

V přípravě dosáhli domácí dobrých výsledků, ale až samotný start ukázal, jak na tom tým s určitými změnami v sestavě,bude. Trenér Marián Korabík postavil do branky Lukáše Klesniaka a ukázalo se, že měl šťastnou volbu. Na hřišti se objevily i podzimní posily Jirka Škola, Radek Škapa a benjamínek týmu, osmnáctiletý Lukáš Kantor.

Sestava Dobratic: L.Klesniak – Skotnica, Škola, Dobiáš, Lýsek – Číž (24.Zeman), Kantor (86.Březina), Causidis, Škapa (89.I.Klesniak) – Hlaváč a Bortlíček (84. Gongol P.).

Dobraticím se náramně povedl začátek zápasu. Už ve 4.minutě našel Školou centrovaný míč kapitána Mariána Causidise mezi oběma stopery, a než se oba vzpamatovali, pravačkou namířil míč přesně k pravé tyči brušperského brankáře, 1:0.  Práci měl zanedlouho opět při střele Hlaváče, kterou s námahou vyrazil.  Hosté se ke svému střeleckému pokusu dostali až ve 23.minutě, kdy Bogdan jen provětral ochrannou síť za brankou. Ve 35.minutě vystihl přihrávku u vlastní šestnáctky Skotnica a sólem přes celé hřiště napodobil střelou brušperského hráče. O chvilku na to si při tlaku domácích a po rohovém kopu neúmyslně zahrál na brankáře v hostující brance Causidis, kdy jej trefila do břicha pořádná pumelenice z kopačky Škapy. Škoda, mohlo to být již o dvě branky.

Druhý poločas začal první změnou v hostujícím celku a také první velkou příležitostí na srovnání. Laryš však po přihrávce od svého spoluhráče poslal hlavou míč z pěti kroků nad břevno. Dobrých dvacet minut měli hosté hru pod kontrolou, vytvářeli si územní převahu i dobré možnosti ke skórování. Tu největší jim sebral v 75.minutě skvělý Klesniak pohotovým zákrokem po střele Blahuta. Nutno říci, že tlak hostů přinesl také vynikající možnost pro domácí, kdy šli tři hráči na jednoho, Škapova střela však mířila do připraveného brankáře. Neujal se ani přízemní centr z pravé strany, to chyběl Skotnicovi pověstný krůček k posunutí míče  do sítě. Aktivní byl v závěru především Hlaváč, kterému však střely likvidoval hostující strážce branky. K další radosti se čekalo až do 80.minuty. Domácí mají ve svém středu Causidise a jemu Brušperk náramně sedí. Sedla mu i levačka a střela utěšeně zapadla ke druhé tyči a Dobratice vedly 2:0. Už za minutu mohlo být sníženo, Klesniak měl však dobře postavenou levou tyč.

Poslední desetiminutovka již byla spíše taktickým manévrem domácího kouče a postupným střídáním otupil i poslední výpadky Brušperku do obrany domácích.  V samotném závěru rozehrával Hlaváč z pravé strany přímý kop  a jeho nadýchaný centr našel hlavu spoluhráče a Škapa zaznamenal první gól v dresu Dobratic, 3:0  Při pohledu na celý zápas je výsledek až příliš krutý pro hosty. Nicméně fotbal se nehraje v mistrovských zápasech na krásu, ale na góly, a ty uměly dávat jen Dobratice.  Byla to pěkná tečka za prvním duelem podzimní části a diváci byli rozhodně spokojeni.

Zápas sledovalo 208 spočítaných diváků, utkání odřídili s přehledem  Tomšík, Žáček a Brabec.  (KaMoš)

 



  • Modernizace webových stránek hrazena z projektu CZ.03.4.74/0.0/0.0/18_092/0014731

    Logo Evropské unie