Domů » Sdružení a spolky » Sport » Dobratice porazily vedoucí celek!!

Dobratice – Hlubina 4:1 (2:1), góly Šigut, Zábelka a Hlaváč dva – Krčmařík
Na deštěm smáčeném trávníku v Dobraticích se zrodilo překvapení kola. Domácí totiž po skvělém výkonu celého týmu zdolali vedoucí Hlubinu hodně překvapivým, ale zaslouženým výsledkem.
V předzápase se naopak nedařilo dorostencům, kteří dostali výprask v poměru 1:11 od Bukovce, čestný úspěch zaznamenal v závěru utkání A.Kohut.
Fotky z utkání mužů: http://dobratice.rajce.idnes.cz/182._DOBRATICE_-_HLUBINA_4_1_2_1/
Na webu Deníku:http://fm.denik.cz/fotbal_region/fotbalove-ohlednuti-za-uplynulym-vikendem-20170427.html

 

Sestavy:

Dobratice – Galusík – Somr, Škapa, Lýsek, Skotnica – Svobodník, Šigut (90.Bezecný), Marián Causidis, Hlaváč (85.Uherek), Marek Causidis (89.Bortlíček) – Zábelka (80.Březina) trenér Marián Korabík.

Hlubina – Otoupalík – Olšovský, Bartoš, Bláha (81.Skýba), Schmutz (56.Sasko), Klíma (67.Hyrník) Petrov, Blokša, Hubeňák, Krčmařík a Procházka, trenér Radek Malina.

Rozhodčí: Pavlásek – Malchárek a Kotala, ŽK: Galusík, Zábelka, Šigut, Uherek – Schmutz, Krčmařík, Sasko, Hyrník, 125 diváků.

Aprílové počasí se sněhovou nadílkou nadělalo pořádné vrásky na tvářích nejen dobratických funkcionářů. Dobratice by nejraději zápas odložily, ale soupeř byl proti a tak se dnes hrálo. Déšť se sněžením byl potřebný na dobratický mlýn, který ukázal na mokrém terénu opravdovou sílu. Domácí byli povzbuzeni výhrou v Libhošti, ale doma je čekala Hlubina, vedoucí celek v tabulce 1.A třídy, skupiny B. Už před zápasem se ozývaly mezi našimi fanoušky hlasy, že nám Hlubina zase pořádně zatopí, byť je zima. Určitě se jim vybavila vysoká prohra u soupeře na podzim.

Dobratice však vletěly do zápasu jako uragán a už ve 2.minutě Šigut pořádně vystrašil střelou z hranice šestnáctky brankáře Otoupalíka. V 5.minutě zahrávali domácí první roh a po odraženém míči hostující obranou se další centr snesl na hlavu Mariána Causidise, ale tomu chyběly výškové centimetry, aby míč trefil přesně hlavou. Zato soupeř udeřil z podobné situace už za dvě minuty lépe. To si na centr zleva naběhl na hranici pokutové značky Krčmařík a míč zasáhl hlavou tak, že Galusík marně plachtil vzduchem, 0:1. Tento stav vzbuzoval oprávněné obavy, jak si dál domácí povedou proti houževnatému a kvalitnímu soupeři. Ve 20.minutě všem unikl Procházka zbavil se kličkou i Galusíka a stačilo jen trefit volnou bránu. Před něj však stačil skluzem doklouzat Skotnica a míč již směřující mezi tyče stačil poslat do bezpečí. A jen o chvilku na to ukázal svoje brankářské umění Galusík a skvěle vyrazil pěknou střelu hostů. Dobratice se přece jenom dočkaly vyrovnání ve 22.minutě. V malém vápně se nejlépe zorientoval při několika dorážkách střel u brankáře Hlubiny Šigut (v zápisu je uveden mylně Zábelka)  a udělal  tak změnu na novém ukazateli skóre, 1:1. Jen pár sekund uplynulo od vyrovnání a Zábelka šel sám na gólmana a ten podržel svůj tým včasným vyběhnutím. Skoro jako přes kopírak si stejný útočník zopakoval obdobnou situaci, opět vyšel ze souboje lépe gólman a vyražený míč poslal Marek Causidis jen těsně vedle pravé tyče ven od branky. Pak asi čtvrthodinovou hru jen s osobními souboji v uctivé vzdálenosti od obou branek narušil až průnik Šiguta do šestnáctky Hlubiny. Jeho souboj s obráncem posoudil sudí Pavlásek jako nedovolený a kopala se penalta. Míč si postavil v poslední minutě prvního poločasu na značku Hlaváč a stejně jako v Libhošti nedal gólmanovi ani čichnout k míči a zavěsil pod břevno, 2:1.

Příjemně nastavené skóre bylo o přestávce i debatou mezi fandy obou táborů.  Třeba říci, že už dlouho nebylo tak skvělé publikum v Dobraticích. Skupinka asi třiceti hlubinských fanoušků zdatně sekundovala povzbuzování toho v dobratickém kotli a mělo to tu správnou fotbalovou atmosféru. I první minuty dalších 45  minut patřilo domácímu výběru, Šiguta od navýšení skóre zastavil praporek nad hlavou asistenta rozhodčího. V 55.minutě šli do nadějného přečíslení dobratičtí, jenže Mariánovi a posléze dotírajícímu Zábelkovi se míč nepodařilo dostat do potřebných míst. Ještě lepší možností pohrdl Skotnica, kdy měl raději zvolit střelu než přihrávku do strany na spoluhráče. Velké příležitosti však nemusely domácí fotbalisty vůbec mrzet. Zasloužil se o to Michal Hlaváč v 58.minutě. Fantastickou střelou z dobrých dvaceti metrů pořádně napnul síť Otoupalíkovy branky a zvýšil na příjemných 3:1. Byla to výborná čtvrthodinka dobratického celku, když pomineme další nevyužitou šanci Marka, kterého vychytal zase gólman, tak si Hlubina přímo prosila o další gólový banán v brance. Ten přišel po hodině hry. Po hrubém nedorozumění brankáře s vlastními spoluhráči se míč dokutálel k Zábelkovi a takový kanonýr, už ví kam s ním. Stačilo se podívat, kde jsou tři tyče a míč poslal přesně tam, 4:1. To už byla, kromě už se mírně zlepšujícího se počasí, pořádná sprcha. Hosté byli hodně v defenzívě a nebyli schopni nic solidního vymyslet. Měli několik dobrých příležitostí hlavně z přímých kopů, ale dobratičtí výborně bránili a brankář stál vždy na správném místě v bráně. Dobratičtí hráči na hřišti doslova jezdili po zadku a velikou obětavostí vymazali snahu soupeře něco s výsledkem udělat. Kdyby v poslední minutě dal střídající Uherek jasnou tutovku, mohly Dobratice stejným výsledkem oplatit Hlubině podzimní porážku. Přesto výhra nad lídrem do dnešního kola je skvělým počinem dobratických fotbalistů a dalším krokem k záchraně. KaMoš



  • Modernizace webových stránek hrazena z projektu CZ.03.4.74/0.0/0.0/18_092/0014731

    Logo Evropské unie

ŠANCE pro HONZU
Aktuálně vybráno : 132 000 Kč