Domů » Služby občanům » Odpady » Ojeté pneumatiky již neodebíráme! Seznam míst zpětného odběru pneumatik

Zákon č. 185/2001 Sb., o odpadech, stanovuje mimo jiné povinnost výrobcům pneumatik zřídit místa zpětného odběru. Místa zpětného odběru pneumatik musí být stejně dostupná jako místa prodeje pneumatik, což znamená, že se musí jednat také o místa veřejně přístupná. Místa zpětného odběru musí být viditelně označena a zpětný odběr musí probíhat bez nároku na úplatu (zdarma), bez vázanosti na koupi nové pneumatiky či jiné služby a nesmí nadměrně zatěžovat konečného uživatele. Výrobce musí pneumatiky od konečného uživatele odebírat bez rozdílu jejich značky nebo typu.
Seznam míst zpětného odběru sestavil Odbor odpadů Ministerstva životního prostředí na základě informací uvedených v ročních zprávách výrobců pneumatik za rok 2015. V případě, že budete chtít využít některé z uvedených míst zpětného odběru a budete odmítnuti nebo se setkáte s problémy při provedení zpětného odběru ze strany provozovatele místa, prosím, kontaktujte pracovníka Odboru odpadů marek.livora@mzp.cz, nebo zašlete přímo podnět na ředitelství České inspekce životního prostředí.
V souvislosti s výše uvedeným sdělením a z důvodu nemalé finanční zátěže, nebudeme ve SMO odebírat ojeté pneumatiky. Prosíme o nakládání s nimi dle tohoto postupu.

Seznam-verejnych-mist-zpetneho-odberu-pneumatik.pdf



  • Modernizace webových stránek hrazena z projektu CZ.03.4.74/0.0/0.0/18_092/0014731

    Logo Evropské unie

ŠANCE pro HONZU
Aktuálně vybráno : 132 000 Kč