Domů » Sdružení a spolky » Sport » Fotbalové body pro dorost a muže

Dorost: Dobratice/Vojkovice – Čeladná 2:2 (0:1), branky domácích Bargel a Kohut. Dorostenci uhráli první bodík na domácím hřišti.
Muži: Dobratice – Veřovice 3:1 (2:0), góly Causidis, Škapa a Mandičák – Knybel.
Důležité body se nezískávaly lehce, ale nakonec je výhra zcela zasloužená.
Fotky zde:http://dobratice.rajce.idnes.cz/173._Dobratice_-_Verovice_3_1/

 

Sestava domácích: Klesniak L. – Číž, Dobiáš, Škola J., Lýsek – Skotnica, Škola V. (60.Zeman), Škapa (87.Březina), Mandičák – Hlaváč a Causidis, trenér Marián Korabík.

Rozhodčí: Szkuta, Bednář a Futerko, ŽK: Skotnica – Valošek, Černoch, Kupčák, ČK: Dobiáš – Švolba

V Dobraticích se utkaly týmy, které na tom byly bodově úplně stejně, s pouhými čtyřmi body okupovaly spodní místa tabulky 1.A třídy. Není třeba zdůrazňovat, jak potřebné je vyhrávat zejména na domácím hřišti. Dobratice vlétly na svého soupeře jako uragán a už na počátku 2.minuty otevřel skóre utkání kapitán Marián Cauisidis. To se k němu dostal míč na rohu malého vápna a jeho projektil z levé nohy viděl veřovický brankář až za svými zády, 1:0. V 10.minutě vybídl Mandičák ke zvýšení skóre znovu Causidise, míč však netrefil přesně a minul branku. Hosté se z úvodního náporu vzpamatovali skoro až po čtvrt hodině hry a první střeleckou vizitku směrem k brance poslal Hanko. Výborné kombinaci po ose V.Škola – Mandičák chybělo jen nastavení nohy po centru z pravé strany a umístění míče do sítě. Ještě v lepší pozici byl o minutu na to Škapa, ke kterému se odrazil míč ve skrumáži tak nečekaně, že k lítosti domácích zakončil slabší pravačkou vedle. V prvním poločase se dalo na fotbal ze strany Dobratic dívat a šance přibývaly každou minutou. Po rohu Causidise jen těsně minul míč levou tyč po hlavičce Dobiáše přesně po půlhodině hry.  Druhý gólový zápis nastal ve 34.minutě. Chvíli před tím se zdálo, že Veřovice půjdou do ofenzívy, jenomže zapomněly na zadní dvířka.  Do rychlého brejku se dostal Hlaváč, přesnou přihrávkou našel na hranici šestnáctky Škapu a jeho přesná střela levačkou vymetla všechny pavučiny v šibenici hostující branky, 2:0. Byla to zasloužená odměna za útočný fotbal domácích, kdy zejména na pravé straně dominoval Mandičák a jeho průniky vždy přinášel pořádné vzrůšo ve vápně hostí.  Hosté se k dobré příležitosti dostali před koncem prvního poločasu, Gold jen těsně minul levou tyč Klesniakovy branky.

Jestliže byli domácí fanoušci s výkonem a dvoubrankovým vedením spokojeni, tak druhá část zápasu byla hodně rozpačitá. Hosté asi dostali pořádný kartáč v kabině a začali první minuty mnohem aktivněji než tomu bylo na úvod utkání. Jejich snaha byla záhy odměněna brankou, kdy domácí nechali zcela nepokrytého Knybela a proti hlavičce zblízka byl Klesniak bezmocný, 2:1. Odskočit mohli brzy domácí, pravačka Mariána však není  výstavním zbožím a míč po přihrávce Mandičáka poslal do ochranné sítě. Nicméně dalších deset minut se hrálo před brankou Veřovic a střely Lýska a Hlaváče jen s problémy odvracela obrana a gólman Fojtík. Už v prvním poločase ponechával rozhodčí Szkuta docela volný metr a netrestal kartami hodně ostré zákroky. Pak si nějak vzpomenul, že karty v kapse má a doplatilo na to docela dost hráčů. V 73.minutě dokonce bez váhání vytáhl červenou hostujícímu Švolbovi. Ten po svém dohrál souboj s kapitánem domácích a po úderu v přerušené hře šel předčasně do sprch.  Převaha jednoho hráč v poli bývá dosti ošidná. V 75.minutě to mohl změnit Číž, na centrovaný míč Mandičáka mu chyběl snad půlkrok. To hostům o minutu později snad ještě méně, vydařená střela zdálky orazítkovala levou tyč dobratické branky.  V posledních minutách se opět zaskvěl hostující brankář, zejména střela Hlaváče měla gólové parametry.  Definitivní gólovou tečku udělal asi nejlepší hráč na hřišti Mandičák. To, co mu nevyšlo v několika případech před tím, se povedlo a  pojistil tři body brankou v 82.minutě. Radost domácím pokazilo zranění Škapy těsně před koncem utkání, ale věříme, že se brzy dá dohromady. Další ztrátou do příštího utkání je zbytečné vyloučení D.Dobiáše. Výhra byla těžce zaplacena a už 28.září čeká Dobratice dohrávka s D.Datyní, opět na domácím trávníku. KaMoš



  • Modernizace webových stránek hrazena z projektu CZ.03.4.74/0.0/0.0/18_092/0014731

    Logo Evropské unie

ŠANCE pro HONZU
Aktuálně vybráno : 132 000 Kč