Domů » Sdružení a spolky » Sport » S Bystřicí těsná výhra

Dobratice – Bystřice 1:0 (0:0), tři body zajistil Marek Causidis. Zápas s množstvím šancí na obou stranách rozhodla nakonec jediná branka v 52.minutě.
FOTKY NAJDETE ZDE:http://dobratice.rajce.idnes.cz/175._DOBRATICE_-_BYSTRICE_1_0/

 

Statistické údaje:

Dobratice: L.Klesniak – Skotnica (90.Březina), Gongol, V.Škola, Lýsek – Uherek,  Kantor, J.Škola, Marián Causidis – Marek Causidis (86.Bortlíček), Hlaváč. Trenér: Marián Korabík

Bystřice: Galusík  – L.Teofil, Samek, B. Kreželok (84.Gajdzica), Zoubek – Staniek, Kantor, Buryan, Čmiel (64.Polák), Rusz – Sniegoň (23.Badura). Trenér: Jan Polák.

Rozhodčí: Martin Chýlek – Vít Závodný a Erik Tvardek, ŽK: 0-3, 100 diváků 

Do Dobratic přijel nepříjemný soupeř, který v dosavadních zápasech 1.A třídy 3x vyhrál 1:0 a až ve čtvrtém utkání brali první body Dobratičtí za výhru 3:2. A dnes se přidal oblíbený výsledek 1:0 počtvrté a k velké radosti pro domácí fotbalisty. Když viděli diváci s jakými hráči dnes disponuje trenér Korabík, vůbec to nevypadalo dobře. Chyběli střelci posledních duelů Škapa i Mandičak, dále Dobiáš, Číž, Zeman i dlouhodobě chybějící Béla. No, žádná idylka, ale fotbal to je sezónní hra s mnoha zápasy a nutno se s tím poprat a díky bojovnosti všech na hřišti se dá uhrát dobrý výsledek.  Fotbal to byl pěkný, protože se hrálo bez skrupulí a šance se střídaly rovnoměrně na obou stranách. První gólovou momentkou se představili hosté už v první minutě a jen obětavým skluzem dobratického obránce se míč dostal jen na rohový kop. V 5.minutě se poprvé střelecky ukázal Marek Causidis, mířil nad. O minutu později si bráchové nádherně vyměnili míč a Marián poslal do sóla Marka a ani tentokrát se neprosadil. Do třetice měl Marek na kopačce další možnost, ale pravačkou namířil jen do tyče. Když pak po centru Hlaváče  Lýsek hlavou v dobré pozici netrefil branku, přišli na řadu hosté. A to bylo ještě více nebezpečí před dobratickou brankou. Ve 13.minutě zahrávali rohový kop a zcela volný kapitán Samek trefil nádhernou střelou z voleje jen břevno. Z rychlého protiútoku mohli domácí jít do vedení, Skotnicův střílený centr zprava jen prosvištěl malým vápnem. Pak zase zahrozili hosté Ruszem a po něm se před Klesniakem ocitl zcela sám Badura a naštěstí byl domácí brankář na správném místě. Potom se opět připomenul  Marek C., jenže zase byla jeho muška vychýlená. Zákrok poločasu vytáhl Klesniak po střele Zoubka a když si poradil i s dalším projektilem Samka, šlo se do kabin za nulového stavu.

V poločase se živě diskutovalo mezi diváky, že se hraje dobrý fotbal, jen tomu chybí to hlavní koření, a to jsou góly. Tu chtěli vsítit v prvních minutách druhého poločasu hosté, kteří ale z mírné převahy nevytěžili nic. V 52.minutě, v momentě tlaku Bystřice, přišel rychlý brejk domácích a přečíslení hostující obrany a po nezištné přihrávce Skotnicy už zela na Marka Causidise skoro opuštěná branka a bylo to 1:0. O tři minuty později dobře zahrál Hlaváč rohový kop a Lýskovi chyběl jen malý krůček k radosti. Zklamáni byli všichni včetně kapitána Mariána Causidise v 58.minutě. To se dostal zcela osamocen za všechny obránce Bystřice, ale nevyřešil situaci gólově a brankář  Galusík jej v pohodě vytlačil mimo střelecký úhel.  Ještě několikrát měli domácí příležitosti navýšit skóre, ani Marek C., Hlaváč a Marián C. neměli gólovou mušku. Závěrečné minuty patřily Bystřici, která chtěla minimálně srovnat.  Za hlavu se chytal Rusz, když míč z voleje zblízka nesklopil směrem do branky. V 83.minutě kopali hosté z nebezpečné vzdálenosti přímý kop, Zoubek naštěstí trefil jen dobře postavenou dobratickou zeď. Zákrok dne si nechal nakonec pro všechny přítomné dobratický Lukáš Klesniak. V poslední minutě fantasticky a s bravurou vytáhl míč ze šibenice po střele Samka. Tímto momentem definitivně smazal jakoukoliv naději bystřickým fotbalistům a cenné tři body zůstaly doma. Co říci na závěr? Potvrdilo se, že o výsledku často rozhoduje jediná branka a ta padla do sítě Bystřice. Na šance se nevyhrává a to je dobře. A ještě jedna poznámka, bojovnost domácích, někdy až na hranici újmy na zdraví byla tím, co hřeje nejen diváky, ale určitě povzbudí do dalších bojů všechny dobratické hráče, i ty na lavičce. KaMoš



  • Modernizace webových stránek hrazena z projektu CZ.03.4.74/0.0/0.0/18_092/0014731

    Logo Evropské unie

ŠANCE pro HONZU
Aktuálně vybráno : 132 000 Kč