Domů » Sdružení a spolky » Sport » Derby pro Dobrou

Dobratice – Dobrá 2:3 (1:1), branky Zábelka 2 – L.Šmahaj 2 a Maléř
Sousedské derby skončilo šťastným vítězstvím hostů, kteří otočili nepříznivý stav. Skoro dvě stovky diváků vidělo bojovné utkání, zbytečné žluté karty ke kterým přispěl i slabší výkon rozhodčího.
Fotky najdete zde: http://dobratice.rajce.idnes.cz/180._DOBRATICE_-_DOBRA_2_3_1_1/
Článek v Deníku: http://fm.denik.cz/fotbal_region/v-derby-strelecky-uspesnejsi-hoste-20170328.html

 

Sestavy:

Dobratice: Tesarčík – Somr, Dobiáš, Lýsek, Skotnica – Kantor (83.Březina), Šigut, Causidis, Škapa  (59.Svobodník)– Hlaváč, Zábelka, trenér Marián Korabík.

Dobrá: Lužný – Šmahaj D., Maléř, Šebestík, Filipčík – Gryžboň O. (90. Gryžboň J.), Platoš (50. Alexa), Malchárek, Papřok – Rajnoch – Šmahaj L., trenér Dalibor Damek.

Rozhodčí: Poledník – Vojkovský a Podracký, 195 diváků

Tak se to nějak sešlo, že hned v prvním jarním utkání fotbalového ročníku 2016-2017 se hrálo v Dobraticích sousední derby. Bylo to znát také na návštěvě, kdy se do Dobratic vydali i fanoušci z okolních vesnic. Skoro dvě stě diváků na fotbale 1.A třídy je nadprůměrná návštěva, to by nám mohli závidět i kluby hrající vyšší soutěže.

Zejména domácí fandové  byli zvědavi, jak se povede v kádru novým hráčům na soupisce a mnozí se ptali na jména posil, protože to jsou opravdu nové tváře s výjimkou L.Somra. A hned první posila středové řady Šigut se uvedla střeleckým pokusem z přímého kopu v 7.minutě. Jeho střelu doberský gólman stačil vyrazit do bezpečí. V 10.minutě se poprvé ukázal v útoku Zábelka, ale jeho střelu z úhlu vytěsnil Lužný na roh. Ve 14.minutě už měl navrch dobratický snajper a s přehledem obstřelil Lužného a míč skončil u levé jeho tyče, 1:0. Hosté zahrozili až ve 21.minutě po rohovém kopu a hlavička Filipčíka mířila nad Tesarčíkovou branku. Za minutu již bylo srovnáno, Lukáš Šmahaj dostal nádhernou přihrávku do uličky a tváří v tvář Tesarčíkovi zakončil stejně chladnokrevně jako před tím Zábelka a dorovnal stav na 1:1. Další minuty byly opravdový bojem o každý míč, mírnou převahu ve středu hřiště měli hosté, kteří velice dobře eliminovali tvůrčí hru Šiguta a nedali mu doslova dýchat. Ač se nehrálo příliš tvrdě, rozhodčí Poledník přesto tasil žluté karty výhradně pro dobratické hráče, což mělo za následek i větší opatrnost v osobních soubojích. Za fotbalovou zmínku stojí pěkný průnik Šiguta těsně před koncem první půle, ale ani tentokráte se mezi střelce nezapsal.

Do druhého poločasu vlétli gólově opět domácí, kdy už ve 47.minutě dostal míč zcela volný Zábelka a z malého vápna neměl problém proměnit, 2:1. Pět minut na to dovršil hattrick, ale radost byla předčasná, pomezní odmával ofsajd. V 59.minutě přišel na hřiště benjamínek týmu Svobodník (přestup z Palkovic). Hosté měli dobrou příležitost na srovnání, žel Malchárek mířil výše než je břevno branky. Sporný moment přišel hned z protiútoku, kdy se pěkně prodral do vápna Kantor, obrana Dobré jej zastavila tak, že se dalo písknout, ale sudí posoudil zákrok jako pohodový.  Pěkným momentem potěšil fotbalové fanoušky Svobodník, který velice drzým způsobem obehrál u lajny dva mnohem zkušenější protihráče a jeho přihrávku nedokončil zdárně Causidis. V 67.minutě vyrovnali z bleskové akce hosté a autorem gólu byl Maléř, 2:2. Zkázu pro domácí tým připravili hosté v 72.minutě. Velice nepříjemnou střelu stačil Tesarčík jen vyrazit před sebe a všudypřítomný L.Šmahaj zavěsil k pravé tyči, 2:3. To bylo hodně nepříjemné pro Dobratice, které musely zcela otevřít hru a pokusit se o srovnání. Hra vabank je vždy riziko a několikrát se dostali útočníci Dobré do dobrých přečíslení bez efektu. Závěrečný nápor domácích byl viditelný a v nastaveném čase jen málo scházelo k dělbě bodů. Oporou posledních minut byl gólman Lužný, kterému mohou doberští poděkovat za udržení přijatelného stavu. Proč neplatila vyrovnávající branka v závěru zase jenom ví lajnový rozhodčí. Vyhrálo tak šťastnější mužstvo. Dobratice tedy svoje první domácí utkání prohrály a to není příliš potěšující. Boj o záchranu je tématem i do příštích utkání. A už za týden to nebudou mít snadné, hrají v Dolní Datyni. Každý zápas je hratelný, o tom se přesvědčili už mnohokrát a tak netřeba věšet hlavu, ale jít za dalšími body. KaMoš

 



  • Modernizace webových stránek hrazena z projektu CZ.03.4.74/0.0/0.0/18_092/0014731

    Logo Evropské unie

ŠANCE pro HONZU
Aktuálně vybráno : 132 000 Kč