Domů » Sdružení a spolky » Sport » V přípravě výhra nad Palkovicemi

Dobratice – Palkovice 7:2 (1:2), branky: Zábelka 3, Skotnica 2, Dobiáš a Pohludka – vlastní (Skotnica) a Svobodník.
V dalším přípravném utkání na jarní sezónu se utkaly Dobratice s Palkovicemi. Tento tým pod vedením ambiciózního trenéra Blahuty končil svoje zimní soustředění již druhým zápasem během dvou dnů a bylo znát, že chyběli nejen zranění hráči v přípravě, ale i síly ve druhém poločase. Ani dobratičtí nebyli kompletní a tak je dobře, že se mohou v přípravě vyzkoušet i možné posily. Dnes exceloval tříbrankový Zábelka. Od většího debaklu zachránil účastníka OP nestárnoucí Smolík v brance.
Odkaz na fotky:
http://dobratice.rajce.idnes.cz/179._priprava_fotbalistu_Dobratice-Palkovice/

Sestava Dobratic: Tesarčík – Gongol, Dobiáš, Lýsek, Skotnica – Březina, Škapa, Causidis, Hlaváč, Kohut – Zábelka, střídali v průběhu utkání Bezecný a Pohludka, trenér Korabík.

Druhé přípravné utkání odehráli tentokráte dobratičtí fotbalisté na umělé trávě ve Frýdku – Místku. Počasí vcelku přijatelné (okolo pěti stupňů nad nulou) bylo určitě lepší než mrazy v minulých týdnech. Oba trenéři Korabík i Blahuta měli hodně okleštěné sestavy. Přece jenom se doléčují zranění, u palkovických navíc po včerejším odehrání zápasu přibyli na marodku další hráči ze základní sestavy. Přesto měl zápas, zejména v první půli velice solidní úroveň a sudí Ostřanský minimum práce. Za to o mnoho více se potil v brance Palkovic brankářská ikona Smolík. Co tento gólman pochytal za prvních 45  minut bylo až k neuvěření. Nestačil jen na dorážku do odkryté branky v 7.minutě, kdy na novou akvizici v sestavě Dobratic Zábelku zela zcela prázdná branka. Hosté nečekaně srovnali stav v 17.minutě zásluhou Skotnicy, který přesným lobem nad překvapeného Tesarčíka zakončil nedomluvenou spolupráci. Ve 22.minutě podržel dobratické Tesarčík, když včasným výběhem nedal šanci jít do vedení Palkovicím. Utkání mělo docela svižné tempo a obrany na obou stranách plné nohy práce. Přece jenom na umělce je poněkud jiný povrch a tak se více dařilo technicky vybaveným hráčům a jít do skluzu je přece jenom lepší na přírodním terénu. Nicméně zhruba třicítka přihlížejích diváků, povětšinou z Dobratic, vidělo mnoho šancí a jak jsem se již zmínil, více pro Dobratice. Tři minuty před koncem půle šly Palkovice nečekaně do vedení po průniku mladičkého Svobodníka, což byl vcelku nečekaný výsledek, poločas 1:2.

Druhý poločas začaly zase lépe Dobratice a brzy srovnaly druhým gólem Zábelky na 2:2. Herní převahu již bylo znát na straně účastníka 1.A třídy a občasné výpady osamělých palkovických hráčů končily u šestnáctky nebo míč v náručí dobře postaveného Tesarčíka. Opět do vedení šly Dobratice po pěkné narážečce ve velkém vápně a Dobiáš z první poslal míč za záda Smolíka. Doslova gólovou smršť připravily Dobratice v rozmezí pouhých osmi minut. V 65.minutě ještě stačil brankář vyrazit střelu Hlaváče, ale na dorážku Zábelky již neměl nárok, hattrick novice v sestavě byl završen., 4:2. V 70.minutě se představil všem na hřišti i divákům Skotnica svým typicky a oblíbeným sólem přes celé hřiště, 5:2. Nejpěknější akce s gólovým zakončením přišla minutu na to. Ihned po rozehrání Palkovic z půlky přišla ztráta míče, který vybojoval Skotnica a po perfektním uvolnění Kohutem měl zcela odkrytý prostor, aby navýšil stav na 6:2. Poslední zářez na gólové stupnici Dobratic udělal v 73. Pohludka. Ten se ve spleti hráčů doslova proplazil k míči a z těžkého úhlu poslal nekompromisně míč nad Smolíkem do sítě, 7:2. Byla to vskutku rychlá gólová smrt pro Palkovice a do konce již rozhodnutého utkání se hrálo v tréninkovém tempu. Nebylo se čemu divit, soupeř již měl fotbalu z plné přípravy plné kopačky a i dobratickým stačil tento výsledek k tomu, aby se dohrálo bez dalších zbytečných zranění. Všechny nakonec jen pobavila světelná tabule, kde naskočil čas o deset minut navíc, což samozřejmě nebyla realita. KaMoš

 



  • Modernizace webových stránek hrazena z projektu CZ.03.4.74/0.0/0.0/18_092/0014731

    Logo Evropské unie

ŠANCE pro HONZU
Aktuálně vybráno : 132 000 Kč